Toverzand

4 september 2014

Finn vindt het geweldig om in de zandbak te spelen. Zandtaartjes bakken, grachten graven met zijn graafmachine en het liefst graaft hij ook zichzelf in. Alleen van dat laatste wordt ik vaak minder blij. Het zand kruipt namelijk in ieder kledingstuk en weet op die manier heel sneaky mijn huis te bereiken. Telkens ben ik net te laat en trekt Finn zijn schoenen uit in de woonkamer met als gevolg een flinke zandberg op mijn net gestofzuigde vloer. Daarna duikt hij languit op de bank en laat daarbij een spoor van korrels na die uit zijn broekspijpen vallen en tussen de kussens verdwijnen. Dan is mijn frustratie compleet. Maar nu heb ik een soort toverzand gevonden waarmee de volle broekspijpen, zandbergen in huis en vieze vingers voorgoed verleden tijd zijn; Kinetic Sand.

 

Kinetic Sand bestaat voor 98% uit gewoon zand en voor 2% uit geheime ingrediënten die de structuur luchtig, zacht en stevig maken. Omdat het niet zo poederig is als gewoon speelzand, kun je er heel goed vormpjes mee maken, die niet zo snel uit elkaar vallen. Het zand plakt als het ware aan elkaar vast. Alsof het magnetisch is. Een zandbal kun je hard op de grond gooien, zonder dat hij uit elkaar valt. En als je het zand weer wat kneedt in je handen of er water aan toevoegt, valt het uit elkaar. Heel magisch!

kinetic, zand, sand, kinetisch, speelzand, zandbak, bewegend, origineel, verjaardagscadeau, verjaardag, cadeau, speelgoed, kinderen, peuters, kleuters, klei, tips, ideeën, schepje, emmertje, vormpje, zandvormen, ijsje, ijshoorn, rommel, korrels, plakken, Omdat het zand zo goed aan elkaar kleeft, is het ook ideaal voor binnenshuis. Liggen er een paar korrels op je vloer? Dan rol je er gewoon een bolletje zand overheen waaraan de korrels blijven plakken. Opgeruimd! Een regenachtige dag houdt spelen in de zandbak nooit meer tegen. En omdat de geheime ingrediënten niet giftig zijn, hoef je niet bang te zijn als je peuter ineens een echte hap uit zijn zandtaartje neemt.

Eigenlijk moet je dit magische zand zelf zien, voelen en proberen. Dan ben je waarschijnlijk – net als ik – 100% zeker overtuigd dat dit uniek speelgoed is waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken. Een super origineel verjaardagscadeau waarmee je niet alleen een peuter of kleuter, maar ook papa’s en mama’s blij maakt!

kinetic, zand, sand, kinetisch, speelzand, zandbak, bewegend, origineel, verjaardagscadeau, verjaardag, cadeau, speelgoed, kinderen, peuters, kleuters, klei, tips, ideeën, schepje, emmertje, vormpje, zandvormen, ijsje, ijshoorn, rommel, korrels, plakken,

Muziekinstrumenten voor mini maestro's
Kennen jullie deze nog ... ?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter