IJsjes knutselen | 20 Coole ideeën voor het maken van ijsjes!

6 augustus 2023
Coole ijsjes knutselen van wc rollen!

Yum! In de zomer kunnen wij geen genoeg krijgen van ijsjes. Soms zelfs twee op een dag! En van deze ijsjes mogen de kinderen er wat mij betreft wel honderd! Ze smelten niet, vlekken niet – nou ja, als je een knutselschort draagt dan – en je krijgt er geen buikpijn of extra speklaagje van als je er teveel eet. Meer dan 20 coole en super vrolijke ideeën voor het knutselen van ijsjes. IJsjes van strijkkralen, ijsjes slingers, een ijsjes ketting, ijsjes stempelen met aardappelen en nog veel meer. Welke knutsel vind jij het lekkerst… eh leukst?

Softijsjes maken van papier

IJsjes knutselen | 20 Coole ideeën voor het maken van ijsjes!

Van deze leukerds wil je toch bijna een likje nemen! Je maakt deze softijsjes heel makkelijk van papier. En daarna kun je ze zelf decoreren met je favoriete ijsjes topping! Hoe je deze ijsjes kunt knutselen, zie je hier.

IJs ketting knutselen met polymeer klei

IJsjes knutselen | 20 Coole ideeën voor het maken van ijsjes!

Met polymeer klei kun je ook de mooiste ijsjes maken. Boetseer een hoorntje en snijd er met een mesje een wafelpatroon in. Dan plak je de ijsbollen van klei er bovenop, met eventueel nog een beetje ‘slagroom’ en sprinkles. Duw voorzichtig een oogje in de klei en bak de ijsjes hard in de oven volgens de verpakking van de polymeer klei. Daarna kun je een touwtje aan de ketting vastmaken. Een super leuk zomer sieraad!

Vrolijke ijsjes vouwen met vouwblaadjes

Je kunt ook hele leuke ijsjes maken met vouwblaadjes. Kijk maar naar de video hierboven om te zien hoe je deze vrolijke hoorntjes maakt.

IJsjes knutselen van een papieren bordje

IJsjes knutselen | 17 Coole ideeën voor het maken van ijsjes.

Een papieren gebaksbordje is net een bolletje ijs. Knip een stukje van het bordje af en geef hem een mooie kleur door hem te verven, kleuren of door er stukjes crêpepapier op te plakken zoals wij hebben gedaan. Van bruin papier maak je de hoorn en die plak je aan de ijsbol vast. Daarna kun je er eventueel nog glitter overheen strooien en er een pompon opplakken. 

‘Lees ook: Meer dan 50 vrolijke zomerknutsels voor kids.’

IJsjes knutselen met wc rollen

Van wc-rollen kun je ook hele leuke ijsjes knutselen. Verf ze in de kleur van jouw lievelingssmaak en plak er een ijsstokje in. In de video hierboven kun je zien hoe wij deze vrolijke ijsjes gemaakt hebben. 

Magneet ijsjes knutselen

Deze ijsjes kun je op de koelkast of een magneetbord plakken. Je maakt de magneet ijsjes door twee ijsjes uit papier te knippen; de ene versier je met stift, potlood, glitter, plakkers etc. En dan plak je ze tegen elkaar aan met er tussenin een ijsstokje en een dunne magneet (o.a. te koop bij Baker Ross à €3,95 per 100 stuks) en je hebt een leuke koelkast magneet.

IJsjes stempelen

Knutselen zomer | Meer dan 50 vrolijke zomerknutsels voor kids!

Je maakt deze ijsjes door te stempelen met aardappels. Voor de bolletjes snijd je een mooie ronde aardappel door. En het hoorntje kun je uit een aardappel snijden. Of je knipt een sponsje in een punt en stempelt ze daarmee. Een leuke zomerknutsel die peuters en kleuters ook heel goed kunnen maken.

IJsjes kleien

Klei voorbeelden - De 30 leukste ideeën om te maken van klei. Van bloemen maken van klei, tot dieren kleien en simpele ideeën om te kleien met peuters.

Deze klei ijsjes zien er zo lekker uit dat je er bijna je tanden in zou willen zetten. Of het nu klei ijsjes zijn of gewone ijsjes, wij zijn er gewoon dol op! 

‘Lees ook: 25+ Leuke buiten activiteiten & kinderspelletjes voor buiten.’

IJsjes slinger knutselen van pompons

IJsjes knutselen | 17 Coole ideeën voor het maken van ijsjes.

Deze ijsjes slinger staat toch té cute aan de muur?! Je maakt de ijsjes door pompons te maken van wol. Die rijg je daarna aan een touwtje. Dan print je onze ijshoorn printable uit, knip de modellen uit en maak er hoorntjes van. De ijshoorns plak je daarna aan de pompons en dan is je ijsjes slinger klaar om op te hangen.

3D ijsjes maken van papier

IJsjes knutselen | 17 Coole ideeën voor het maken van ijsjes.

Met de ijshoorn printable van de slinger hierboven kun je ook deze 3D ijsjes van papier knutselen. Voor het hoorntje knip je uit 3 verschillende kleuren papier 4 cirkels uit. Van iedere kleur plak je één bol op een vel papier en de andere drie cirkels vouw je dubbel. Leg de dubbel gevouwen cirkels dan op elkaar, smeer wat lijm op de gevouwen kant en plak ze in het midden van de cirkel op je papier. Daarna plak je het hoorntje er overheen. Voor het maken van de ijslolly doe je hetzelfde, alleen knip je dan geen cirkels, maar 4 ijsjes uit papier, waarvan je er 3 dubbel vouwt. En onder de ijslolly plak je 2 halve ijsstokjes. 

Stoepkrijt ijsjes maken

In de zomer is de straat het schilderdoek van veel kleine kunstenaars. Lekker met zelf gemaakt stoepkrijt iets vrolijks maken van al dat betongrijs. En stoepkrijt kun je heel makkelijk zelf maken en ook in verschillende vormen, zoals ook in de vorm van ijsjes. Check hier hoe je deze stoepkrijt ijsjes met slechts 2 ingrediënten maakt.

IJsjes knutselen van verfkaartjes

Knutselen met ijsjes - 12 lekkere, eh... leuke knutselideeën voor de zomer

Knutselen met ijsjes kun je ook heel goed met verfkaartjes uit de bouwmarkt. Kies je favoriete kleur uit, knip er de vorm van een ijsje in en plak ze op een stokje. Als je ze aan een touwtje hangt, kun je er eventueel ook nog een slinger van maken.

‘Lees ook: Dé leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Zoutdeeg ijsjes knutselen

Deze ijsjes zijn toch nét echt?! Je maakt ze van zoutdeeg, onwijs leuk om met kinderen te doen. En als de ijsjes eenmaal droog zijn, kunnen ze er ook nog eindeloos mee spelen. Je eigen ijssalon, welk kind droomt daar nu niet van! Het recept voor zoutdeeg vind je hier. En hoe je de ijsjes maakt, zie je in de video hierboven. 

IJsjes kleurplaat

IJsjes knutselen | 17 Coole ideeën voor het maken van ijsjes.

Kinderen die van kleuren houden, vinden het vast heel erg leuk om deze ijsjes kleurplaat te maken. Een mooie zomerse tekening. Je kunt de kleurplaat hier gratis downloaden en printen. En bekijk ook eens alle andere zomer kleurplaten op onze website voor nog meer leuke ijsjes en andere kleurplaten!

IJsjes maken van strijkkralen

Strijkkralen voorbeelden - De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen

Yum! Je zou bijna een likje nemen van deze mooie ijsjes! Hier vind je het strijkkralen patroon om ze te maken. En als je ze eenmaal gestreken hebt, dan lijm je op de achterkant een ijsstokje vast. Ook leuk: je kunt er eventueel een slinger van maken door de ijsjes aan een touwtje te rijgen!

XL ijsjes lampion

Sinterklaas surprise maken | 35+ Super leuke & makkelijke surprise ideeën.

Pimp twee kant-en-klare papieren lampionnen en je hebt een XL ijsje! Versier de lampionnen (kosten weinig bij Speelgoedpostorder.nl waar ze alle kleuren van de regenboog hebben) met leuke sprinkles van papier. En van een groot vel bruin papier vouw je het hoorntje waarop je de bollen vastplakt. Dit kun je het beste doen met een lijmpistool. Maak aan het reuze ijsje een touwtje en je kunt hem leuk ophangen. Of doe er een lampje in en je hebt een echte ijsjes lampion. 

‘Lees ook: Meer dan 20 vrolijke vlinder knutsels om te maken met kinderen

IJsjes ketting knutselen 

Nog meer ijsjes! En deze keer in de vorm van een vrolijke ketting. Niet alleen heel leuk om te zien, maar ook heel leuk om te dragen! Je maakt ze door van bruin papier een kegeltje te vouwen. Daar plak je één of meerdere pompons op als ijsbollen (o.a. te koop bij Baker Ross). Steek er dan een touwtje doorheen met een naald en rijg om de draad nog een paar strijkkralen. 

IJsjes slinger van papier

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ijsjes slinger. De leukste knutselideeën vind je hier!

Deze ijsjes slinger van waterijsjes is ook leuk! Print deze printable uit. Dan leg je het vel papier met de ijsjes op een gekleurd vel papier en knip je de ijsjes uit. Tussen het ijsje en het gekleurde vel papier lijm je daarna een ijsstokje en een stukje touw. Zo ga je door met alle ijsjes totdat je deze coole slinger hebt!

IJsjes van foam verf

Knutselen met ijsjes - 12 lekkere, eh... leuke knutselideeën voor de zomer

Met deze 3D verf komt je ijsje pas echt tot leven! Je maakt de verf door scheerschuim en een gelijk deel lijm (gewone huis-, tuin- en keukenlijm) te mengen. Geef je mengsel daarna een kleurtje door er verf of voedingskleurstof aan toe te voegen. Je 3D kunstwerk laat je een nachtje drogen en daarna kun je hem ophangen.

Verven met ijs

Leuk om te knutselen zomer: verven met ijsblokjes

Dit zijn échte ijsjes, alleen zou ik er niet aan likken. Er zit namelijk verf in, waardoor je er echte kunstwerken mee kunt maken op papier. Een leuke zomerse activiteit waar kinderen heel blij van worden. Kijk hier om te zien hoe je ze maakt.

’Lees ook: Meer dan 40 leuke ideeën voor het knutselen van bloemen.’

IJsjes knutselen van wc papier

Knutselen met ijsjes - 12 lekkere, eh... leuke knutselideeën voor de zomer

En tot slot nog een laatste leuk idee om te knutselen in de zomer; een ijsje gemaakt van wc papier. Met deze ijshoorn printable kun je het hoorntje maken. En van wc papier maak je een bol en die stop je er dan bovenop. Je kunt het ijsje daarna ook nog versieren zoals je wilt; met sprinkles, confetti of je maakt er een gezichtje op. Jouw ijsje, jouw smaak.

We hopen dat jullie al deze coole knutsels mooi vinden. Ga jij nu ook één van deze ijsjes knutselen, dan vinden wij het super leuk om het eindresultaat te zien. Dat kun je met ons delen, door bijvoorbeeld een foto op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer knutselideeën met zomer thema

Op onze website hebben we behalve deze ijsjes ook nog andere zomerse knutselideeën. Bekijk bijvoorbeeld eens ons blog met meer dan 50 vrolijke zomerknutsels. Of deze 20 vlinder knutsels of ons blog met bloemen. En check voor al onze andere knutselideeën hier ons complete knutsel archief. Mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan ook nog even op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Dit zijn de leukste Pokemon knutsels voor kinderen
Vouwen met vouwblaadjes | De leukste origami ideeën om te maken voor kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reply Kleine Prinses 10 juli 2016 at 11:02 am

    zo leuk allemaal!

  • Reply Nathalie 10 juli 2016 at 12:21 pm

    Ik krijg er al meteen zin in… Heel leuk!!!

  • Reply Sanne-May 12 oktober 2016 at 12:30 pm

    Geweldig zeg! Ik ben de speelkamer aan het inrichten voor mijn 2 kids. Ik vind dit echt een geweldig idee. Ik wil het graag kleurrijk maken en dat moet helemaal goed komen met deze leuke decoraties. Ik ga ook raamfolie ontwerpen voor de speelkamer. Ik denk dat dat nu ook ijsjes gaan worden. Heb echt te gekke ideeën om de speelboxen met folie te bekleden. Het gaat echt een super gave speelkamer worden.

  • Laat een reactie achter