Knutselen met ijsstokjes: 12 leuke knutselideeën voor peuters en kleuters

30 juli 2017
knutselen met ijsstokjes

Voor deze knutselideeën kun je twee dingen doen. Eén; je gaat naar een knutselwinkel of bijvoorbeeld de Action om een pakje ijsstokjes te kopen. Of twee; je plundert de vriezer, eet alle ijsjes op en bewaart de stokjes voor wat je wil maken. Je kinderen kiezen waarschijnlijk voor die laatste optie. En in de zomer moet dat kunnen! Wij hebben de leukste ideeën verzameld die je kunt knutselen met ijsstokjes. 

Regenboog armband

Van een ijsstokje kun je heel simpel een houten armbandje maken. Leuk als vriendschapsarmbandje. Ik vind dit regenboog armbandje super cute, maar je kunt ze natuurlijk met van alles en nog wat versieren; van washi tape tot verf en plakkers. Op Sun Hats & Wellie Boots staat een duidelijke werkbeschrijving hoe je deze armbandjes maakt.

‘Lees ook: Leuk knutselidee voor in de zomer: Verven met ijs.’

Waaier knutselen met ijsstokjes

Niet alleen het ijsje, maar ook het stokje zorgt voor verkoeling als je er een waaier van maakt. Je geeft de kinderen een stuk papier in de vorm van een regenboog. En terwijl zij deze versieren, boor jij een gaatje in vijf ijsstokjes en maakt ze aan elkaar met een splitpen. Als de kinderen klaar zijn, lijm je het papier op de stokjes, even vouwen en je waaier is klaar.

Vliegtuig


Is het een ijsstokje? Is het een knijper? Nee! Het is een vliegtuig! En als je autootjes hebt die stuk zijn, kun je er eventueel nog een paar wielen onder plakken.

‘Lees ook: Recept: Zoutdeeg maken, versieren en bakken.’

Krokodil

Je zou bijna vergeten dat deze schatjes in het echt helemaal niet van die lieverdjes zijn. Ze zien er zo lekker aaibaar uit door de groene pijpenrager die om het ijsstokje heen gewikkeld is. Ik vind ze tof!

Zeemeermin

Kijk ze shinen, deze Ariël look-a-likes! Trek alle glitters en glimmers uit de kast en maak de mooiste vissenstaarten.

‘Lees ook: Leuke knutselideeën voor in de vakantie.’

Superheld

Behalve zeemeerminnen kun je natuurlijk nog veel meer poppetjes maken van ijsstokjes. Zoals deze superhelden. Als je allerlei verschillende typetjes maakt, kun je er daarna ook nog een poppenkast show mee geven.

Ballerina

Mag deze ballerina ook nog meedoen in de poppenkast show? Met haar rokje gemaakt van een cupcake vormpje danst ze zo de bühne over!

‘Lees ook: Knutselen met rietjes: armbanden maken.’

Vis

Vind je dit geen vrolijke regenboogvis? Leuk om in de tuin of de kinderkamer te hangen.

Schildpad

Ik vind deze zo leuk bedacht! De schildpadjes staan op mijn lijstje om deze vakantie te maken met mijn kinderen. Wil jij dat ook? Op Pink Stripey Socks kun je zien hoe je deze schildpadjes maakt.

‘Lees ook: DIY: 15x knutselen met karton.’

Katapult

Dit ding hebben wij ook wel eens gemaakt en hij werkt geweldig. Je kunt er van alles mee door de huiskamer of tuin laten vliegen. Het lanceerplatform is gemaakt van een flessendop die op deze foto is ingewikkeld met tape, maar je kunt de dop natuurlijk ook gelijk op het ijsstokje plakken.

Slang

Deze slang kun je eindeloos veranderen. Op de uiteindes zijn drukkertjes gelijmd, waardoor je de slang iedere keer weer op een andere manier in elkaar kunt zetten. Sssssssssuper leuk!

Kunstwerk

Je kunt de kinderen tot slot ook zelf iets moois laten bedenken. Je zet een flinke beker ijsstokjes op tafel, geeft ze een vel papier, lijm en wat stiften en versiering en laat je verrassen.

Weet jij ook nog iets leuks om te knutselen met ijsstokjes? Deel je knutselidee dan vooral hieronder in de reacties!

TIP! Op zoek naar nog meer leuke dingen om zelf te maken met je kinderen? Check dan al onze andere knutselideeën. En abonneer je op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe DIY video online komt.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock.

Bellen blazen met extra fun factor: zeepsop slangen maken
Knutselen met strijkkralen: Maak je eigen cactus bloempot of flamingo

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter