Pure Colour kleuradvies

4 februari 2015

Shoppen, ik denk dat ik het verleerd ben. Als een verloren ezel sta ik soms in de Zara en heb ik geen idee welk kledingrek ik moet bestormen. Een paar jaar geleden sjeesde ik nog met gemak de hele toko door en ging met een volle tas de deur uit. Gebrek aan tijd en geduld zijn de grote boosdoeners. ‘s Ochtends schiet ik in de eerste versnelling als de meiden wakker worden en pluk ik snel iets uit mijn kledingkast. Eigenlijk ben ik ook een beetje de weg kwijt in mijn eigen kledingstijl. Toen Ninette van Ladozzina ons uitnodigde voor een kleuradvies in haar studio had ze geen beter moment kunnen uitkiezen. 

Ninette werkt al jaren als stylist en heeft voor verschillende bladen, zoals de Glamour, Elegance, BLVD, Flair en Viva, producties gedaan. En omdat ze altijd al de grote droom heeft gehad om in het buitenland te wonen en werken is zij een aantal jaren geleden naar Boekarest vertrokken. Daar heeft Ninette twee en half jaar meegewerkt aan de lancering van de Roemeense Marie Claire. Terug in Nederland is zij Ladozzina gestart, een concept waarin haar liefde voor kleuren, styling en ‘la dolce vita’ allemaal samen komen. Met haar Pure Colour kleuradvies helpt ze je ontdekken welke kleuren het beste bij je passen. Geïnspireerd op haar lievelingsland Italië maakt Ninette gebruik van 7 kleurtypes. Elke type heeft zijn eigen bijzondere kenmerken gebaseerd op haarkleur, ogen en type huid.

kleuradvies-styling-winkelen-shoppen-mama-kleding-kleren-fashion-kleuren-ladylemonade_nl7

Annemiek mocht het spits afbijten en werd als eerst nauwkeurig bestudeerd. Ninette bekijkt eerst de kleur van je ogen, die zijn namelijk ontzettend belangrijk in combinatie met de kleur van je kleding. Daarnaast is je huidtype heel bepalend, heb je namelijk een gevoelige of een bleke huid dan heeft dit invloed op de kleur van je kleding. Of misschien ben je juist de gelukkige die bij een paar zonnestralen al meteen een lekker zonnig tintje krijgt. Aan de hand daarvan wordt bepaald of je een koele huid (zilver) of een warme huid (goud) hebt. Vervolgens tovert Ninette een hele stoffen verzameling tevoorschijn met alle kleuren van de regenboog. Per kleur wordt gekeken wat het effect is op je gezicht. Eigenlijk zie je bij sommige kleuren meteen dat die super goed matchen met je ogen, haar en huid. Dit vormt dan direct een mooi geheel. Aan de andere kun je ook duidelijk zien als een kleur juist het totaalplaatje vervaagt en afstand creëert tussen je gezicht en het kledingstuk.

kleuradvies-styling-winkelen-shoppen-mama-kleding-kleren-fashion-kleuren-ladylemonade_nl11Annemiek met haar mooie blauwe ogen en blonde lokken blijkt een licht type te zijn met een koele huid oftewel kleurtype ‘Sardinië’. Dit betekent dat roze tinten, zilver en pastelkleuren haar heel erg goed staan. Vooral ton sur ton (verschillende tinten van één kleur) kleuren passen hier perfect bij. In de kledingoutfits van dit kleurtype kun je heel goed verschillende materialen onderling met elkaar mixen, zoals wol, suède leer, zijde of kant. Annemiek zat zelf al aardig op de goede weg, maar combineerde nog niet allerlei soorten stofjes in één outfit met elkaar. Vol inspiratie had ze meteen weer een paar nieuwe kledingsetjes in haar hoofd. En ging meteen de volgende dag aan de slag om haar kledingkast onderste boven te gooien.

kleuradvies-styling-winkelen-shoppen-mama-kleding-kleren-fashion-kleuren-ladylemonade_nl10Zelf bleek ik te vallen onder het kleurtype ‘Rimini’. Dit betekent dat zowel goud als zilver bij mij passen. Dit type is gedurfd en houdt van felle, heldere en intense kleuren met een warme ondertoon, denk aan donkerblauw, rood, paars of groen. Grafische prints, strepen, polkadots en bijzondere details komen vaak terug in deze kledingstijl. De stoffen zijn vaak glad, strak met een glansje of een glitter. Ik ben dol op zachte gladde stofjes en heb hier een aardige verzameling shirtjes van. Donkerblauw vind ik een stijlvolle kleur en draag ik ook graag. De felle kleuren en prints zie je niet echt terugkomen in mijn kledingkast. Nooit gedacht dat dit juist de kleuren zijn die goed bij mij passen. Voor mij dus vooral het advies om wat meer te durven. Als ik nu in de Zara sta kan ik ieder geval een stuk gerichter en efficiënter shoppen.

Bij het kleuradvies wat je krijgt hoef je natuurlijk niet meteen rigoureus een hele nieuwe garderobe aan te schaffen. Soms heb je ergens achter in je kast nog een verdwaald kledingstuk liggen wat je eigenlijk hartstikke goed staat. Met accessoires zoals oorbellen, een shawl, een tas, nagellak of een armband kun je een outfit ook helemaal kloppend maken. Bij mijn kleurtype schijnt rode lippenstift heel goed te staan, dus zo simpel kan het zijn de stap naar de juiste kleur. Kun je ook wel wat kleuradvies gebruiken, maak dan een keer een afspraak met Ninette. Ze laat je op een andere manier naar je kledingstijl kijken. Dit is natuurlijk ook hartstikke leuk en gezellig om een keertje met een groep vriendinnen te doen. Op de Pinterest account van Ladozzina vind je per kleurtype prachtige foto’s ter inspiratie. Altijd handig als je weer wat nieuwe outfit ideetjes kunt gebruiken.

DIY: Valentijnskaartje
De gouden sport tips

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Loes Willemsen 4 februari 2015 at 9:10 am

    Wat grappig. Ik sta soms ook voor de spiegel en de laatste tijd merk ik dat bepaalde kleuren mij eigenlijk helemaal niet echt staan. Of mijn vriend zegt het heel tactisch tegen me.

  • Laat een reactie achter