Knutselen met wasknijpers | 20 Super leuke knutselideeën met knijpers

5 juli 2020
Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Er zijn echt veel leukere dingen om te doen met knijpers dan de was ophangen. De ouderwetse houten klemmetjes zijn namelijk perfect voor een creatief project. Dus laat het huishouden lekker de boel en ga met de kinderen knutselen met wasknijpers. Wij hebben 20 leuke knutselideeën met knijpers voor je op een rij gezet.

20x Knutselen met wasknijpers

Monsters knutselen met knijpers

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Wie durft deze monsters te maken. Ze zijn gelukkig niet griezelig, maar vooral grappig. Je maakt ze door een wasknijper in een leuk kleurtje te verven. Als de verf droog is, plak je er één of een paar wiebelen op en je tekent met stift een mondje. De haren maak je door verschillende kleuren chenilledraad om een pen of potlood te draaien en die lijm je tussen de knijphoutjes vast. Chenilledraad kun je o.a. goedkoop scoren in de Fun & Feest winkel.

‘Lees ook: Strijkkralen voorbeelden – De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Knijpdieren knutselen met wasknijpers

Deze leeuw en eenhoorn kun je laten brullen en hinniken door in de knijper te knijpen. In de video hierboven laat ik zien hoe ik ze gemaakt heb. En ik heb ook een printable gemaakt van het leeuwen- en eenhoornhoofd. Die kun je hier vinden.

Supermannen maken

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Vind je deze supermannen niet stoer? Om ze te maken verf je eerst een lijfje en masker op de knijper en dan plak je er een cape van papier aan vast. Op deze manier kun je vast nog meer leuke wasknijper poppetjes knutselen. En als je er een paar hebt, kun je er eventueel ook nog een mini-poppenkast show mee geven!

Zon knutselen met een papieren bordje en knijpers

Knutselen met papier. Maak deze vrolijke zonnetjes met regenboog of één van de andere 9 knutselideeën.

Haal het zonnetje in huis met dit vrolijke knutselidee! Je maakt ze van halve papieren bordjes en een paar houten knijpers die je geel schildert. Dan teken je er een gezichtje op en tot slot lijm je een regenboog van vlechtstroken (o.a. te koop bij HEMA) aan de onderkant.

Vlinders knutselen met wasknijpers

Deze vlinders zijn ook vrolijk! Per vleugel heb je één chenilledraad (o.a. te koop in de Fun & Feest winkel) nodig waaraan je strijkkralen rijgt. En daarna buig je ze in de juiste vorm. Als je eenmaal twee vleugels hebt, draai je ze aan elkaar en klem je ze in een knijper. Met een ander stukje chenilledraad en een paar pompoms, of strijkkralen aan het uiteinde maak je voelsprieten.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Hagedis maken

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Dit kleine hagedisje vind ik zo’n schatje! Je maakt hem door een knijper te verven in een kleur die je mooi vindt. En terwijl de verf droogt, knip je uit papier 2 setjes benen; de voorpoten klem je tussen de knijper en de achterpoten lijm je vast aan het houtje. Knip dan ook een staart uit papier en lijm daar aan de boven- en onderkant een chenilledraad op die je aan de bovenkant een stuk laat uitsteken. De staart plak je vast aan de achterkant en het stuk chenilledraad wat uitsteekt, lijm je op de knijper. Plak twee kleine pompoms (te koop bij Baker Ross) op het hoofd met wiebelogen en knip uit rood papier tot slot een tong. Je hagedis is klaar!

Vogels knutselen met wasknijpers

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer

Deze wasknijper vogels zijn leuk om op een tak in huis te zetten! Je maakt ze door houten wasknijpers te verven en er wat knutsel veertjes (o.a. te koop bij Baker Ross), een paar ogen en een snaveltje op te plakken. Simpel maar leuk!

Vlinders van knijpers en cupcake vormpjes

Nog meer leuke vlinders van knijpers, ik word er nu eenmaal vrolijk van. Deze leukerds maak je door op een knijper drie pompoms te plakken. Tussen de knijper stop je dubbel gevouwen cupcake vormpjes. En van chenilledraad maak je voelsprieten. Tot slot plak je er nog een paar ogen op. De pompoms zijn te koop bij Baker Ross.

Wasknijper krokodil knutselen

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

HAP! Als je niet oppast, bijt dit groene monster zo in je vinger! De basis van de krokodil is een groen geverfde wasknijper waarop je met stift en krijtstift een bek met tanden op tekent. Van chenilledraad maak je de poten die je tussen de knijper klemt en aan de achterkant vast lijmt. En dan plak je er nog een paar wiebelogen en stekels op door een strookje papier dubbel te vouwen.

‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – Meer dan 35 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Auto die écht rijdt op luchtenergie

Voor echte autoliefhebbers en formule 1 fans is deze knutseltip een absolute must do! Want deze ballonauto is een regelrecht racemonster! Maak hem maar eens en check hoe hard hij gaat. Het wordt nog leuker als je vriendje of vriendinnetje er ook één heeft, dan kun je samen wedstrijdjes doen. In de video laat ik je zien hoe je deze knijper auto knutselen kunt.

Ballerina’s knutselen met wasknijpers

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Prima ballerina’s deze twee. En zo cute! Je maakt ze door een knijper door een eierdopje te steken en ze te verven. Plak er een kraal bovenop om het hoofdje van te maken en gebruik een stukje chenille draad voor de armen.

Vliegtuig van een knijper en ijsstokjes

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Is het een ijsstokje? Is het een knijper? Nee! Het is een vliegtuig! Je maakt hem door op een knijper een paar vleugels en een staart te lijmen van ijsstokjes en het vliegtuig eventueel nog een propeller te geven door een punaise door een ijsstokje te draaien en de punt vast te lijmen tussen de knijper. En als je autootjes hebt die stuk zijn, kun je er eventueel ook nog een paar wielen onder plakken.

Muizen maken met wasknijpers

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Deze muisjes maak je in een piep. Je verft een knijper in een mooie kleur. Dan knip je een paar oren uit papier en die plak je op de wasknijper samen met een paar wiebelogen. Knip dan een paar snorharen en een staart van touw en lijm die aan de muis vast. Bovenop de snorharen plak je een mini pompom (o.a. te koop bij Baker Ross) als neus en je muis is klaar.

‘Lees ook: Knutselen met eierdoos – 20 Super leuke knutselideeën.’

Sprinkhaan knutselen

Knutselen met chenilledraad - Meer dan 18 leuke knutselideeën!

Geef een knijper zes poten en hij verandert in een sprinkhaan! En misschien springt hij nog wel weg ook, als je op de achterkant van de knijper drukt. Chenilledraad koop je bij de Fun & Feest winkel.

Knijper libelle

Lente knutselen - 18 super leuke knutselwerkjes met het thema lente & voorjaar.

Nog een paar vrolijke insecten die je kunt knutselen met wasknijpers zijn deze libellen. Je maakt ze door een knijper te versieren met bijvoorbeeld stift en er daarna 2 vleugeltjes van chenille draad tussen te stoppen. Tot slot plak je nog twee oogjes op zijn hoofd. Simpel, maar leuk.

Bloemen knutselen met wasknijpers

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Met deze bloemen haal je gezelligheid in huis. Je verft de knijpers groen en van gekleurd papier maak je bloemen en bladeren die je op de knijpers lijmt. Tip: Je kunt eventueel ook een foto of kaartje tussen de knijper klemmen.

Bijtjes van knijpers

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Op bloemen komen bijen af. Dus deze schatjes kun je er ook gelijk bij maken. Dat doe je door een knijper gedeeltelijk geel te verven en als de verf droog is teken je er een paar zwarte strepen op. Van papier knip je vleugels die je tussen de knijpers klemt. En je geeft de bij een gezichtje met stift en een paar wiebelogen. Van chenilledraad maak je de voelsprieten.

‘Lees ook: Bloemen knutselen – 30+ ideeën om prachtige bloemen te maken.’

Zeemeerminnen knutselen met knijpers

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Kijk ze shinen, deze Ariël look-a-likes! Trek alle glitters en glimmers uit de kast en maak de mooiste vissenstaarten. De haren maak je van chenilledraad en de bikini van pompoms.

Knijper (koelkast) magneten

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Nog een paar leuke libellen, maar deze hebben iets extra’s. Op de achterkant heb ik namelijk magneetjes gelijmd, waardoor je ze op de koelkast of een magneetbord kunt plakken met een kaartje of tekening ertussen geklemd. De knutsel magneetjes kun je o.a. kopen bij Baker Ross.

Haaien happer

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Verrassing! Als je in de knijper knijpt, komt er ineens een klein visje tevoorschijn! Je maakt deze happer op dezelfde manier als de leeuw en eenhoorn hierboven. Alleen plak je ook nog een klein papieren visje op een tandenstoker en die lijm je aan de onderkant van de haai vast.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met papieren bordjes.’

Nog meer leuke knutseltips!

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met al deze ideeën die je kunt knutselen met wasknijpers. Als je er iets van gaat maken dan zou ik het leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen of #ladylemonade te gebruiken. Want ik vind het altijd super leuk om jullie kunstwerken ook te zien!

Voor meer knutselinspiratie moet je zeker verder kijken op de  knutselpagina van ons blog. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers
Stoepkrijt verf maken | Een simpel recept dat voor úren speelplezier zorgt
Een vaas maken van een plastic fles

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Joris wijnen 4 februari 2021 at 11:01 am

    wow cool

  • Laat een reactie achter