8 Tips voor een kindvriendelijke badkamer

11 november 2019
Een kindvriendelijke badkamer inrichten? Zo doe je dat!

Een badkamer inrichten is een feestje om te doen. Waarschijnlijk struin je al de hele tijd het internet af naar mooie en stijlvolle ideeën, de mogelijkheden zijn ook eindeloos. Toch als je een gezin hebt is het ook vooral heel belangrijk om een badkamer zo kindvriendelijk mogelijk in te richten. Wij geven je een paar handige kidsproof badkamer tips!

Naast alle tips die we je in dit blog geven, is het natuurlijk vooral heel belangrijk dat je een klein kind nooit zonder toezicht alleen in een badkamer laat. Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Een kindvriendelijke badkamer inrichten, hier moet je op letten!

# Voldoende opbergruimte

Zorg dat je in een badkamer genoeg opbergruimte hebt en dat kinderen niet overal bij kunnen. Denk bijvoorbeeld aan scherpe scheermesjes, schaartjes, medicijnen en schoonmaakspullen. Zorg dat deze spulletjes veilig opgeborgen zijn. Ruim ook altijd elektrische apparaten op, zoals bijvoorbeeld een föhn of een krultang.

# Anti-slip mat

In een bad of in een douche kan het soms spekglad zijn. Een anti-slip mat voorkomt spannende valpartijen, deze mag dus zeker niet ontbreken in een kindvriendelijke badkamer.

‘Lees ook: Tips & tricks bij angst voor douchen of badderen.

# Veilige kranen

Een thermostaatkraan kopen is echt een must als je een nieuwe badkamer gaat inrichten. Wat je namelijk echt niet wil is dat je kind eens even lekker zelf aan de kraan gaat rommelen en zich verbrand aan een te hoge watertemperatuur. Door de stopknop en de begrensde temperatuur – die je zelf instelt – kan je kindje veilig in bad spelen of douchen.

# Douche

Als het kan kies dan het liefst voor een inloopdouche, kinderen kunnen dan niet struikelen over een opstapje. En als je heel graag een glazen douchewand wil, koop dan ook meteen een setje kleefstickers. Kinderen hebben nog wel eens de neiging om tegen het glas aan te lopen. Met een paar stickers op de glazenwand zien ze meteen dat ze hier niet doorheen kunnen lopen. 😉

# Badderen

Ben je vooral van het badderen, let dan op dat het bad niet een te hoge instap heeft. Kleine kinderen kunnen anders snel vallen. Is je kind nog klein, dan kan het heel handig zijn om een speciaal badstoeltje te kopen. Zo zit je kindje veilig in bad en kan er heerlijk in het water gespeeld worden.

# Dubbele wastafel

Vooral als de kinderen wat groter worden, kan het een drukke bedoening worden in de badkamer met z’n allen. Kies voor een dubbele wastafel, zodat er ruimte genoeg is voor iedereen. Zo heb je ‘s ochtends minder file in de badkamer!

# Toilet

Als je genoeg ruimte hebt kies dan voor een extra toilet. Met name ‘s nachts als kinderen moeten plassen is het fijn als ze snel en makkelijk naar het toilet kunnen.

‘Lees ook: DIY: Badverf – Verven met scheerschuim.

# Badspeelgoed

Lekker douchen of in bad gaan is voor kinderen ook vaak een heerlijk momentje om te spelen. Het nodige badspeelgoed mag dan ook zeker niet ontbreken. Je hebt tegenwoordig zoveel leuks, van leuke spelletjes tot badkrijt en verf waar kinderen creatief mee aan de slag kunnen in het water.

Uitgelichte afbeelding meisje in bad – Vitalinka voor Shutterstock

Mijn 5 woonfavorieten uit mijn eigen huis!
Extreem moe - Ik sta op standje waakvlam en écht vlammen lukt niet meer

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter