Kinderspelletjes tips voor het hele gezin

20 december 2017
kinderspelletjes tips voor het hele gezin

Liggend op de grond of zittend aan de eettafel, deze maanden spelen wij bij ons thuis heel wat kinderspelletjes met elkaar. Voor mij is dit ook echt een quality time momentje met de meisjes. Het is niet alleen gezellig om samen te doen, maar voor kinderen is het ook heel leerzaam. In het weekend is het vaste prik en worden alle spellen uit de kast getrokken. Ik heb een paar hele leuke kinderspelletjes tips voor je en uiteraard deel ik ook onze favorieten.

Wie is het?

Vroeger als klein meisje heb ik zelf uren het ‘Wie is het?’ spel met mijn broer gespeeld. Nog steeds vind ik dit één van de leukste kinderspelletjes, inmiddels zijn Reva en Lucy – net als mama – ook groot fan. Naast de gezichten raden kun je dit spel nu ook spelen met afbeeldingen van dieren. Een leuke variatie. Het is zelfs ook mogelijk om nog extra bladen te downloaden met nieuwe figuren. Wie is het? – € 17,95.

‘Lees ook: De 10 leukste peuterspelletjes en kleuterspelletjes.

 

Rhino Hero Active Kids

Rhino Hero Active Kids is ‘het spel’ voor echte superhelden! Welke superheld – Rhino Hero, Giraffe Boy, Big E of Batguin – het meest behendig is in het verzamelen van de slijmkogels, is de grote winnaar. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Rhino Hero Active Kids – € 12,50.

 

Kattenrace

Het Kattenrace spel van het merk Janod is een spannend parcoursspel. Wie is er de slimste kat in de buurt? De spelers moeten ervoor zorgen dat ze voldoende vlees, melk, vis en ham verzamelen. Kijk alleen wel uit voor de hond die rondloopt. Het spel is voor kinderen vanaf 6 jaar. Kattenrace – € 19,95.

 

Assepoester magische muiltjes spel

Het zal je denk ik niet verbazen dat dit magische Assepoester muiltjespel bij ons ontzettend populair is. De kleine prinsesjes kruipen in de huid van Assepoester, maar wie past het glazen muiltje? Wie als eerste alle kaartjes voor het bal heeft verzameld wint het spel. Pas op dat de klok geen 12 uur slaat, anders wordt de betovering verbroken. Het spel is geschikt vanaf 4 jaar. Assepoester magische muiltjes spel – € 9,98.

 

Dieren bingo

Dit grappige gezelschapsspel van Vilac is geschikt voor kindjes van 3 tot 6 jaar. De kids kunnen aan de slag, een konijn, een kat, een hond en een hamster moeten aangekleed worden. Geef een flinke draai aan de pijl en stylen maar! Dieren bingo – € 24,95.

‘Lees ook: Vraag maar! Een spel dat leidt tot heerlijke gesprekken met je kind.’

Familie circus kwartet

Wie houdt niet van een spelletje kwartetten? Dit kwartetspel van Janod is in een vrolijk circusjasje gestoken. Clowns, acrobaten, leeuwentemmers, goochelaars, muzikanten, tijd om met elkaar een potje te spelen. Dit is echt heel handig! Alle kaarten hebben een driehoekige vorm, zodat ze perfect in de kleine handjes passen. Dit spel kan gespeeld worden vanaf 4 jaar. Familie circus kwartet – € 7,50.

Wie ben ik?

Met dit soort kinderspelletjes weet je zeker dat het lachen, gieren, brullen wordt. Ik vind raadspelletjes zó leuk! Wie of wat ben ik? Een bakker, een leeuw of een dino? Een speler krijgt een hoofdband om met een kaart en het raden kan beginnen. Geschikt vanaf 5 jaar. Wie ben ik? – € 11,95

Chinees schaken

Het prachtige Chinese schaakspel van Kids Concept is alleen al een plaatje om te zien. Degene die al zijn pionnen als eerste aan de overkant van het speelbord heeft is de winnaar. Dit vind ik zelf een héél leuk spel voor Reva! Chinees schaken – € 21,95.

 

Titus Tentakel

Dit grappige familiespel bouwt de spanning flink op! Op een ver eiland hiervandaan ligt er een legendarische gouden schat verborgen, deze wordt bewaakt door reuzeninktvis Titus Tentakel. De piraten proberen voorzichtig om Titus heen te varen, maar als de inktvis ze plotseling ontdekt strekt hij razendsnel zijn tentakels uit en gooit hij alle schepen door elkaar. Wie geluk heeft kan de goudstukken op het eiland bereiken. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Titus Tentakel – € 29,95

‘Lees ook: Toffe speelgoedwinkel gezocht? Deze 5 shops mag je niet missen!’

 

Houten croquetspel bosdieren

Leuk om te spelen en goed voor de ontwikkeling van de behendigheid. Gaat het lukken om de bal door de houten poortjes te slaan? Voor iedereen is het een uitdaging. Het spel is geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar. Houten croquetspel – € 29,95.

 

Weet jij nog te gekke kinderspelletjes die we absoluut niet mogen missen? Laat het ons weten!

De leukste Kerst spelletjes voor kinderen
Leuk! Een draaiende kerstboom knutselen van een papieren bordje

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter