Kleursprookjes

13 november 2013

Kleurpotloden slingeren hier door het hele huis. Reva heeft een nieuwe hobby: kleuren. Of noem het eigenlijk maar meer ‘kunstig krassen’. Helaas is ze zo fanatiek dat ze het hele huis afspeurt naar interessante kleur ondergrondjes. Rond slingerende briefjes van mama en haar eigen voorleesboekjes zijn favoriet. Caroline Ellerbeck (o.a. illustrator van vijf Gouden Boekjes) begrijpt de combinatie kleuren en leesboekjes maar al te goed. Zij heeft uit haar voorliefde voor sprookjes de kleursprookjes bedacht.

kleursprookjes, tekenen, kleuren, kleurboek, kleurplaat, inkleuren, sprookjes, creatief, prentenboekjes, homemade happiness, kleurpotloden, potloden, verhalen vertellen, verhalen, vertellen, voorlezen, Caroline Ellerbeck, gouden boekjes, de wolf en de zev Dit zijn prentenboekjes met een mooie stevige kaft en zwart-wit tekeningen. Kinderen kunnen kleur aan het verhaal geven door het sprookje zelf in te kleuren. Caroline introduceert met haar kleursprookjes een andere manier van verhalen vertellen en verbeelden.

Populaire verhaaltjes zoals Sneeuwwitje, Kleinduimpje, Roodkapje zijn al verkrijgbaar in een kleursprookje. Afgelopen september is het vierde deel uit de serie verschenen: De wolf en de zeven geitjes.

kleursprookjes, tekenen, kleuren, kleurboek, kleurplaat, inkleuren, sprookjes, creatief, prentenboekjes, homemade happiness, kleurpotloden, potloden, verhalen vertellen, verhalen, vertellen, voorlezen, Caroline Ellerbeck, gouden boekjes, de wolf en de zevHet nieuwe boekje bestaat uit twaalf zwart-wit geïllustreerde prentjes om zelf in te kleuren en uit voor te lezen. En de uil? Die vertelt het verhaal. Telkens duikt hij op. Hij fladdert over de pagina’s en waarschuwt iedereen met zijn vooruitziende blik op wat komen gaat: ‘Pas op, je ziet toch dat het de wolf is?’

Op iedere bladzijde doet je kleintje verrassende nieuwe ontdekkingen. Een bloem, een bij, een vogeltje. Belangrijke details die het verhaal helemaal compleet maken.

Wij mogen alle vier de delen; Sneeuwwitje, Roodkapje, Kleinduimpje en het nieuwste kleursprookje De wolf en de zeven geitjes weggeven. Wil je kans maken op één van deze prachtige geïllustreerde boekjes? Laat ons weten wat jouw meest favoriete sprookje is.

Tentjes om in te spelen
Spelen met karton

Dit vind je misschien ook leuk

10 Reacties

 • Reply Marie-Louise 13 november 2013 at 10:46 am

  Wij lezen iedere dag Sneeuwwitje voor. Mijn dochter is namelijk fan van alle dwergen, die zij trouwens kabouters noemt! Wat zou het leuk zijn als ze ze in kan kleuren!

 • Reply Leonie 13 november 2013 at 1:05 pm

  Boris is gek op Klein Duimpje. Hij wil nu steeds mijn regenlaarzen aan omdat hij dan op zijn favoriete sprookjes figuur lijkt.

 • Reply Sanne 13 november 2013 at 9:52 pm

  De wolf en de zeven geitjes!

 • Reply lentebloem 13 november 2013 at 11:17 pm

  Hier ook een grote fan van Klein Duimpje, en van kleuren en kunstig krassen. 🙂

 • Reply Romy 14 november 2013 at 8:47 am

  Roodkapje! Leuk zo’n klassieker in de vorm van een tekenboek!

 • Reply Nancy 14 november 2013 at 10:50 pm

  Wij gaan helemaal voor het sprookje De wolf en de zeven geitjes. Mooie tekeningen 🙂

 • Reply Roos 15 november 2013 at 10:51 am

  Roodkapje is hier favoriet. Mijn dochter heeft zelfs een echte Roodkapje jurk.

 • Reply Elvira 16 november 2013 at 7:05 pm

  Sneeuwwitje!!!

 • Reply Lieke 17 november 2013 at 2:47 pm

  Roel vind de zeven geitjes heel leuk, de wolf is wel wat spannend. Want die is stout! Ook zijn kleine broertje Dirk begint voorlezen ook leuk te vinden. Dus dat boekje is erg welkom bij ons.

 • Reply Cynthia 19 november 2013 at 5:51 pm

  Mandy, Marie-Louise, Leonie en Roos jullie hebben alle vier één van de vier kleursprookjes gewonnen. Veel plezier met jullie kleintjes met kleuren en voorlezen.

 • Laat een reactie achter