Knutselen met schelpen | 13 Leuke schelpen knutsels voor kids!

30 juli 2022
Knutselen met schelpen | 12 Leuke schelpen knutsels voor kids!

Komen jullie kinderen ook altijd terug met zakken vol schelpen en slakkenhuisjes na een dagje strand? Maak er dan samen iets moois van! Want met schelpen kun je ontzettend leuk knutselen. Wij hebben een heleboel leuke ideeën voor jullie ter inspiratie!

Pennenblikje knutselen met schelpen en zoutdeeg

Knutselen met schelpen | 12 Leuke schelpen knutsels voor kids!

Dit pennenbakje met schelpen staat natuurlijk super vrolijk op je bureau. Je maakt hem door een leeg blikje te beplakken met zoutdeeg (hier vind je het zoutdeeg recept) of sneldrogende klei. (o.a. te koop bij Heutinkvoorthuis.nl) En daarin duw je dan je gevonden schelpen. Je kunt de schelpen eventueel eerst ook nog in een mooie kleur verven. Als de schelpen licht van kleur zijn, kan dat heel goed met de waterverf van de HEMA. Doordat de schelpen een beetje ruw zijn, pakt die super goed.

‘Lees ook: Meer dan 60 vrolijke zomer knutsels voor kinderen.’

Schelpen tasje knutselen

Dit mooie schelpentasje is niet van schelpen gemaakt, maar van papieren bordjes. Maar je kunt hem wel meenemen als je schelpen gaat zoeken of er je mooiste schelpen in bewaren. In de video hierboven zie je hoe je dit mooie schelpentasje maakt. En daarbij kun je onze printable van de schelp vast wel gebruiken.

Krab maken van schelpen

Knutselen met schelpen | 12 Leuke schelpen knutsels voor kids!

Wil je in het zee thema blijven, dan is het leuk om deze krab met schelpen te knutselen. Eerst verf je de schelp rood. (dat heb ik ook weer met de waterverf van de HEMA gedaan) En met een witte en zwarte stift teken je ogen op de schelp. Of je kunt ook voor wiebel ogen kiezen. Daarna maak je van chenilledraad (ook te koop bij de HEMA) de pootjes en scharen en die plak je aan de onderkant van de schelp vast.

Sleutelhanger knutselen met schelpen

Knutselen met schelpen | 12 Leuke schelpen knutsels voor kids!

Deze sleutelhanger is ook mooi! Om hem te maken, heb je een schelp met een gaatje nodig of je maakt er voorzichtig zelf een gaatje in. Dat kan door er een dun spijkertje voorzichtig doorheen te tikken met een hamer. Verf de schelp daarna in mooie kleuren (met de waterverf van de HEMA bijvoorbeeld). En dan rijg je hem met wat kralen aan een sterk sieraden touwtje. En het touwtje knoop je aan een sleutelhanger ring.

Aquarium met vissen van schelpen

v

Van schelpen kun je ook hele mooie, kleurrijke vissen knutselen. Die plak je dan bijvoorbeeld in een aquarium van een papieren bordje. En met chenilledraad (HEMA) maak je er wat waterplantjes bij.

‘Lees ook: Print hier gratis de leukste zomer & vakantie kleurplaten.’

Ketting maken van schelpen

Knutselen met schelpen | 12 Leuke schelpen knutsels voor kids!

Op dezelfde manier als de sleutelhanger hierboven kun je ook zo’n mooie ketting maken. En glitter (te koop bij HEMA) maakt het helemaal af. Een vrolijke ketting om je zomeroutfit extra mee op te leuken!

Ballerina’s knutselen met schelpen

Knutselen met schelpen | 12 Leuke schelpen knutsels voor kids!

Met houten wegwerplepels (te koop bij de HEMA) en een paar mooie schelpen kun je deze prachtige danseressen knutselen. Op de lepel teken of verf je het lijfje. En ook de schelp kun je mooi versieren. Dan plak je de schelp op de lepel en van wat wol of chenille kun je de haren maken.

Schildpad knutselen met een kokkel

Knutselen met schelpen | 12 Leuke schelpen knutsels voor kids!

Een kokkel heeft wel iets weg van een schildpadden schild. Trek de schelp om op een groen papiertje en teken aan dit ‘lijf’ vier poten, een staart en een kop. Dan knip je de schildpad uit en plak je de schelp erop. Het leukste is natuurlijk om de schelp eerst nog even te verven!

Sint Jakobsschelpen maken van papieren bordjes

Knutselen met schelpen | 12 Leuke schelpen knutsels voor kids!

In plaats van met schelpen te knutselen kun je ook schelpen zelf knutselen. Voor de Sint Jakobsschelpen hierboven kun je weer gebruik maken van de printable van het schelpen tasje. Die leg je op een papieren bordje en dan knip je hem uit. Daarna kun je het bord verven. En als de verf droog is, perforeer je er gaatjes in en daar rijg je wol of katoendraad doorheen. Met een touwtje kun je de schelp eventueel mooi ophangen.

‘Lees ook: 18 Coole ideeën voor het knutselen van ijsjes!

Slakken knutselen van zoutdeeg

Knutselen met schelpen | 12 Leuke schelpen knutsels voor kids!

Al die verlaten slakkenhuisjes die je vindt op het strand kun je nieuw leven inblazen met zoutdeeg. Maak van het deeg slakjes, steek daar de huisjes in. En van cocktailprikkers en twee kleine bolletjes zoutdeeg kun je de voelsprieten maken.

Schelpen hartjes hanger knutselen

Knutselen met schelpen | 12 Leuke schelpen knutsels voor kids!

Bewaar je mooiste schelpen voor het maken van deze hartjes hanger voor aan de muur. Zo kun je blijven genieten van je mooiste vondsten. Je maakt de hanger door uit luchtdrogende klei een hart te steken. Daar druk je de schelpen in én vergeet er geen gaatje in te maken om het touwtje doorheen te rijgen. Het hart heeft ruim een dag nodig om te drogen en daarna kun je hem ophangen!

Oester knutselen van een papieren bordje

Knutselen met schelpen | 12 Leuke schelpen knutsels voor kids!

Vouw een papieren gebaksbordje dubbel en je hebt een oester! Verf de binnenkant parelmoer en de buitenkant bruin, goud met glitters. (te koop bij HEMA) Om de schelp af te maken, kun je er nog een armbandje bij knutselen van chenille en kralen. Of je gebruikt de schelp om je eigen sieraadjes in neer te leggen.

Schelpen diertjes knutselen

En de laatste schelpen knutsels zijn deze schattige schelpendiertjes. De dieren maak je van gekleurde pompons (te koop bij de HEMA), chenille (ook bij de HEMA) en knutsel ogen. Als ze af zijn, kan er mee gespeeld worden of je geeft ze een mooi plekje in huis.

‘Lees ook: 18 Geweldige stoepkrijt spelletjes & activiteiten voor kids.’

We hopen dat je enthousiast wordt van al deze schelpen knutsels. Al je nu ook iets moois gaat knutselen van jullie gevonden schelpen, dan zijn wij super benieuwd naar het eindresultaat. Dus deel vooral al die prachtige kunstwerken met ons als je dat leuk vindt! Dat kan bijvoorbeeld door een foto van je creatie te plaatsen op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer zomerse knutselideeën

Voor nog meer leuke zomerknutsels kun je ook heel goed op ons blog terecht. Bekijk bijvoorbeeld zeker ook nog even deze 50 knutselideeën met het thema zomer. En hier vind je een heleboel leuke ijsjes om te knutselen. Ook staan er op onze website hele leuke zomerse activiteiten. Check bijvoorbeeld maar eens ons blog ‘50+ leuke spelletjes en activiteiten voor in de zomervakantie‘. En houd je van tekenen, dan kun je ook nog één van onze zomer kleurplaten downloaden. Daarmee kun je je niet vervelen!

De hele zomervakantie zullen we jullie natuurlijk blijven inspireren. Wil je daar niets van missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

Dino knutselen | Meer dan 25 knutsels voor échte dinosaurus fans
Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 40 leuke knutselideeën met ijslollystokjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter