Een vrolijke kip knutselen van een lege wc rol

26 maart 2023
Een vrolijke kip knutselen van een lege wc rol!

Deze vrolijke kippetjes zijn super leuk om met kinderen te maken in de lente of voor Pasen. Want kijk eens hoe leuk ze staan in de paastakken! Maar je kunt ze natuurlijk ook een ander leuk plekje geven. Dus verzamel maar vast wat lege wc rollen! Dan laten wij je stap voor stap zien hoe je zo’n vrolijke kip kunt knutselen.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de kip?

 • Lege wc rol
 • Verf of gekleurd papier om de wc rol mee in te wikkelen
 • Gekleurd papier voor de pootjes en kam van de kip mee te maken, o.a. te koop bij de HEMA
 • Wiebel ogen, ook te koop bij de HEMA. Of witte piepschuim balletjes, te koop bij Baker Ross
 • Knutselveertjes, te koop bij de HEMA
 • Stiften
 • Lijm(pistool)
 • Evt een perforator en een touwtje om de kip op te hangen.
‘Lees ook: Meer dan 50 leuke ideeën om te knutselen in de lente.’

De kip knutselen

 1. Geef de lege wc rol allereerst een leuke kleur. Dat kun je doen door hem te verven of te beplakken met gekleurd papier
 2. Knip dan een kam en pootjes uit gekleurd papier. Plak de kam aan de binnenkant van de wc rol vast. Doe wat lijm aan de binnenkant van de andere kant van de wc rol, plak de kippenpootjes daarin vast en vouw de wc rol aan deze kant plak, zodat de opening dicht is.
 3. Daarna kun je het gezicht van de kip maken. Plak er een snavel op, een paar wiebel ogen of piepschuim balletjes – als je van die leuke uitpuilende ogen wil zoals bij onze kippetjes – en teken roze wangetjes.
 4. Kies dan een paar mooie gekleurde veertjes uit en plak die aan weerszijden op de rug van de kip.
 5. Tot slot maak je met een perforator twee gaatjes in de bovenkant van de wc rol en daar rijg je een touwtje in. Nu is de kip helemaal klaar en kun je hem ophangen. Super vrolijk én simpel!
‘Lees ook: 6 Leuke recepten voor het bakken van paaskoekjes met kinderen.’
Een vrolijke kip knutselen van een lege wc rol!

Lekker vrolijk hé! En het is nog leuker om niet één kip, maar een paar kippen te knutselen in verschillende kleuren. Ga jij nu ook zo’n kip maken, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jouw creatie te delen op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Of je stuurt ons een privé berichtje, dat kan natuurlijk ook!

Nog meer leuke knutselideeën voor Pasen

Behalve zo’n vrolijke kip vind je op onze website nog veel meer leuke ideeën om te knutselen voor Pasen. Hier hebben we bijvoorbeeld al onze paasknutsels verzameld. En check ook nog even onze paasmandjes als de kinderen met Pasen op zoek gaan naar eieren. Dat is natuurlijk nog leuker met een zelf gemaakt mandje. Voor kinderen die van kleuren houden, vind je hier al onze gratis te downloaden paaskleurplaten. Of maak deze geweldige origami paas eierdopjes! En tot slot zijn ook onze paasspelletjes en activiteiten een echte aanrader!

Al onze andere knutselideeën vind je in het knutsel archief van onze website. En wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan nog even op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een vrolijke kip knutselen van een lege wc rol!
Een vrolijke kip knutselen van een lege wc rol!
Een vrolijke kip knutselen van een lege wc rol!
Een paaskuiken knutselen van papier
Een Pikachu bakje knutselen voor je Pokemon kaarten & spulletjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter