18x knutselen voor Kerst – Dé leukste Kerst knutselideeën voor kids

9 december 2017
15x voor Kerst knutselen voor kerst: een kerstbal maken

Trouwe volgers weten hoe dol ik sowieso al ben op knutselen. Maar in december krijg ik helemaal de knutsel-kriebels. Tot pas geleden vanwege Sinterklaas en nu voor Kerst… Het zijn thema’s waarmee je zoveel leuks kunt doen met kinderen. Het internet staat vol met ideeën, ik heb gewoon tijd te kort om mijn creatieve verlanglijstje af te werken. Dus dat wordt keuzes maken. Welke van deze kerstballen en hangers enzo zou jij met je kids knutselen voor Kerst? Mijn favoriet is de kerstkrans van papier. En het knopen boompje, en … Oh help, ik vind deze knutselideeën gewoon allemaal leuk!

18x knutselen voor Kerst

Sneeuwpoppedop

15x voor Kerst knutselen voor kerst: een sneeuwpop of sneeuwman maken van doppenAfbeelding: Shutterstock.

Dat je met heel weinig iets leuks kunt maken, bewijzen deze sneeuwpoppedoppen. Je lijmt een paar bierdoppen boven elkaar op een lint en je versiert de binnenkant zodat er een leuk sneeuwpopje verschijnt. Leuk voor in de kerstboom!

‘Lees ook: Vrolijke kerstrecepten voor kids.’

Hertje in sneeuwbol

kerstballen, kersthangers, hangers, kerstboom, kerstkrans, maken, knutselen, kinderen, kleuters, peuters, ideeën, tips, diy, handafdruk, sneeuwpop, sneeuwman, lintjes, papier, kerststerren, simpel, makkelijk, goedkoop, eenvoudig, vakantie, hertje, retro,
Eén van mijn favorieten! Dit hertje in een sneeuwbol, gemaakt van een plastic wijnglas! Check Pitter & Glink om te zien hoe.

Kerstbal van karton en wol

15x voor Kerst knutselen voor kerst: een kerstbal makenAfbeelding: Shutterstock.

Ook leuk om te knutselen voor Kerst zijn deze mooie kerstballen. Je knipt een cirkel uit karton, knip de randjes in en span een mooie kleur wol van de ene naar overkant van de bal, totdat je helemaal rond bent. Maak een lus aan de bal en je kunt hem ophangen in de kerstboom.

Kerstpotlood

15x voor Kerst knutselen voor kerst: een kerstboom maken van viltAfbeelding: Shutterstock.

Met een lapje groen vilt en pompoms of kleine knopen verander je een simpel potlood in een vrolijk kerstpotlood.

‘Lees ook: De kerstboom versieren – 10 toffe én originele bomen.’

Rendier van vingerafdruk

15x voor Kerst knutselen kerst: een rendier maken van je eigen vingerafdrukAfbeelding: Shutterstock.

Deze leuke Rudolphs kun je je kind alleen laten maken met alle tien zijn of haar vingers. Maar het is ook leuk om met het hele gezin aan het stempelen te gaan. Zo maakten wij een keer deze persoonlijke kerstkaart.

Kerstboomhangers van ijsstokjes maken


Heb je nog een plekje in de kerstboom? En wil je graag iets leuks met de kinderen knutselen voor Kerst? Dan zijn deze kersthangers van ijsstokjes een goed idee! Wij maakten ze vorig jaar en ze hangen ook nu weer in de kerstboom te pronken.

Kerststempel van aardappel

15x voor Kerst knutselen voor kerst: kerstboom stempelen met een aardappel en verf, cadeaupapier makenAfbeelding: Shutterstock.

Snijd een figuurtje uit een aardappel en je kunt er met wat verf lekker mee stempelen. Leuk om een mooi kunstwerk mee te maken of cadeaupapier om de cadeautjes voor onder de boom mee in te pakken.

‘Lees ook: Cadeautjes inpakken voor Sint & Kerst – 20x inpaktips en inspiratie.’

Kerstslinger met rendieren

18x voor Kerst knutselen voor kerst: een kerstslinger maken van hertenAfbeelding: Shutterstock.

Als er een feestje is, dan moeten er natuurlijk wel slingers opgehangen worden. En die maak je zo zelf. Knip uit stevig papier een flink aantal keer een kerstboom, kerstengel, kerstboom of een rendier – zoals op de foto – en die plak je dan met twee op elkaar, terwijl je er een touwtje tussen laat lopen. Even wachten tot de lijm droog is en je kunt hem ophangen.

Kerstboom van papier maken

15x voor Kerst knutselen voor kerst: een kerstboom maken van papier Afbeelding: Shutterstock.

Maak net zoals bij de theelichtjes van zoutdeeg iets verderop een kegel (je kunt hiervoor eventueel ook de printable gebruiken), maar nu van stevig groen papier. Daarna nog even versieren en je kerstversiering is klaar om een mooie plekje in je interieur te krijgen.

Kerstster hanger van wol

15x voor Kerst knutselen voor kerst: een ster maken van wol voor in de kerstboom

Deze kerststerren geven een vrolijk tintje aan de kerstboom, maar zijn ook heel leuk om een cadeau mee op te leuken. Op Small for Big staat hoe je ze maakt.

‘Lees ook: 10x inspiratie om zelf kerstversiering te maken.’

Kerstkrans knutselen

15x voor Kerst knutselen voor kerst: een kerstkrans makenAfbeelding: Shutterstock.

Deze kerstkrans van papier wordt de blikvanger aan één van de deuren in huis. Je hebt alleen een kartonnen bordje nodig en gekleurd papier. Het muizentrap kaarsje maakt de kerstkrans helemaal af!

Kerstlichtje maken van zoutdeeg


Deze kerstlichtjes geven een vrolijk effect als je er een waxinelichtje onder zet. Leuk om met Kerst op tafel te zetten en helemaal niet moeilijk om te maken. Check ons recept voor wit zoutdeeg of bekijk in de video hoe je het brooddeeg maakt waarmee je deze kerstlichtjes kunt knutselen. Om het je makkelijker te maken, heb ik een printable gemaakt van het lichtje, zodat je over de vorm niet zelf na hoeft te denken. Download hem hier.

Kerstboom knutselen van rietjes

15x voor Kerst knutselen voor kerst: een kerstboom maken van rietjes

Met rietjes kun je zoveel leuke dingen doen. Zo ook een kerstboom maken. En met een ster er bovenop staan ze super leuk in de boom. Hoe je deze leukerds knutselt, lees je op Simple as That.

‘Lees ook: 14x de allermooiste alternatieve kerstboom.’

Sneeuwpop hanger maken

15x voor Kerst knutselen voor kerst: een sneeuwpop of sneeuwman maken van papierAfbeelding: Shutterstock.

Zo in elkaar gezakt lijkt deze sneeuwpop wel gesmolten. Maar als je hem aan het touwtje aan zijn hoed ophangt in de kerstboom, dan krijgt meneer de sneeuwman ineens veel meer ‘body‘. Leuk!

Kerstkrans maken van papier

15x voor Kerst knutselen voor kerst: een ster maken van wol voor in de kerstboom

Een simpele DIY met een stunning eindresultaat en mislukken kan hij niet. Dat zijn wat mij betreft altijd de beste knutselideeën. Op Our small-town Idaho life vind je hoe je deze kerstkrans van papier maakt.

‘Lees ook: 30x de tofste foute kersttruien voor kinderen.’

Kerstengel knutselen

15x voor Kerst knutselen voor kerst: een engeltje maken van papier (met gratis printable)

Afbeelding: Shutterstock.

Ken je de engeltjes van Jurianne Matter? Ik vind ze echt prachtig. Daarom heb ik deze printable gemaakt, waarmee je samen met je kind ook een mooie kerstengel kunt maken. De printable kun je hier (gratis) downloaden.

Knopen kerstboom

15x voor Kerst knutselen voor kerst: een kerstboom hanger maken

Dit boompje voor in de boom hebben kinderen zo in elkaar geregen. Dus heb je een voorraad knopen, dat is dit leuk om te knutselen voor Kerst. U.K. lass in U.S. legt uit hoe.

‘Lees ook: 10 simpele kerstrecepten voor het kerstdiner op school.’

Kerstman hanger van zoutdeeg en je eigen handafdruk

15x voor Kerst knutselen kerst: een kerstman maken van zoutdeeg en je eigen handafdrukAfbeelding: Shutterstock.

Met de hulp van wat verf is een omgekeerde handafdruk net de kerstman. Een super mooie herinnering aan hoe klein de handjes van je kind ooit waren. De kerstman hanger is gemaakt van zoutdeeg. Het recept daarvoor vind je hier.

Theelicht sneeuwpop – Olaf!


Ik vind het geweldig hoe een DIY die je snel in elkaar zet, zo kan shinen! Dit is trouwens de favoriet van mijn jongens. Mag ook wel even genoemd worden! We hebben al verschillende variaties op deze Kerst knutsel gemaakt; van Olaf tot een gewone sneeuwpop en zelfs een unicorn!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock.

De kersttafel dekken - inspirerende ideeën & zelf kerstdecoratie maken
De kerstboom versieren - 10 super toffe én originele bomen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter