Knutselen met ijsstokjes | 25 Creatieve knutselideeën met ijslollystokjes

8 augustus 2020
Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ijsjes slinger. De leukste knutselideeën vind je hier!

Voor deze knutselideeën kun je twee dingen doen. Eén; je gaat naar een knutselwinkel of een shop zoals de Action om een zakje ijslollystokjes te kopen. Of twee; je plundert de vriezer, eet alle ijsjes op en bewaart de stokjes voor wat je wil maken. Je kinderen kiezen waarschijnlijk voor die laatste optie. En in de zomer moet dat kunnen! Wij hebben de leukste ideeën verzameld die je kunt knutselen met ijsstokjes. 

25x Knutselen met ijsstokjes

IJsjes poster maken met ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ijsjes poster! De leukste knutselideeën vind je hier!

Van ijsstokjes kun je gewoon weer nieuwe ijsjes maken! Je hoeft alleen maar even deze printable uit te printen (op A3 of A4 formaat). Dan knip je de ijsjes uit en plak je ze op een stevig vel papier met een ijsstokje eronder. Het resultaat is deze poster die je eventueel ook kunt inlijsten. En als je creatief bent, dan kun je de ijsjes natuurlijk ook helemaal zelf maken.

‘Lees ook: Knutselen zomer | Meer dan 40 vrolijke zomerknutsels voor kids!

Goedkoop ijsstokjes kopen
Voor de meeste knutselideeën met ijsstokjes heb je wel meer dan één stokje nodig. Kun je niet wachten totdat je zoveel ijsjes gegeten hebt, dan kun je de ijslollystokjes ook gewoon kopen. Bij Baker Ross hebben ze mooie, gladde stokjes, zowel blanco als gekleurd à €4,- voor 200 stuks. Daar kun je heel veel leuke dingen mee knutselen!

Katapult knutselen met ijsstokjes

Dit ding werkt echt ge-wel-dig! Je kunt er van alles mee door de huiskamer of tuin laten vliegen. Het lanceerplatform is gemaakt van een wegwerplepel, maar als je die niet hebt, kun je ook gewoon nog een ijsstokje gebruiken en daar de dop van een lege fles opplakken. Check de video om te zien hoe je de katapult maakt.

Strijkkralen ijsjes

Strijkkralen voorbeelden - De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen

Yum! Je zou bijna een likje nemen van deze ijsjes van strijkkralen! Hier vind je het strijkkralen patroon om de ijsjes te maken. En als je ze eenmaal gestreken hebt, dan lijm je op de achterkant een ijsstokje vast. Je kunt er eventueel een slinger van knutselen door de ijsjes aan een touwtje te rijgen!

Vrolijke vissen knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes |  Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Deze vissen zijn ook heel leuk en helemaal niet moeilijk om te knutselen. Eerst maak je van 3 ijsstokjes een driehoek en daarna knutsel je er een vis van door hem een gekleurd lijf, mond, staart en vinnen te geven van gekleurd papier. En daarna kun je hem eventueel nog verder opvrolijken met mini pompoms, glitters of pailletten.

Ballon tennis spel

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze set ballon tennis. De leukste knutselideeën vind je hier!

Mijn favoriete knutselideeën zijn super simpel, maar succesvol. En dit is er zeker zo één! Wij hebben al een week lol van onze zelf gemaakte ballon tennisrackets van wegwerpbordjes geplakt op ijsstokjes. Even een ballon opblazen en je hebt gegarandeerd eindeloos speelplezier!

‘Lees ook: Strijkkralen voorbeelden – De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Vliegtuig maken van ijsstokjes

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Is het een ijsstokje? Is het een knijper? Nee! Het is een vliegtuig! Je maakt hem door op een knijper een paar vleugels en een staart te lijmen van ijsstokjes en het vliegtuig eventueel nog een propeller te geven door een punaise door een ijsstokje te draaien en de punt vast te lijmen tussen de knijper. En als je autootjes hebt die stuk zijn, kun je er eventueel ook nog een paar wielen onder plakken.

Tijger knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Roarrrrrrr! Deze tijger is ook gevaarlijk leuk. Net als bij de vissen maak je eerst een driehoek van oranje ijslollystokjes; je kunt blanco ijsstokjes verven of gekleurde ijsstokjes shoppen bij Baker Ross (200 stuks à €4,-). Daarna plak je er oranje papier achter en een paar oren op en geef je de tijger strepen en een gezicht met zwarte stift.

Windmobiel van ijsstokjes en kralen

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Deze windmobiel is een eyecatcher in de tuin. Je maakt hem door 2 driehoekjes van ijsstokjes als een ster op elkaar te plakken. En door de gaten doe je touwtjes waar je kralen aan rijgt. Tip: Rijg er ook een paar belletjes aan, dan maakt je mobiel muziek als de wind er doorheen waait. Kralen shop je bij Baker Ross.

Dino’s van ijsstokjes knutselen

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Dino fans vinden dit knutselidee vast fantastisch. Zo zie je dat je eindeloos veel dieren met ijsstokjes kunt knutselen. Easy peasy en met super leuk resultaat.

‘Lees ook: Dino knutselen – De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.’

Bloemen tuintje

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Plak een aantal ijsstokjes op elkaar en het lijkt net een tuinhekje. En knutsel je daar een paar mooie bloemen bij van papier en rietjes, dan krijg je dit vrolijke tuintje.

Krokodil

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze krokodillen! De leukste knutselideeën vind je hier!

Je zou bijna vergeten dat deze schatjes in het echt helemaal niet van die lieverdjes zijn. Ze zien er zo lekker aaibaar uit door de groene pijpenrager die om het ijsstokje heen gewikkeld is. Vind je ze niet tof?! Ook heel leuk om te knutselen!

Zeemeerminnen knutselen met ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze zeemeerminnen! De leukste knutselideeën vind je hier!

Kijk ze shinen, deze Ariël look-a-likes! Trek alle glitters en glimmers uit de kast en maak de mooiste vissenstaarten.

Superheld

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze supermannen! De leukste knutselideeën vind je hier!

Behalve zeemeerminnen kun je natuurlijk nog veel meer poppetjes maken van ijsstokjes. Zoals deze superhelden. Als je allerlei verschillende typetjes maakt, kun je er daarna ook nog een poppenkast show mee geven.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Ballerina’s knutselen met ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ballerina's! De leukste knutselideeën vind je hier!

Mag deze ballerina ook nog meedoen in de poppenkast show? Met haar rokje gemaakt van een cupcake vormpje danst ze zo de bühne over!

Regenboog vis

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze vis! De leukste knutselideeën vind je hier!

Vind je dit geen vrolijke regenboogvis? Weer net even anders dan de vissen hierboven. Leuk om in de tuin te hangen!

Spinnenweb maken van ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals dit spinnenweb! De leukste knutselideeën vind je hier!

Met dezelfde techniek als waarmee je een spinnenweb van een kastanje en wat saté prikkers maakt, kun je ook een spinnenweb maken van ijsstokjes. Eerst bind je de ijsstokjes in een ster aan elkaar vast en daarna draai je met een stuk wit touw steeds om ieder ijsstokje heen, net zolang totdat je web groot genoeg is. En in plaats van een wit kun je je spinnenweb natuurlijk ook verschillende leuke kleurtjes geven.

Schildpad

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze schildpad. De leukste knutselideeën vind je hier!

Of je maakt dit super schattige schildpadje op dezelfde manier. Maar dan met verschillende kleuren wol!

‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – Meer dan 35 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Vlieger knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Deze vlieger zonnevanger shined op je raam als de zon er doorheen schijnt. Je maakt hem door vier ijsstokjes in een ruit aan elkaar vast te plakken. Daar plak je een stuk vloeipapier achter waarop je een gezichtje tekent. En van verschillende andere kleuren vloeipapier knip je stroken die je onder aan de vlieger plakt. Touwtje eraan maken en dan ophangen in het raamkozijn. Staat super mooi! Vloeipapier kun je o.a. kopen bij Baker Ross.

Vlinder maken met ijsstokjes

Dit knutselidee past helemaal bij het seizoen, want overal zie je ze nu vliegen. Hoe je deze vlinders maakt, zie je in de video!

Libellen maken van ijsstokjes

En dat geldt ook voor deze leuke beestjes. Je maakt ze door van chenille draad vleugels te maken om een ijsstokje. En dan draai je om de rest van het ijsstokje een andere kleur chenille heen. Je maakt de libelle af met twee oogjes.

IJsjes slinger

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ijsjes slinger! De leukste knutselideeën vind je hier!

Deze ijsjes slinger staat toch té cute aan de muur?! Ik heb van de ijsjes deze printable gemaakt die je alleen maar even hoeft af te drukken. Dan leg je het vel papier op een gekleurd vel papier – ik heb roze gebruik – en knip je de ijsjes uit. Tussen het ijsje en het gekleurde vel papier leg je daarna een ijsstokje en een stukje touw en dan lijm je ze met een lijmstift op elkaar. Zo ga je door met alle ijsjes totdat je deze toffe slinger hebt!

‘Lees ook: Knutselen met verf – 25+ Leuke activiteiten en ideeën voor kinderen.’

IJsjes magneten knutselen met ijsstokjes

Of je maakt deze leuke ijsjes magneten voor op de koelkast. Je maakt ze door twee ijsjes uit papier te knippen; de ene versier je met stift, potlood, glitter, plakkers etc. En dan plak je ze tegen elkaar aan met er tussenin een ijsstokje en een dunne magneet (o.a. te koop bij Baker Ross €3,95 per 100 stuks) en je hebt een leuke koelkast magneet.

Zwemband knutselen met zwemmers van ijsstokjes

Lekker rond dobberen op een zwemband, dat is toch het ultieme zomergevoel?! De zwemband maak je door het middelste rondje uit een cupcake vormpje te knippen. En het poppetje erop van een ijsstokje waarop je een gezichtje en bikini of zwembroekbroek tekent. Draai er daarna nog een halve chenilledraad omheen als armen, plak je zwemband op een blauw papiertje en je zwembad is klaar.

Harmonica van ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze mondharmonica! De leukste knutselideeën vind je hier!

Dit muzikale knutselidee is super simpel, maar werkt echt! Over de lengte van een ijsstokje doe je een dik (breed) elastiek. Dan leg je op beide uiteindes 2 dubbel gevouwen stukjes papier. Daar leg je dan een volgend ijsstokje op en je bindt de boel met twee dunne elastiekjes aan beide uiteindes aan elkaar. Als je nu op de stokjes blaast, komt er een toeter concert uit door de vibratie van het brede elastiek. Heel leuk!

Ballon ijsjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ballon ijsjes! De leukste knutselideeën vind je hier!

Deze ijsjes van ballonnen tot slot zijn super leuk om een feestje mee op te leuken. Je kunt ze eventueel ook nog aan een stukje touw plakken en er een slinger van maken. Ik heb de ballonnen aan elkaar geplakt met lijm en er daarna een elastiekje omheen gedaan, zodat ze aan elkaar op konden drogen.

‘Lees ook: Knutselen met papier | 20 Toffe, maar simpele knutselideeën voor kids.’

Nog meer knutselinspiratie

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met mijn knutselideeën. Als je er iets van gaat knutselen met ijsstokjes, dan zou ik het leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen. Ik vind het altijd super leuk om jullie kunstwerken ook te zien! En mocht je zelf nog andere leuke knutseltip hebben, laat die dan vooral hieronder achter in de reacties.

Voor meer knutselinspiratie kun je ook heel goed hier op ons blog terecht. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.
Tie dye | Stap voor stap een t-shirt tie dyen met textielverf
Flamingo knutselen | 14 Leuke manieren om de tropische vogel te maken

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Elvira 23 augustus 2018 at 10:31 pm

    Wat een leuke ideeën. Ik ben toevallig vorige maand begonnen met het bewaren van onze ijstokjes. Dat word knutselen!

  • Reply Jessica 21 december 2018 at 9:35 pm

    Leuke lijst! Wij kregen als kind ooit een mega-verpakking ijsstokjes, daar hebben we echt jaaarenlang plezier mee gehad en wat vonden we het jammer toen het pak leeg was! 😅
    En even heel iets anders – maar onder het motto ‘durf te vragen’: die “charlie”-spaarpot op de foto is echt super knap… wil je verklappen waar je die vandaan hebt? 😌

  • Laat een reactie achter