Knakworst mummies | Een grappige & griezelige Halloween snack

Deze griezelige knakworst mummies zijn de makkelijkste snacks die je kunt maken voor je Halloween feestje. Ze zijn in een half uurtje klaar. En je kunt ze zowel warm als koud eten. Dat maakt ze bijvoorbeeld ook heel erg geschikt als schooltraktatie. Serveer ze met ketchup of zoete chilisaus als ‘bloederige’ dip om de beleving compleet te maken.

Wat heb je nodig?

 • Bladerdeeg velletjes, ongeveer 2/3 vel per mummie worstje.
 • Knakworsten, de extra dikke zoals Frankfursters of bockworsten zijn voor het maken van de mummies het fijnste.
 • Eidooier
 • Eetbare oogjes (die kun je o.a. hier kopen), maar je kunt ook kruidnagels in de worstjes steken als ogen of een stukje olijf of druif gebruiken.
 • Mes
 • Kwastje
‘Lees ook: Halloween spelletjes | De leukste activiteiten voor je Halloween feestje.’

De knakworst mummies maken

 1. Haal allereerst het bladerdeeg uit de vriezer zodat het vast kan ontdooien. En verwarm de oven op 200 graden of 180 à 190 graden als je een hete luchtoven hebt.
 2. Dan snijd je de knakworsten in de vorm van mannetjes. Je maakt een snee aan de onderkant, zodat er twee benen ontstaan. En ook de zijkanten van de worst snijd je schuin in, zodat je worst armen krijgt.
 3. Nu ga je de worst aankleden als een mummie. En dat doe je met bladerdeeg in stroken van een halve tot een hele centimeter te snijden. En die stroken wikkel je om je knakworst heen. Om de armen, benen, om het lijf en hoofd. Bij het hoofd houd je een strookje vrij voor de ogen.
 4. Smeer het bladerdeeg in met de eierdooier, want daar wordt het mooier bruin van.
 5. Dan gaan de knakworst mummies in de oven voor 15 – 18 minuten totdat het bladerdeeg gaar en bruin is.
 6. Duw tot slot de eetbare ogen op hun plek; ze blijven door de warmte aardig plakken. Helemaal als je ze een beetje in het bladerdeeg duwt.
 7. Serveer de mummie worstjes tot slot met een lekkere bloederige ketchup of chilisaus dip. Yum!
‘Lees ook: Knutselen voor Halloween – 25 Griezelig leuke Halloween knutsels.’

Nog meer Halloween inspiratie

Ik hoop dat je deze Halloween snack leuk vindt. Mocht jij de knakworst mummies ook gaan maken, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen of te noemen in de hashtags: #LadyLemonade.

We hebben op ons blog trouwens nog veel meer leuke Halloween snacks staan, die vind je hier. En ook hebben we hier een heleboel leuke Halloween knutsels voor je verzameld. Allemaal leuke inspiratie voor een griezelig leuk feestje! En mocht je in de toekomst niets meer van ons willen missen, abonneer je dan zeker ook nog even op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

17 x Mooie slingers om de kinderkamer nóg gezelliger te maken
Marshmallow traktaties | Leuke & simpele traktatie ideeën met spekjes
Annemieke: Ik ben Annemieke, 41 jaar en mama van 2 stoere boys; LEGO pro Finn (10) en dinosaurus fan Charlie (8). Samen met mijn grote liefde Niels woon ik in Bloemendaal. Ik ben de crea bea van dit blog en laat je graag zien hoe je op een simpele manier super leuke dingen kunt knutselen. Verder ben ik dol op reizen, lekker eten & schrijven.
Deze posts vind je misschien ook leuk