Knutselen met ijsjes – 12 lekkere, eh… leuke knutselideeën voor in de zomer

12 juli 2018
Knutselen met ijsjes - 12 lekkere, eh... leuke knutselideeën voor de zomer

Jammie… In de zomer kunnen mijn kinderen geen genoeg van ijsjes krijgen. Soms wel twee op een dag. Of drie! En van deze ijsjes mogen ze er wat mij betreft wel honderd! Ze smelten niet, vlekken niet – nou ja, als je een knutselschort draagt – en je krijgt er geen buikpijn of extra speklaagje van als je er teveel van eet. Twaalf toffe ideeën om te knutselen met ijsjes. Heerlijk om te doen in de zomervakantie als de verveling een keer toeslaat. Welk idee vind jij het lekkerst… eh leukst?

12x Knutselen met ijsjes

IJsjes van foam verf

Knutselen met ijsjes - 12 lekkere, eh... leuke knutselideeën voor de zomer

Met deze 3D verf komt je ijsje pas echt tot leven! Je maakt de verf door scheerschuim en een gelijk deel lijm (gewone huis-, tuin- en keukenlijm) te mengen. Geef je mengsel daarna een kleurtje door er verf of voedingskleurstof aan toe te voegen. Je 3D kunstwerk laat je een nachtje drogen en daarna kun je hem ophangen.

‘Lees ook: 14x Verven met kinderen – Lol gegarandeerd!

IJsjes memorie

knutselen, idee, tip, meisje, jongen, kinderen, peuter, kleuter, zomer, vakantie, zomervakantie, vervelen, verveling, creatief, activiteit, ijsjes, ijs, ballon, slinger, hanger, poster, ketting, krijt, stoepkrijt, memorie, lantaarn, kussen, feestje, partijtje, diy, zelf, maken, babykamer, kinderkamer

Een heerlijk spelletje! En je raadt vast al wat de winnaar krijgt… Je kunt dit spelletje gratis downloaden op Eat Drink Chic, dan hoef je de ijsjes alleen nog maar op een stokje te plakken.

IJsjes knutselen van zoutdeeg

Deze ijsjes zijn toch nét echt?! Ik heb ze gemaakt van zoutdeeg en daarna geverfd. Onwijs leuk om met de kids te doen. En daarna kunnen ze er eindeloos mee spelen! Het recept voor zoutdeeg vind je hier. Hoe je de ijsjes maakt, zie je in de video.

Tip!

Als je onze knutselideeën leuk vindt en vaker geïnspireerd wil worden met creatieve ideeën, abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe video online. En als abonnee krijg je daar een melding van en hoef je dus nooit meer iets te missen!

Stoepkrijt

Leuke ideeën voor wie in de lente knutselen wil: stoepkrijt ijsjes maken.

In de zomer is de straat het schilderdoek van veel kleine kunstenaars. Lekker met zelf gemaakt stoepkrijt iets vrolijks maken van al dat betongrijs. Check hier hoe je deze ijs krijtjes met slechts 2 ingrediënten heel simpel zelf maakt.

‘Lees ook: DIY: 10x Knutselen in de zomervakantie.’

IJsjes van papier

Knutselen met ijsjes - 12 lekkere, eh... leuke knutselideeën voor de zomerAfbeelding: Shutterstock.

Zelf knutselen met ijsjes is ook helemaal niet zo moeilijk. Met papier of left over behang op een ijsstokje maak je de mooiste zelf verzonnen creaties.

Scheerschuim ijsjes

Ziet er lekker uit hé! Maar niet stiekem aan likken hoor! Deze ijsjes knutsel je ‘just for fun‘. Je print deze template uit voor het maken van een ijshoorntje uit bruin papier. En daarna zet je scheerschuim en lekker veel versiering klaar, zoals sprinkles, confetti etc. Om het helemaal ‘echt’ te maken, bouw je nog een hut die dienst doet als ijsco kraam. Nu kunnen de kids lekker ijsco-man spelen!

IJsje van wc-papier

Knutselen met ijsjes - 12 lekkere, eh... leuke knutselideeën voor de zomer

Met dezelfde ijshoorn template gemaakt, maar dan wat langer houdbaar. Want dit ijsje is van wc-papier. Je kunt hem versieren zoals je wilt; met sprinkles, confetti of je maakt er een gezichtje op. Jouw ijsje, jouw smaak.

‘Lees ook: Knutselen met papier – 10 toffe maar simpele knutselideeën voor kids.’

Poster knutselen met ijsjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ijsjes poster! De leukste knutselideeën vind je hier!

Van ijsstokjes kun je gewoon weer nieuwe ijsjes maken! Je hoeft alleen maar even deze ijsjes uit te printen (op A3 of A4 formaat). Dan knip je ze uit en plakt ze op een stevig vel papier met een ijsstokje eronder. Het resultaat is deze poster die je eventueel ook kunt inlijsten. Zo simpel en mooi!

Feest versiering

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ballon ijsjes! De leukste knutselideeën vind je hier!

Wat een feestje! Ik vind deze misschien nog wel leuker dan zo’n knap in elkaar gefrummeld ballon hondje!

IJsjes knutselen met verfkaartjes

Knutselen met ijsjes kun je ook heel goed met verf kaartjes uit de bouwmarkt. Kies je favoriete kleur uit, knip er de vorm van een ijsje in en plak ze op een stokje. Als je ze aan een touwtje hangt, kun je er eventueel ook nog een slinger van maken.

‘Lees ook: Leuke knutselideeën met zoutdeeg.’

IJsjes slinger

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ijsjes slinger! De leukste knutselideeën vind je hier!

Deze ijsjes slinger staat toch té cute aan de muur?! Print deze printable uit. Dan leg je het vel papier op een gekleurd vel papier – ik heb roze gebruikt – en knip je de ijsjes uit. Tussen het ijsje en het gekleurde vel papier lijm je daarna een ijsstokje en een stukje touw. Zo ga je door met alle ijsjes totdat je deze toffe slinger hebt!

Verven met ijsjes

Leuk om te knutselen zomer: verven met ijsblokjes

Kinderen zijn gek op verven én op ijs. Dus deze verf ijsjes zijn een gegarandeerd succes. Ik zou er alleen niet aan likken! Kijk hier om te zien hoe je ze maakt.

Ik hoop dat ik je kan inspireren met deze knutseltips. Mocht je met één van mijn ideeën aan de slag gaan en het eindresultaat delen op social media, doe dat dan met de hashtag #LLDIY. Dan zie ik al jullie creaties ook voorbij komen!

Bellen blazen met extra fun factor - Een zeepsop spugende draak maken
Tijger traktatie - een beestachtig leuke én lekkere cupcake met tijgerprint

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reply Kleine Prinses 10 juli 2016 at 11:02 am

    zo leuk allemaal!

  • Reply Nathalie 10 juli 2016 at 12:21 pm

    Ik krijg er al meteen zin in… Heel leuk!!!

  • Reply Sanne-May 12 oktober 2016 at 12:30 pm

    Geweldig zeg! Ik ben de speelkamer aan het inrichten voor mijn 2 kids. Ik vind dit echt een geweldig idee. Ik wil het graag kleurrijk maken en dat moet helemaal goed komen met deze leuke decoraties. Ik ga ook raamfolie ontwerpen voor de speelkamer. Ik denk dat dat nu ook ijsjes gaan worden. Heb echt te gekke ideeën om de speelboxen met folie te bekleden. Het gaat echt een super gave speelkamer worden.

  • Laat een reactie achter