Kleurend op ontdekkingsreis

25 november 2015

Mama, gaan we vandaag weer naar Portugal? Wachtend op mijn antwoord pakt Reva alvast haar fietssleutel. Dit keer wil ze niet met het vliegtuig, maar met haar eigen grote fiets. In september zijn we met z’n viertjes die kant op geweest en blijkbaar heeft deze vakantie nogal indruk gemaakt. Mijn globetrotter denkt dat Portugal net zo ver weg ligt als de kinderboerderij in de stad. Nog te klein om haar een uitgebreid lesje topografie te geven, zijn daar de XXL speel- & kleurplaten van Very Mappy nu juist de perfecte oplossing voor.

Deze mega kleurplaten nemen de kleintjes mee op ontdekkingsreis door Amsterdam, Nederland of Europa. Al kleurend gaan de kinderen op pad en komen ze de leukste dingen tegen. De grote kleurplaat van Amsterdam staat vol met bekende Amsterdamse attracties en musea. Eventjes langs Artis om de olifant een kleurtje te geven om vervolgens met je speelgoedauto’s door te sjezen naar het Museumplein. Met de kleurplaat van Nederland gaan kinderen op reis door de 12 provincies en leren ze van alles over hun eigen land.
tekenen-kleuren-creatief-activiteit-kind-kleuter-peuter-topografie-speelplaat-leren-ontwikkeling-verymappy-ladylemonade_nl1De Europa kleurplaat ligt bij ons op de vloer met daarop twee uitgestrekte dametjes. Deze activiteit is echt een dikke hit voor regenachtige dagen. Reva was alleen lichtelijk teleurgesteld dat Portugal niet naast de deur ligt en dat de fiets weer op slot kon. De tegenslag was gelukkig van korte duur, want binnen no-time lag de grond bezaaid met stiften en potloden en scheurden ze van Portugal in één keer door naar Italië en kwam ze uit bij die grote ene Eiffeltoren. Lucy daarentegen weet van gekkigheid niet waar ze moet beginnen, die is er ook nog iets te klein voor. Voor haar is de kleurplaat één groot walhalla waar ze op los mag gaan en die begint vooral driftig te krassen. Op deze Europa kaart komen kinderen onderweg bijzondere dieren tegen en leren ze ‘hallo’ in 46 verschillende talen. Reva is flink haar talenknobbel aan het stimuleren en oefent fanatiek haar ‘hallo’ repertoire. Als het kleuren voorbij is komen de poppen tevoorschijn en spelen de meiden lekker verder op de speelplaat.

tekenen-kleuren-creatief-activiteit-kind-kleuter-peuter-topografie-speelplaat-leren-ontwikkeling-verymappy-ladylemonade_nl2De kleurplaten zijn 120 x 85 cm groot. Alles bij elkaar, kleuren, leren en spelen zorgt voor een lekker relaxt speelmiddagje. De speel- en kleurplaten zijn te koop in de Very Mappy webshop.
topografie-onderwijs-stad-nederland-europa-kleurplaat-kleuren-kind-kleuter-leren-spelen-ladylemonade_nl

WIN! Little People Grote Dieren Dierentuin
Kleine labels worden groot

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter