Het jongensparadijs

9 juni 2015

Als jongensmoeder heb ik regelmatig het gevoel dat er voor boys veel minder leuks te koop is dan voor meiden. Dan loop ik de H&M, Hema of Zara in en zie ik über schattige tule rokjes en gebreide vestjes hangen of van die stoere skinny jeans met idem dito shirtje. Maar eenmaal tussen de jongenskleding word ik tegemoet geschreeuwd door Angry Birds pyjama’s, hoodies met Cars erop en shirts met Mickey Mouse. Zelfs de boxer shorts en sokken kunnen niet zonder superhelden. En staat er een keer geen cartoon op, dan heeft de ontwerper vaak net weer iets te veel zijn best gedaan om van het kledingstuk iets hips te maken, waardoor de kleding onpraktisch wordt, of een beetje té hip. En dan kom ik uiteindelijk iets tegen waar ik blij van wordt, dan zijn tig moeders me voor geweest en hangt de juiste maat er niet meer tussen. Misschien is het een kwestie van ‘Het gras is altijd groener bij de buren’ en kijken meisjesmoeders met dezelfde frustratie naar de kledingrekken van de jongens. Maar helaas pindakaas, deze shoptip (& give away!) is toch echt alleen voor mama’s met een zoon: Apenkopje.nl!

Bij Apenkopje kunnen jongensmoeders hun hart ophalen. Ze hebben er namelijk alleen maar leuks voor – jawel! – jongens…

jongens-kinderkamer-kleding-inspiratie-ladylemonade_nl2 Hoe cool is bijvoorbeeld deze stoere jeansmaillot van het Engelse merk Blade & Rose? Luierbillen zijn nog nooit zo hip geweest! Maar buiten de fantastische kledingcollectie met alleen maar unieke labels, blinkt de webshop ook uit in te gekke baby- en kinderkameraccessoires. En laat ik daar nou helemaal dol op zijn…

jongens-kinderkamer-kleding-inspiratie-ladylemonade_nl4Voor de kamer van Finn heb ik er deze te gekke vouwdiertjes gescoord van Coq en Pâte. Na wat knip, vouw en lijmwerk had ik deze grappige diertjes in elkaar zitten. Ik heb ze in een oud groentekratje gezet dat aan de muur hangt. Maar je kunt er ook een touwtje door rijgen en er een mobiel van maken.

jongens-kinderkamer-kleding-inspiratie-ladylemonade_nl6 Ook staan deze opbergbakjes van Done by Deer nu op het bureau van mijn boys te shinen. We hebben er twee: Kroko bewaakt de stiften en potloden. En in de neushoorn worden heuse schatten bewaard.

jongens-kinderkamer-kleding-inspiratie-ladylemonade_nl5 You can’t have it all, dus deze geweldige tijger tas staat op het verlanglijstje voor Finn zijn verjaardag. Ook jongens – die van mij in ieder geval! – vinden handtassen geweldig en hier vind je ze gewoon! Zonder roze, paars of glitters, maar très, très cool voor echte stoere jongens.

jongens-kinderkamer-kleding-inspiratie-ladylemonade_nl1Origineel jongensspeelgoed vind je ook bij Apenkopje. Ik kende de groene speelmatten met kronkelwegen erop, maar op deze variant van het merk Duez wil je bink toch veel liever met zijn autootjes rijden?! Hij heeft in ieder geval mijn hart gestolen.

jongens-kinderkamer-kleding-inspiratie-ladylemonade_nl3 En dan nu de give away… Wij mogen een Toby Tiger kussen uit deze jongenssnoepwinkel weggeven! Stuk voor stuk hip en stoer. En moet je ze eens omdraaien! Daar staat je nog een verrassing te wachten. Welke zou jij kiezen? Laat het ons hieronder weten en wie weet is het straks de eye catcher in de kamer van jouw zoon!

Aan de ketting
De mooiste muren

Dit vind je misschien ook leuk

12 Reacties

 • Reply janneke 9 juni 2015 at 7:32 am

  Super stoer!! Ik ben eindelijk op het moment aangekomen dat ik na schuren en verven van alle meubeltjes, mij bezig mag gaan bezig houden met de accessoires!!! Ik kan dus nog alle kanten op, kussen kan een mooi plekje krijgen 😉

 • Reply linda 9 juni 2015 at 7:54 am

  Een leeuw voor onze eigen leeuw uit augustus!!!!

 • Reply Merel 9 juni 2015 at 8:54 am

  Ein-de-lijk een webshop waar ze wél leuke spullen voor jongens verkopen! Probleem is alleen dat ik wel heel veel leuk vindt…. Maar mijn portemonnee minder 😉 bedankt voor de tip!
  Het kussen met de leeuw erop is stoer!

 • Reply Wendy 9 juni 2015 at 9:01 am

  Voor mijn zoontje wil ik graag kans maken op Toby Tiger kussen Raket! Deze zal heel mooi staan op zijn kamertje 🙂

 • Reply Yvette 9 juni 2015 at 9:22 am

  Cool voor op onze zoon zijn kamer! Heel herkenbaar artikel inderdaad! Een pyjama met Cars er op mag op zich nog wel, maar daar blijft het ook bij 🙂

 • Reply marieke 9 juni 2015 at 9:26 am

  Graag het raket kussen voor mijn kleine astronautje. Alvast voor als hij geen kamer meer met zijn grote zus hoeft te delen 😉

 • Reply Mariette 9 juni 2015 at 9:36 am

  Te gek kussen! Ik heb ze al eens in een blad zien staan. De vos zou ik erg leuk vinden voor mijn stoere kanjer!

 • Reply Froukje 9 juni 2015 at 9:38 am

  Hèhè eindelijk een shop voor alleen stoere binkies!
  Ik ben fan!!
  Voor onze stoere bink zou ik dan ook graag zo’n stoer kussen winnen, de leeuw is wel erg leuk!!

 • Reply Agnes 9 juni 2015 at 10:21 am

  Ik zou wel graag de leeuw willen winnen voor mijn lieve zoon, die van Leeuwen heet 🙂
  Zou super stoer staan op zijn nieuwe “grote jongeskamer”!

 • Reply sandra 9 juni 2015 at 12:55 pm

  Een goede vriendin verwacht in september haar 1e zoon. Hoe leuk zou t zijn als ik haar met zo’n leuk cadeau kan verrassen!?

 • Reply Esther 9 juni 2015 at 10:19 pm

  De leeuw is echt ‘te leuk’! Onze stoere jongeman is dol op zijn knuffel ‘Simba’ en heeft naast zijn knuffel ook al een bordje en beker van een leeuw, Simba slaapt dus niet alleen mee, maar eet ook mee. Om deze verzameling helemaal compleet te maken, lijkt het mij super om kans te maken op het ‘Simba’ kussen, zodat onze stoere jongeman ook kan ‘chillen’ met Simba;-)!

 • Reply Annemieke 20 juli 2015 at 10:59 pm

  Een leeuw voor Van Leeuwen, dat kan niet anders. Van harte gefeliciteerd Agnes, jij wint het kussen!

 • Laat een reactie achter