Eikel ketting maken – Een leuk knutselidee voor in de herfst

Het wordt weer extra leuk om naar het bos te gaan! De eerste eikels vallen al van de bomen, een teken dat de herfst eraan komt. En dat is voor peuters en kleuters het verzamelseizoen bij uitstek. Ook Finn is er dol op. Toen ik deze week met hem en Charlie terug kwam uit het bos, zat de buggy tsjokvol met herfstschatten: eikels, beukenootjes, blaadjes, de helikoptertjes van een esdoorn… Eenmaal thuis besloten we te gaan knutselen met eikels. En zo maakten we allemaal een eikel ketting. Een super leuke herfstknutsel om te maken met je kinderen.

Wat heb je nodig?

 • Eikels
 • Verf
 • Draad
 • Dikk naald
 • Schroef
 • Zwarte fineliner
 • Lijm
‘Lees ook: Knutselen herfst – 12 toffe knutsels met herfstbladeren, dennenappels, kastanjes en eikels.’

De eikel ketting maken

 1. Haal de dopjes van de eikels en schilder ze in een mooie kleur. Je kunt er ook een paar ‘naturel’ houden.
 2. Als de verf droog is, kun je de wangetjes op de eikels schilderen.
 3. Teken met de zwarte fineliner een gezichtje. Oogjes met wimpertjes, een snor, een brede lach; het is leuk om een beetje af te wisselen.
 4. Boor met de schroef een gaatje in de eikel dopjes door hem er voorzichtig in te draaien. Rijg dan je draad door het oog van de naald en steek die door het hoedje van de eikel heen. Je kunt er eerst eventueel ook nog een paar (strijk)kralen aan rijgen, dat staat extra vrolijk. Knoop de uiteindes van het touwtje aan de binnenkant van het eikelhoedje vast.
 5. Lijm het hoedje op het hoofdje van de eikel. Nog even goed laten drogen en je eikel ketting is klaar!
‘Lees ook: 10x Leuke dingen om te doen als het regent.’

Nog meer knutselinspiratie met als thema herfst

Ik hoop dat ik je kan inspireren met dit knutselidee. Ga jij deze eikel ketting ook maken? Deel het eindresultaat dan op Facebook en/of Instagram en tag Lady Lemonade. Dan zie ik al jullie creaties ook voorbij komen en dat vind ik super leuk! En als je op zoek bent naar nog meer leuke knutselideeën met eikels, check dan ook even mijn blog knutselen met eikels, of mijn blog knutselen met kastanjes waarin je ook veel leuke knutsels vindt voor in de herfst. En abonneer je op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe DIY video online komt. Dan mis je niks meer van ons!

Een spinnenweb van een kastanje maken - Zo doe je dat!
Lavalamp maken - Een super tof experiment voor kids
Annemieke: Ik ben Annemieke, 41 jaar en mama van 2 stoere boys; LEGO pro Finn (10) en dinosaurus fan Charlie (8). Samen met mijn grote liefde Niels woon ik in Bloemendaal. Ik ben de crea bea van dit blog en laat je graag zien hoe je op een simpele manier super leuke dingen kunt knutselen. Verder ben ik dol op reizen, lekker eten & schrijven.

Laat de reacties zien (3)

  • Ik heb acrylverf gebruikt Marjolein. En je hoeft ze niet te drogen in de oven. Wel kan het zijn dat niet alle kleuren in 1 keer dekken en je er nog een laagje overheen moet smeren. Succes met het maken ervan! En post vooral een foto van het eindresultaat bij ons, dat vind ik leuk!

Deze posts vind je misschien ook leuk