Knutselen met ijsstokjes: 15 te gekke knutselideeën!

8 juli 2018
Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ijsjes slinger. De leukste knutselideeën vind je hier!

Voor deze knutselideeën kun je twee dingen doen. Eén; je gaat naar een knutselwinkel of een shop zoals de Action om een zakje ijsstokjes te kopen. Of twee; je plundert de vriezer, eet alle ijsjes op en bewaart de stokjes voor wat je wil maken. Je kinderen kiezen waarschijnlijk voor die laatste optie. En in de zomer moet dat kunnen! Wij hebben de leukste ideeën verzameld die je kunt knutselen met ijsstokjes. 

15x knutselen met ijsstokjes

IJsjes poster maken met ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ijsjes poster! De leukste knutselideeën vind je hier!

Van ijsstokjes kun je gewoon weer nieuwe ijsjes maken! Je hoeft alleen maar even deze printable uit te printen (op A3 of A4 formaat). Dan knip je de ijsjes uit en plak je ze op een stevig vel papier met een ijsstokje eronder. Het resultaat is deze poster die je eventueel ook kunt inlijsten.

‘Lees ook: Knutselen met ijsjes – 12 leuke knutselideeën voor in de zomer.’

Katapult maken van ijsstokjes

Dit ding werkt echt ge-wel-dig! Je kunt er van alles mee door de huiskamer of tuin laten vliegen. Het lanceerplatform is gemaakt van een wegwerplepel, maar als je die niet hebt, kun je ook gewoon nog een ijsstokje gebruiken en daar de dop van een lege fles opplakken. Check de video!

Ballon tennis spel

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze set ballon tennis. De leukste knutselideeën vind je hier!

Mijn favoriete knutselideeën zijn super simpel, maar succesvol. En dit is er zeker zo één! Wij hebben al een week lol van onze zelf gemaakte ballon tennisrackets van wegwerpbordjes geplakt op ijsstokjes. Even een ballon opblazen en je hebt gegarandeerd eindeloos speelplezier!

Vliegtuig

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals dit vliegtuig! De leukste knutselideeën vind je hier!
Is het een ijsstokje? Is het een knijper? Nee! Het is een vliegtuig! En als je autootjes hebt die stuk zijn, kun je er eventueel nog een paar wielen onder plakken. Of maak nog een propeller op de neus!

‘Lees ook: Recept: Zoutdeeg maken, versieren en bakken.’

Krokodil

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze krokodillen! De leukste knutselideeën vind je hier!

Je zou bijna vergeten dat deze schatjes in het echt helemaal niet van die lieverdjes zijn. Ze zien er zo lekker aaibaar uit door de groene pijpenrager die om het ijsstokje heen gewikkeld is. Vind je ze niet tof?!

Nog meer knutselinspiratie?

Op zoek naar nog meer leuke dingen om zelf te maken met je kinderen? Check dan al onze andere knutselideeën. En abonneer je op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe DIY video online komt.

 

Zeemeerminnen knutselen met ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze zeemeerminnen! De leukste knutselideeën vind je hier!

Kijk ze shinen, deze Ariël look-a-likes! Trek alle glitters en glimmers uit de kast en maak de mooiste vissenstaarten.

Superheld

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze supermannen! De leukste knutselideeën vind je hier!

Behalve zeemeerminnen kun je natuurlijk nog veel meer poppetjes maken van ijsstokjes. Zoals deze superhelden. Als je allerlei verschillende typetjes maakt, kun je er daarna ook nog een poppenkast show mee geven.

‘Lees ook: Leuke knutselideeën voor in de vakantie.’

Ballerina’s knutselen met ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ballerina's! De leukste knutselideeën vind je hier!

Mag deze ballerina ook nog meedoen in de poppenkast show? Met haar rokje gemaakt van een cupcake vormpje danst ze zo de bühne over!

Vis

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze vis! De leukste knutselideeën vind je hier!

Het is ongelooflijk hoeveel je wel niet kunt maken met ijsstokjes. Vind je dit geen vrolijke regenboogvis? Leuk om in de tuin of de kinderkamer te hangen!

Spinnenweb maken van ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals dit spinnenweb! De leukste knutselideeën vind je hier!

Met dezelfde techniek als waarmee je een spinnenweb van een kastanje en wat saté prikkers maakt, kun je ook een spinnenweb maken van ijsstokjes. Eerst bind je de ijsstokjes in een ster aan elkaar vast en daarna draai je met een stuk wit touw steeds om ieder ijsstokje heen, net zolang totdat je web groot genoeg is.

‘Lees ook: Knutselen met rietjes: armbanden maken.’

Schildpad

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze schildpad. De leukste knutselideeën vind je hier!

Of je maakt dit schildpadje op dezelfde manier. Maar dan met verschillende kleuren wol!

Vlinder maken met ijsstokjes

Dit knutselidee past helemaal bij het seizoen, want overal zie je ze nu vliegen. Hoe je deze vlinders maakt, zie je in de video!

IJsjes slinger

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ijsjes slinger! De leukste knutselideeën vind je hier!

Deze ijsjes slinger staat toch té cute aan de muur?! Ik heb van de ijsjes deze printable gemaakt die je alleen maar even hoeft af te drukken. Dan leg je het vel papier op een gekleurd vel papier – ik heb roze gebruik – en knip je de ijsjes uit. Tussen het ijsje en het gekleurde vel papier leg je daarna een ijsstokje en een stukje touw en dan lijm je ze met een lijmstift op elkaar. Zo ga je door met alle ijsjes totdat je deze toffe slinger hebt!

‘Lees ook: DIY: 15x knutselen met karton.’

Harmonica van ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze mondharmonica! De leukste knutselideeën vind je hier!

Dit muzikale knutselidee is super simpel, maar werkt echt! Over de lengte van een ijsstokje doe je een dik (breed) elastiek. Dan leg je op beide uiteindes 2 dubbel gevouwen stukjes papier. Daar leg je dan een volgend ijsstokje op en je bindt de boel met twee dunne elastiekjes aan beide uiteindes aan elkaar. Als je nu op de stokjes blaast, komt er een toeter concert uit door de vibratie van het brede elastiek. Heel leuk!

Ballon ijsjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ballon ijsjes! De leukste knutselideeën vind je hier!

Deze ijsjes van ballonnen tot slot zijn super leuk om een feestje mee op te leuken. Je kunt ze eventueel ook nog aan een stukje touw plakken en er een slinger van maken. Ik heb de ballonnen aan elkaar geplakt met lijm en er daarna een elastiekje omheen gedaan, zodat ze aan elkaar op konden drogen.

‘Lees ook: Knutselen met verf: 14 leuke dingen om te doen en maken.’

Ik hoop dat je deze knutselideeën leuk vindt. Weet jij ook nog iets leuks om te knutselen met ijsstokjes? Deel je tip dan vooral hieronder in de reacties. En als je met één van mijn ideeën aan de slag gaat en deze post op social media, doe dat dan met #LLDIY. Dan zie ik jullie creaties ook voorbij komen!

Knutselen met ijsjes - 12 lekkere, eh... leuke knutselideeën voor in de zomer
Tijger traktatie - een beestachtig leuke én lekkere cupcake met tijgerprint

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Elvira 23 augustus 2018 at 10:31 pm

    Wat een leuke ideeën. Ik ben toevallig vorige maand begonnen met het bewaren van onze ijstokjes. Dat word knutselen!

  • Reply Jessica 21 december 2018 at 9:35 pm

    Leuke lijst! Wij kregen als kind ooit een mega-verpakking ijsstokjes, daar hebben we echt jaaarenlang plezier mee gehad en wat vonden we het jammer toen het pak leeg was! 😅
    En even heel iets anders – maar onder het motto ‘durf te vragen’: die “charlie”-spaarpot op de foto is echt super knap… wil je verklappen waar je die vandaan hebt? 😌

  • Laat een reactie achter