12x Knutselen met papieren bordjes

21 oktober 2018
Zeemeermin knutselen met wegwerp bordjes

Wegwerp borden behoren tot mijn favoriete knutselmateriaal. Je hebt ze namelijk meestal wel in huis, ze zijn goedkoop én je kunt er oneindig veel leuke dingen van maken. Leuk voor in de vakantie of op een creatieve middag. Dit zijn mijn 11 favorieten om te knutselen met papieren bordjes.

12x Knutselen met papieren bordjes

Vissen maken

12x Knutselen met papieren bordjes. - Leuke dingen om te maken met de kids!

Vind je Nemo en zijn vriendje niet schattig?! Uit een extra papieren bordje knip je een paar vinnen en een staart en die lijm je aan het bord vast. Daarna even verven, wiebelig erop en je vis is klaar. Met een touwtje eraan kun je hem ook leuk ophangen!

‘Lees ook: DIY: 14x Verven met kinderen – Lol gegarandeerd!

Meloen zonnevanger knutselen

10x Knutselen met papieren bordjes. - Leuke dingen om te maken met de kids!

Dit knutselidee is super simpel, maar ziet er geweldig uit als hij eenmaal in het raam hangt. Je maakt de schijven meloen door je bordje dubbel te vouwen en het middelste gedeelte eruit te knippen zodat alleen de rand overblijft. Die verf je donker- en lichtgroen en als de boel droog is, lijm je er een stukje rood vloeipapier tussen waarop je met stift nog een paar pitjes tekent voor de finishing touch.

Hoedje maken

10x Knutselen met papieren bordjes. - Leuke dingen om te maken met de kids!

Van papieren bordjes kun je ook schattige hoedjes maken. Daarvoor vouw je het bord dubbel en daarna knip je er heel makkelijk een figuur uit, zoals dit hart. Je hoeft dus maar een half hart te knippen, waarbij je de onderkant vast laat zitten aan de rand van het bord. Verder knip je alles weg, behalve de rand. Daarna kun je je hoedje nog schilderen en opzetten!

Zeemeerminnen knutselen met wegwerp bordjes

Voor alle kinderen die dol zijn op zeemeerminnen heb ik deze printable gemaakt met daarop 4 bovenlichamen van een lief meerminnetje. Nu alleen nog even een staart voor ze knutselen met wegwerp bordjes. Hoe je dat doet, zie je in de video!

 

Tip: Wegwerp bordjes verven

Op de bovenkant van een papieren bordje zit meestal een geplastificeerd laagje wat zich moeilijk laat verven. Maar als je wat waspoeder in je verf oplost, pakt de verf wel!

 

Maskers maken

10x Knutselen met papieren bordjes. - Leuke dingen om te maken met de kids!

Kinderen zijn dol op verkleedpartijtjes. Wat speelt jouw kind het liefst? Een dino, een vos of misschien wel een unicorn… Met een papieren bordje kun je van alles een masker maken. Je knipt het onderste gedeelte eraf, maakt 2 gaten in het bord voor de ogen en dan mag de fantasie en wat verf de rest van het werk doen. Als het masker af is, kun je er een rietje aan vastplakken of elastiekjes, zodat het masker om de oren vast gezet kan worden.

‘Lees ook: Knutselen met papier – 10 toffe maar simpele knutselideeën voor kids.’

Knikkerbaan knutselen van een wegwerp bordje

10x Knutselen met papieren bordjes. - Leuke dingen om te maken met de kids!

Ook met dit knutselidee kun je spelen nadat het af is. Het is één van de simpelste uit dit rijtje, maar ook één van de favorieten van mijn kinderen. Het is namelijk een leuke uitdaging om de knikker onder de poortjes door te laten gaan, zonder dat hij van het bord af rolt. Je maakt de knikkerbaan door wat papieren stroken op een bordje te lijmen. That’s it!

Flamingo knutselen

Knutselen met papier. Maak deze toffe flamingo van een kartonnen bordje of één van de andere 9 knutselideeën.

Dit is ook zo’n leukerd! Je maakt deze knalroze flamingo door het bordje door de helft te knippen. Uit de ene helft knip je de rand af voor de nek en van het middengedeelte knip je de kop. De nek, het lijf en een gedeelte van de kop schilder je roze en de snavel zwart. Plak dan alles aan elkaar met lijm en geef de flamingo een oog en twee benen in de vorm van oranje stroken papier.

Zon maken

10x Knutselen met papieren bordjes. - Leuke dingen om te maken met de kids!

Van deze knutsel word je toch vrolijk! Je maakt het zonnetje door een papieren bordje net iets over de helft af te knippen, geel te schilderen en hem een gezichtje te geven. Dan maak je er met een perforator wat gaatjes in waar je touwtjes in alle kleuren van de regenboog aan vastmaakt. Van oranje papier knip je tot slot de stralen die je aan het bordje vast lijmt.

‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Ballon tennis spel

Iedere dag een ijsje (of 2!). Want weet je dat je hele leuke dingen kunt knutselen met ijsstokjes. Zoals deze set ballon tennis. De leukste knutselideeën vind je hier!

Ook dit is weer zo’n simpel knutselidee dat mega succesvol is. Wij hebben al een week lol van onze zelf gemaakte ballon tennisrackets van wegwerpbordjes geplakt op ijsstokjes. Even een ballon opblazen en je hebt gegarandeerd eindeloos speelplezier!

Aquarium knutselen met papieren bordjes

10x Knutselen met papieren bordjes. - Leuke dingen om te maken met de kids!

Dit 3D aquarium is dan weer wat meer een projectje, maar heel erg leuk voor kinderen die erg graag knutselen. Je kunt je vissenkom vullen met wat jij wil. De basis is een blauw geverfd bord met daarop een bord waar het midden uitgeknipt is. De vissen zitten aan een dun draadje wat ik tussen de bordje in geplakt heb, net zoals het zeewier.

Kwal maken

10x Knutselen met papieren bordjes. - Leuke dingen om te maken met de kids!

Deze sierlijke kwal hangt super mooi in de kamer van je kleintje. Je maakt hem door een wegwerp bordje te schilderen in een kleur naar keuze. In het midden maak je een gat waardoor je de lintjes vastknoopt en ook het lint om hem mee op te hangen. Tot slot geef je hem nog een paar wiebel ogen en je kwal is klaar.

‘Lees ook: Recept: Zoutdeeg maken, versieren en bakken.’

Bloemen knutselen met papieren bordjes

10x Knutselen met papieren bordjes. - Leuke dingen om te maken met de kids!

Deze mooie bloem is de hekkensluiter van dit rijtje. Je knipt bloemblaadjes uit de rand van je papieren bord en prikt een gaatje in het midden. Dan span je draden tussen de bloemblaadjes en het gaatje totdat er een soort spinnenweb is ontstaan. En dan is het een kwestie van verschillende kleuren draad door het spinnenweb heen weven. Je kunt er eventueel nog een groen rietje aan vast plakken, zodat je je kunstwerk in een vaasje kunt zetten.

Ik hoop dat deze knutselideeën je inspireren om zelf ook lekker creatief aan de slag te gaan met de kinderen. Als jij één van mijn creaties ook gaat knutselen met papieren bordjes, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op social media door Lady Lemonade te taggen of de hashtag #LadyLemonade te gebruiken. Ik ben altijd benieuwd naar jullie kunstwerken!

Voor meer knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Dank je wel!

Knutselen met klei - Toffe ideeën om te maken voor in huis
Sint Maarten lampion - Tof én simpel! Een 3D vis knutselen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter