Knutselen met ijsstokjes: vlinder maken

14 mei 2017
knutselen met ijsstokjes; knutselen ijsstokjes; knutselen; knutselideeen; knutselideeen peuter; knutselideeen kleuter; knutselideeen kinderen; vlinder maken; vlinder knutselen; lente; zomer

Hè hè, afgelopen week hebben we dan eindelijk mogen proeven van de echte lente. Het kwik steeg naar ‘zonder-jas-naar-buiten-temperatuur’ en de zon scheen aan een strak blauwe hemel. Weer voor een ijsje, vonden wij! Raketjes en perenijsjes; de favorieten van mijn kinderen. En hier in huis hebben we altijd de gekke gewoonte om de stokjes af te wassen en te bewaren. Je kunt namelijk heel leuk knutselen met ijsstokjes. Van de eerste ijsstokjes hebben we een vlinder gemaakt. Heel simpel met wol en wat kraaltjes. Echt een leuk knutselidee voor de lente. In een video laat ik je zien hoe het moet. 

Wat heb je nodig?

‘Lees ook: Zelf stoepkrijt ijsjes maken.’

‘Lees ook: 10 knutselideeën voor in de zomervakantie.’

De vlinder maken:

  1. Leg de ijsstokjes op elkaar en knoop in het midden de wol er omheen.
  2. Spreid de stokjes uit elkaar. Draai de wol om het midden van de stokjes. En waar de stokjes uit elkaar gaan, ga je als het ware achtjes om de pootjes heen draaien.
  3. Knoop het uiteinde van de wol om een pootje vast. En draai nog een nieuwe kleur wol om de ijsstokjes heen. Je kunt zoveel kleuren wol gebruiken als je zelf wilt.
  4. Vouw een chenilledraad om het midden van de vlinder. Draai de onderkant een paar slagen en de bovenkant ook, zodat hij goed om het lijfje van de vlinder vast zit.
  5. Schuif aan de onderkant een paar kralen over de chenilledraad en aan de bovenkant ook één voor het hoofd van de vlinder.
  6. Maak van de uiteindes van de chenilledraad voelsprieten. Nu is je vlinder klaar!

Heb jij ook nog leuke ideeën om te knutselen met ijsstokjes? Deel ze dan vooral onder dit blog. Want ik verwacht dat er hier de komende tijd nog wel wat meer ijsjes gegeten zullen worden!

TIP! Op zoek naar nog meer leuke dingen om zelf te maken met je kinderen? Check dan al onze andere knutselideeën. En abonneer je op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe DIY video online komt.

Knutselen met rietjes: armbanden maken
Voor Moederdag knutselen: Maak een persoonlijke bloem met foto

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Myrthe 19 mei 2017 at 8:59 pm

    Leuk!

  • Laat een reactie achter