Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 40 leuke knutselideeën met ijslollystokjes

23 juli 2022
Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 35 leuke knutselideeën met ijslollystokjes.

Kleine ijsliefhebbers worden vast heel erg enthousiast van deze knutselideeën. Want je hebt er een heleboel ijsstokjes voor nodig. Dat wordt ijsjes eten dus! 😉 Of je koopt de knutsel stokjes gewoon, want dat kan ook. Waarschijnlijk vinden de kinderen dat alleen een minder leuke idee. Knutselen met ijsstokjes is hoe dan ook heel erg leuk. Wij hebben meer dan 40 leuke tips ter inspiratie voor je op een rij gezet.

Meer dan 40 leuke ideeën om te knutselen met ijsstokjes

Monsters knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 35 leuke knutselideeën met ijslollystokjes.

Voor een paar monsters is dit stel best schattig! Je maakt ze door vijf ijsstokjes aan elkaar vast te plakken met op de achterkant een half stokje of een stukje stevig papier. Dan geef je de monsters een paar wiebelogen, een mond met monsterlijke tanden en eventueel hoorntjes en pootjes van papier of chenilledraad. (o.a. te koop bij Fun & Feest winkel)

Knutsel ijsstokjes kopen
Voor de meeste knutselideeën met ijsstokjes heb je wel meer dan één stokje nodig. Kun je niet wachten totdat je zoveel ijsjes gegeten hebt, dan kun je de ijslollystokjes ook gewoon kopen. Bij Baker Ross hebben ze mooie, gladde stokjes, zowel blanco als gekleurd. En ook bij Speelgoedpostorder.nl kun je blanco en gekleurde ijsstokjes vinden in allerlei verschillende maten. Daar kun je heel veel leuke dingen mee knutselen!

‘Lees ook: Meer dan 60 vrolijke zomerknutsels voor kids!

Spinnenweb weven met ijsstokjes

Je hoeft niet te wachten met het maken van een spinnenweb tot er kastanjes liggen. Met een paar ijsstokjes kun je er namelijk ook een maken! In de video hierboven kun je stap voor stap zien hoe je dat kunt doen.

Een pennenbakje knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 35 leuke knutselideeën met ijslollystokjes

Dit regenboog pennenbakje staat geweldig op je bureau. En het is super makkelijk om hem te maken. Je hebt alleen een leeg blikje nodig en daar plak je rondom gekleurde ijsstokjes tegenaan met een lijmpistool. Het kan gewoon niet mislukken!

Ijsjes knutselen met wc rollen en ijsstokjes

Coole ijsjes knutselen van wc rollen!

Van ijsstokjes kun je ook gewoon weer nieuwe ijsjes maken! Met een paar wc rollen. Verf ze in de kleur van jouw lievelingssmaak en plak er een ijsstokje in.

Kruisboog maken van ijslollystokjes

Dit is simpel, maar echt zó leuk om te doen! Een kruisboog maken van ijsstokjes. En als hij eenmaal in elkaar zit, kun je er – veilig! – mee schieten, want hij werkt écht. En dat is nog een understatement, want de pijlen vliegen als een raket. In de video hierboven kun je zien hoe je de kruisboog maakt.

‘Lees ook: Meer dan 50 geweldige ideeën om te knutselen met wc rollen.’

IJsjes poster maken met ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ijsjes poster! De leukste knutselideeën vind je hier!

Van de ijslollystokjes kun je ook een vrolijke ijsjes poster maken! Je hoeft alleen maar even deze printable uit te printen (op A3 of A4 formaat). Dan knip je de ijsjes uit en plak je ze op een stevig vel papier met een ijslollystokje eronder. Het resultaat is deze poster die je eventueel ook kunt inlijsten. En als je een echte creabea bent, dan kun je de ijsjes natuurlijk ook helemaal zelf maken.

Bootjes knutselen met ijslollystokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 35 leuke knutselideeën met ijslollystokjes.

Met deze bootjes kun je je speelgoed uit varen sturen, want ze drijven echt! Je maakt eerst een vlot van ijsstokjes met daaronder twee stokjes die je dwars plakt. Dan knip je uit papier een zeil waar je met een perforator twee gaatjes in maakt en daarmee rijg je hem aan een half rietje. Het rietje plak je als mast rechtop het vlot en dan is je bootje klaar. Je kunt er zelfs wedstrijdjes mee doen; wie blaast zijn bootje het snelste naar de overkant.

Tip: als je een bootje met gekleurde knutsel stokjes in het water zet, geeft de verf af. Dus kijk uit voor je kleding.

Slangen knutselen met stokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 35 leuke knutselideeën met ijslollystokjes.

Van ssssssssstokjes kun je ook heel goed slangen knutselen. Het hoofd maak je van twee halve ijsstokjes en het lijf kun je zo lang maken als je zelf wilt. Met verf of plakkers kun je het lijf van de slang verder versieren.

Katapult knutselen met ijsstokjes

Dit ding werkt echt ge-wel-dig! Je kunt er van alles mee door de huiskamer of tuin laten vliegen. Het lanceerplatform is gemaakt van een wegwerplepel, maar als je die niet hebt, kun je ook gewoon nog een ijsstokje gebruiken en daar de dop van een lege fles opplakken. Check de video om te zien hoe je de katapult maakt.

‘Lees ook: De leukste sieraden om zelf te maken met kids.’

Strijkkralen ijsjes

Strijkkralen voorbeelden - De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen

Yum! Je zou bijna een likje nemen van deze ijsjes van strijkkralen! Hier vind je het strijkkralen patroon om de ijsjes te maken. En als je ze eenmaal gestreken hebt, dan lijm je op de achterkant een ijsstokje vast. Je kunt er eventueel een slinger van knutselen door de ijsjes aan een touwtje te rijgen!

Ufo met een aliën

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 35 leuke knutselideeën met ijslollystokjes.

Met ijsstokjes kun je ook naar de ruimte. Je maakt de ufo door een halve cirkel uit papier te knippen. Daarop plak je de twee stokjes. En van papier maak je ook het landingsstelsel van het vliegende object en een aliën. Ik heb er ook nog een paar mini pompons opgeplakt voor een extra leuk effect. (o.a. te koop bij Baker Ross)

Boekenlegger bloem

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 35 leuke knutselideeën met ijslollystokjes.

Met ijsstokjes kun je ook perfect onthouden op welke bladzijde je bent gebleven in je boek. Maar alleen een stokje tussen de bladzijdes is ook zo saai, dus maak er vooral iets moois van. Zoals deze bloem van pompons.

Vrolijke vissen knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Deze vissen zijn ook heel leuk en helemaal niet moeilijk om te knutselen. Eerst maak je van 3 ijslollystokjes een driehoek en daarna knutsel je er een vis van door hem een gekleurd lijf, mond, staart en vinnen te geven van gekleurd papier. En daarna kun je hem eventueel nog verder opvrolijken met mini pompons, glitters of pailletten.

‘Lees ook: Happy Stones maken | Stenen schilderen & verstoppen om een ander blij te maken.’

Ballon tennis spel

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze set ballon tennis. De leukste knutselideeën vind je hier!

Mijn favoriete knutselideeën zijn super simpel, maar succesvol. En dit is er zeker zo één! Wij hebben al een week lol van onze zelf gemaakte ballon tennisrackets van wegwerpbordjes geplakt op ijsstokjes. Even een ballon opblazen en je hebt gegarandeerd eindeloos speelplezier!

Lantaarntje knutselen met ijslollystokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 35 leuke knutselideeën met ijslollystokjes.

Dit lantaarntje zorgt voor een prachtig lichtje in huis. Je maakt eerst vier ‘ramen’ van ijsstokjes. En daarachter plak je bakpapier waarop je met permanente markers of wasco mooie tekeningen kunt maken. Tot slot lijm je de raampjes aan elkaar met een lijmpistool en dan zet je het lantaarntje over een waxinelichtje heen.

Regenboog knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 35 leuke knutselideeën met ijslollystokjes.

Ze zijn mooi, kleurrijk en ook een beetje magisch; regenbogen. Je hebt zon en regen nodig om ze tevoorschijn te laten komen en dat gebeurt niet zo heel vaak. Maar met ijsstokjes kom je ook een heel eind! Je plakt de ijsstokjes aan elkaar door op de achterkant een half ijsstokje of een stukje stevig papier of karton te plakken. En de wolken maak je van wattenschijfjes.

Vliegtuig maken van ijsstokjes

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Is het een ijsstokje? Is het een knijper? Nee! Het is een vliegtuig! Je maakt hem door op een knijper een paar vleugels en een staart te lijmen van ijsstokjes en het vliegtuig eventueel nog een propeller te geven door een punaise door een ijsstokje te draaien en de punt vast te lijmen tussen de knijper.

‘Lees ook: 20 Leuke ideeën voor ’t maken van een regenboog.’

Tijger knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Roarrrrrrr! Deze tijger is ook gevaarlijk leuk. Net als bij de vissen hierboven maak je eerst een driehoek van oranje ijslollystokjes. Daarna plak je er oranje papier achter en een paar oren op en geef je de tijger strepen en een gezicht met zwarte stift.

Eenhoorn van knutsel stokjes

Of je maakt deze leuke eenhoorn van ijsstokjes. Als je de stokjes aan elkaar vast geplakt hebt, teken je het gezicht erop. De hoorn en oren kun je knutselen van papier. En geef je eenhoorn tot slot een mooie bos manen van wol of katoengaren.

Windmobiel van ijsstokjes en kralen

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Deze windmobiel is een eyecatcher in de tuin. Je maakt hem door 2 driehoekjes van ijsstokjes als een ster op elkaar te plakken. En door de gaten doe je touwtjes waar je kralen aan rijgt. Tip: Rijg er ook een paar belletjes aan, dan maakt je mobiel muziek als de wind er doorheen waait. Kralen shop je bij Baker Ross.

Een tent knutselen met ijslollystokjes

Knutselen zomer | Meer dan 50 vrolijke zomerknutsels voor kids!

Om alvast in de camping sfeer te komen, kun je deze leuke tentjes knutselen. Daarvoor plak je 3 gekleurde ijsstokjes in een driehoek aan elkaar. Het tentdoek, de deur en het kampvuur knip je uit papier en plak je erop.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Dino’s van ijsstokjes knutselen

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Dino fans vinden dit knutselidee vast fantastisch. Zo zie je dat je eindeloos veel dieren met ijsstokjes kunt knutselen. Easy peasy en met super leuk resultaat.

Bloemen tuintje

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Plak een aantal ijsstokjes op elkaar en het lijkt net een tuinhekje. En knutsel je daar een paar mooie bloemen bij van papier en rietjes, dan krijg je dit vrolijke tuintje.

Clown yourself

Clown yourself | Zo knutsel je van jezelf een vrolijke clown!

Jezelf verkleden als clown zonder verkleedkleding? Dat kan! Clown yourself! Oftewel; knutsel van jezelf een clown. Dat doe je door je foto uit te knippen. Van ijsstokjes en papier knutsel je een feesthoed die je op je hoofd plakt. Maak nog een kraag of strik van papier en plak een rode pompon op je neus en je vrolijke knutsel is klaar.

Krokodil

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze krokodillen! De leukste knutselideeën vind je hier!

Je zou bijna vergeten dat deze schatjes in het echt helemaal niet van die lieverdjes zijn. Ze zien er zo lekker aaibaar uit door de groene pijpenrager die om het ijsstokje heen gewikkeld is. Vind je ze niet tof?! Ook heel leuk om te knutselen!

BBQ van een papieren gebaksbordje en ijsstokjes

Knutselen zomer | Meer dan 50 vrolijke zomerknutsels voor kids!

In de zomer steken we de barbecue massaal aan. Je maakt deze bbq van een papieren gebaksbordje. Daar knip je een stukje vanaf, dan verf je hem en plak je hem op 2 ijsstokjes. Van papier maak je de vlammen en het bbq bestek en die plak je eraan vast.

‘Lees ook: 16 Superleuke knutsels voor échte dinosaurus fans.’

Zeemeerminnen knutselen met ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze zeemeerminnen! De leukste knutselideeën vind je hier!

Kijk ze shinen, deze Ariël look-a-likes! Trek alle glitters en glimmers uit de kast en maak de mooiste vissenstaarten.

Superheld

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze supermannen! De leukste knutselideeën vind je hier!

Behalve zeemeerminnen kun je natuurlijk nog veel meer poppetjes maken van ijsstokjes. Zoals deze superhelden. Als je allerlei verschillende typetjes maakt, kun je er daarna ook nog een poppenkast show mee geven.

Ballerina’s knutselen met ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ballerina's! De leukste knutselideeën vind je hier!

Mogen deze ballerina’s ook nog meedoen in de poppenkast show? Met hun rokje gemaakt van een cupcake vormpjes dansen ze zo de bühne over!

Regenboog vis

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze vis! De leukste knutselideeën vind je hier!

Vind je dit geen vrolijke regenboogvis? Weer net even anders dan de vissen hierboven. Leuk om in de tuin te hangen!

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Eenhoorns knutselen met ijsstokjes

Eenhoorn knutselen | 20 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.

Ook deze eenhoorns gemaakt van ijsstokjes en papier zijn heel leuk. Om ze te maken, plak je drie ijsstokjes aan elkaar in een driehoek. Het gezicht, de manen en de hoorn knip je uit gekleurd papier en plak je er daarna op.

Spinnenweb maken van ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals dit spinnenweb! De leukste knutselideeën vind je hier!

Net zoals de gekleurde hangers hierboven, kun je ook een écht spinnenweb maken van ijsstokjes. Je gebruikt dan een extra ijsstokje, dus drie in totaal en verder is de techniek om hem te maken hetzelfde. Maak het spinnenweb af door er nog een spinnetje in te knutselen of plakken.

Schildpad

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze schildpad. De leukste knutselideeën vind je hier!

Of je maakt dit super schattige schildpadje op dezelfde manier. Maar dan met verschillende kleuren wol!

Vlieger knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Deze vlieger zonnevanger shined op je raam als de zon er doorheen schijnt. Je maakt hem door vier ijsstokjes in een ruit aan elkaar vast te plakken. Daar plak je een stuk vloeipapier achter waarop je een gezichtje tekent. En van verschillende andere kleuren vloeipapier knip je stroken die je onder aan de vlieger plakt. Touwtje eraan maken en dan ophangen in het raamkozijn. Staat super mooi! Vloeipapier kun je o.a. kopen bij Baker Ross.

‘Lees ook: Print hier gratis de leukste zomer & vakantie kleurplaten voor kinderen.’

Vlinder maken met ijsstokjes

Dit knutselidee past helemaal bij het seizoen, want overal zie je ze nu vliegen. Hoe je deze vlinders maakt, zie je in de video!

Libellen maken van ijsstokjes

En dat geldt ook voor deze leuke beestjes. Je maakt ze door van chenille draad vleugels te maken om een ijsstokje. En dan draai je om de rest van het ijsstokje een andere kleur chenille heen. Je maakt de libelle af met twee oogjes.

IJsjes slinger

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ijsjes slinger! De leukste knutselideeën vind je hier!

Deze ijsjes slinger staat toch té cute aan de muur?! Ik heb van de ijsjes deze printable gemaakt die je alleen maar even hoeft af te drukken. Dan leg je het vel papier op een gekleurd vel papier – ik heb roze gebruik – en knip je de ijsjes uit. Tussen het ijsje en het gekleurde vel papier leg je daarna een ijsstokje en een stukje touw en dan lijm je ze met een lijmstift op elkaar. Zo ga je door met alle ijsjes totdat je deze toffe slinger hebt!

IJsjes magneten knutselen met ijsstokjes

Of je maakt deze leuke ijsjes magneten voor op de koelkast. Je maakt ze door twee ijsjes uit papier te knippen; de ene versier je met stift, potlood, glitter, plakkers etc. En dan plak je ze tegen elkaar aan met er tussenin een ijsstokje en een dunne magneet (o.a. te koop bij Baker Ross €3,95 per 100 stuks) en je hebt een leuke koelkast magneet.

‘Lees ook: Knutselen met verf – 25+ Leuke activiteiten en ideeën voor kinderen.’

Zwemband knutselen met zwemmers van ijsstokjes

Lekker rond dobberen op een zwemband, dat is toch het ultieme zomergevoel?! De zwemband maak je door het middelste rondje uit een cupcake vormpje te knippen. En het poppetje erop van een ijsstokje waarop je een gezichtje en bikini of zwembroekbroek tekent. Draai er daarna nog een halve chenilledraad omheen als armen, plak je zwemband op een blauw papiertje en je zwembad is klaar.

Harmonica van ijsstokjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze mondharmonica! De leukste knutselideeën vind je hier!

Dit muzikale knutselidee is super simpel, maar werkt echt! Over de lengte van een ijsstokje doe je een dik (breed) elastiek. Dan leg je op beide uiteindes 2 dubbel gevouwen stukjes papier. Daar leg je dan een volgend ijsstokje op en je bindt de boel met twee dunne elastiekjes aan beide uiteindes aan elkaar. Als je nu op de stokjes blaast, komt er een toeter concert uit door de vibratie van het brede elastiek. Heel leuk!

Ballon ijsjes

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze ballon ijsjes! De leukste knutselideeën vind je hier!

Deze ijsjes van ballonnen tot slot zijn super leuk om een feestje mee op te leuken. Je kunt ze eventueel ook nog aan een stukje touw plakken en er een slinger van maken. Ik heb de ballonnen aan elkaar geplakt met lijm en er daarna een elastiekje omheen gedaan, zodat ze aan elkaar op konden drogen.

‘Lees ook: Knutselen met papier | 20 Toffe, maar simpele knutselideeën voor kids.’

Nog meer knutselinspiratie

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met deze leuke knutsels. Als je nu ook gaat knutselen met ijsstokjes, dan vinden wij het superleuk om jouw creaties ook te zien. Dus deel vooral een foto van het eindresultaat met ons, door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram en Lady Lemonade daarin te taggen. Of een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Voor meer knutselinspiratie kun je ook heel goed hier op ons blog terecht. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.
Knutselen met schelpen | 13 Leuke schelpen knutsels voor kids!
Knutselen met wc rollen | Meer dan 50 geweldige knutselideeën voor kids!

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Elvira 23 augustus 2018 at 10:31 pm

  Wat een leuke ideeën. Ik ben toevallig vorige maand begonnen met het bewaren van onze ijstokjes. Dat word knutselen!

 • Reply Jessica 21 december 2018 at 9:35 pm

  Leuke lijst! Wij kregen als kind ooit een mega-verpakking ijsstokjes, daar hebben we echt jaaarenlang plezier mee gehad en wat vonden we het jammer toen het pak leeg was! ?
  En even heel iets anders – maar onder het motto ‘durf te vragen’: die “charlie”-spaarpot op de foto is echt super knap… wil je verklappen waar je die vandaan hebt? ?

 • Reply Barbara Lauwers 1 december 2023 at 12:53 am

  We hebben het lantaarntje proberen maken maar de 4 raampjes kregen we onmogelijk aan elkaar vastgelijmd. Het oppervlak om aan elkaar te lijmen is te klein.
  Tips om het toch voor elkaar te krijgen?

 • Laat een reactie achter