Kindvriendelijke raambekleding die niet snel vies wordt!

13 april 2023

Met kids is je huis schoonhouden een flinke challenge! Overal waar ze komen laten ze een spoor van rommel en vlekken achter. Niets is veilig voor de vieze handjes van kinderen, zelfs de raambekleding wordt niet overgeslagen. Gelukkig zijn er een paar soorten raamdecoratie die goed bestand zijn tegen kinderhandjes. In dit blog geven we je twee kidsproof raamdecoratie opties, rolgordijnen en jaloezieën.

Kidsproof raambekleding

Rolgordijnen: de ideale raamdecoratie voor in de kinderkamer

Rolgordijnen zijn een populaire keuze als het gaat om raamdecoratie voor in de kinderkamer. En dat is niet voor niets! Rolgordijnen kunnen de kamer goed verduisteren, zodat je kind goed kan slapen en ze zijn heel eenvoudig te installeren en te bedienen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen, waardoor je altijd wel een rolgordijn kunt vinden dat past bij de stijl van de kamer.

Het grootste voordeel van rolgordijnen is wel dat ze niet snel vies worden. De meeste rolgordijnen zijn namelijk gemaakt van polyester of een andere synthetische stof, die gemakkelijk schoon te maken is. Als er per ongeluk iets op het rolgordijn terechtkomt, kun je het meestal gewoon afnemen met een vochtige doek. En als het rolgordijn echt vies is geworden, kun je het in de meeste gevallen zelfs wassen in de wasmachine. Als je overweegt om rolgordijnen te kopen, check dan goed de maat van het kant en klare rolgordijn of het past of laat ze speciaal op maat maken. 

‘Lees ook: 15 x Kinderkamer muur inspiratie.

Jaloezieën: stijlvol en praktisch

Als je op zoek bent naar een meer stijlvolle vorm van raamdecoratie, dan zijn jaloezieën misschien wel de perfecte keuze. Jaloezieën geven een kamer een chique uitstraling en zijn verkrijgbaar in tal van verschillende materialen, zoals hout, aluminium en kunststof. Maar sfeervolle jaloezieën zijn niet alleen mooi, ze zijn ook nog eens heel praktisch. Doordat je de lamellen kunt kantelen, kun je heel precies bepalen hoeveel licht er de kamer binnenkomt. Als je de jaloezieën helemaal sluit, bieden ze bovendien volledige privacy.

Ook jaloezieën zijn gemakkelijk schoon te maken. De meeste jaloezieën zijn gemaakt van duurzame materialen die niet snel beschadigen of verkleuren. Als er toch een vlek op je jaloezieën zit, kun je die vaak gewoon afnemen met een vochtige doek. 

Ga voor gemak en duurzaamheid

Kortom als je kinderen hebt, kies dan zeker voor raambekleding die makkelijk schoon te maken is en tegen een stootje kan. Rolgordijnen en jaloezieën zijn beide goede opties, ze zijn gemaakt van duurzame materialen die niet snel vies worden en die je gemakkelijk kunt schoonmaken.

Hoe houd je bloemen zo lang mogelijk mooi? 10 tips!
Een goedkope badkamer met een luxe uitstraling? Dat doe je zo!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter