Knutselen voor opa en oma | 20 Knutsels om te maken voor opa’s & oma’s

22 mei 2021
Knutselen voor opa en oma | 20 Knutsels om te maken voor opa's & oma's.

Is opa of oma jarig en wil je ze voor hun verjaardag verrassen met een zelf gemaakt cadeau? Wil je met de kinderen iets knutselen voor Opa en Oma Dag? (ieder jaar op 4 juni!) Passen de grootouders regelmatig op en wil je ze daarvoor bedanken? Of hebben de kids zomaar zin om iets moois voor opa en/of oma te maken? Dan hebben wij een aantal geweldig leuke knutselideeën om te maken voor opa’s en oma’s! Van sleutelhangers van strijkkralen tot bloemen met foto, happy stones en een hartjesslingers. Hier vind je vast iets leuks om te knutselen voor opa en oma!

20x Knutselen voor opa en oma

Sleutelhanger van strijkkralen

Knutselen voor opa en oma | 20 Knutsels om te maken voor opa's & oma's.

Als je een leuk én praktisch cadeautje wilt knutselen voor Opa en Oma dag dan is dit een heel erg leuk idee. Zo’n sleutelhanger van strijkkralen kunnen ook peuters of kleuters maken. Laat je fantasie de vrije loop of maak een ‘opa’ of ‘oma’ label zoals hierboven. Vergeet niet om één strijkkraal eruit te laten, zodat je de sleutelhanger ring er doorheen kunt rijgen. Sleutelhanger ringen en clips kun je o.a. kopen bij Baker Ross.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Bloem vouwen

Deze origami bloem is leuk om te maken voor wat oudere kinderen. Hoewel hij er indrukwekkend uitziet, is het niet moeilijk om deze bloem te vouwen. Leuk als cadeautje voor opa en oma in plaats van echte bloemen. In de video hierboven kun je stap voor stap zien hoe je de bloem maakt.

Waxinelichtje van zoutdeeg knutselen voor opa en oma

Zoutdeeg knutselen - Heel veel leuke ideeën en voorbeelden om te maken! van brooddeeg. Zoals deze waxinelichthouder.

Opa’s en oma’s die graag kaarsen branden, worden vast heel gelukkig van dit leuke cadeau. En ook deze Opa en Oma dag knutsel is super geschikt om te knutselen met peuters en kleuters. Gewoon een bolletje zoutdeeg platdrukken en er met een waxinelichtje een holletje in maken. Je kunt er voor het bakken al wat strijkkralen of pailletten in duwen als versiering of ze na het bakken verven.

Fotohanger van een stok en wol

Als er iets is waar opa’s en oma’s blij van worden, is het wel foto’s van hun kleinkinderen. En als ze er deze fotohanger bij knutselen, dan is het helemaal een topcadeau. Je maakt de hanger door een stok te omwikkelen met verschillende kleuren wol. Versier ook twee houten knijpers (o.a. te koop bij HEMA) en plak die met een lijmpistool vast aan de stok. Knoop er tot slot een touwtje aan om hem op te hangen en klem een leuke foto tussen de knijpers. Klaar!

Mooie tekening maken voor opa of oma

Knutselen voor opa en oma | 20 Knutsels om te maken voor opa's & oma's

Kinderen die dol zijn op kleuren, kunnen natuurlijk ook gewoon een mooie tekening voor opa en/of oma maken. Verzin zelf iets moois, of kijk hier op ons blog voor een heleboel leuke, lieve en mooie kleurplaten speciaal voor opa en oma.

Hartje van strijkkralen knutselen voor opa en oma

Moederdag knutselen - 25+ Super originele ideeën om zelf te maken!

Dit hartje voor opa en oma is leuk om te knutselen met wat jongere kinderen, zoals peuters en kleuters. Je laat de kinderen strijkkralen om een ijzerdraadje doen. Die buig je samen in de vorm van een hartje; de uiteindes draai je even om elkaar en steek je dan in wat zoutdeeg of zelfdrogende klei. (o.a. te koop bij Shoppartners.nl) Als het deeg of de klei droog is, kan die nog versierd worden. Een simpel, maar leuk zelfgemaakt (verjaardag) cadeautje voor opa en oma.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Tuinkers cadeautje voor opa en oma

Knutselen voor opa en oma | 15+ Knutsels om te maken voor opa's & oma's.

Ook leuk; een mini tuintje maken met tuinkers! Je kunt daar bijvoorbeeld een wegwerp beker of bakje voor gebruiken. Die vul je met zand en daar bovenop een flinke laag watten. Maak de watjes nat en strooi het tuinkers zaad erop. Dek de beker dan af met transparante folie, prik er gaatjes in en zet de beker op een lichte plek. Zo kunnen de zaadjes goed ontkiemen. Na twee dagen haal je het folie eraf; geef de plantjes iedere dag een beetje water. Na een week (gerekend vanaf het planten) is de tuinkers op een mooie lengte. Laat de kids de beker versieren met plakkers, stift etc. En knutsel tot slot een mooie naamslinger voor opa en oma.

Sleutelhanger met handafdruk

Moederdag knutselen - 25+ Super originele ideeën om zelf te maken!

Wedden dat opa’s en oma’s hun sleutelbos nooit meer kwijtraken met deze mooie sleutelhanger er aan vast?! Je maakt hem van krimpfolie (o.a. te koop bij Bol.com). Daar laat je de kids eerst een hartje op verven. En als die droog is, verf je een handje en druk je die over het hartje heen. Daar schilder je nog een steeltje met blaadje aan vast en je hebt een bloem van een handafdruk. Als de verf droog is, knip je de hand uit en maak je een gaatje in de krimpfolie met de perforator. Laat dan de krimpfolie krimpen in een voorverwarmde oven op 150 graden. In een paar tellen is je sleutelhanger klaar. Het blijft magisch knutselmateriaal.

Hartjes slinger knutselen voor opa en oma

Knutselen voor opa en oma | 18 Knutsels om te maken voor opa's & oma's.

Een heleboel hartjes voor opa en oma die samen een slinger vormen. Je knipt allemaal verschillende kleuren hartjes uit en die versier je. Daarna plak je de hartjes op een lint. En op één van de hartjes kun je eventueel nog een lieve boodschap voor opa en oma opschrijven, zoals dit lieve kleine gedichtje: “Weet je opa en oma, ik ben heel erg blij. Met een opa en oma, lief en gezellig, zoals jij!”

Lichtje met bloemen van vingerafdrukken

Moederdag knutselen - 25+ Super originele ideeën om zelf te maken!

Met dit leuke lichtje kunnen opa’s en oma’s extra lang genieten van mooie lente- en zomeravonden in de tuin. Je maakt deze Opa en Oma dag of verjaardag knutsel van een leeg glazen potje. Daarop kun je bijvoorbeeld bloemetjes maken van vingerafdrukken waaraan je een steeltje verft. En het handvat maak je door een ijzerdraadje om de hals van de pot heen te binden met daaraan een chenilledraad met strijkkralen.

‘Lees ook: Bloemen knutselen – 30+ Leuke ideeën om bloemen te maken.’

Bloem met foto knutselen voor opa en oma

Deze bloem van papier is ook heel erg leuk om aan opa en oma cadeau te geven. Je lijmt papieren bloemblaadjes op een rondje en daar bovenop een foto. Plak nog wat mini pompoms (te koop bij Baker Ross) rondom voor een extra vrolijk effect. En lijm de bloem dan op een steel van een rietje. Je kunt er eventueel ook nog een lief kaartje aanhangen. Van het kaartje op de foto heb ik een printable gemaakt, zowel voor opa, oma als voor beiden, die vind je hier.

Persoonlijke kaars met eigen tekening

Wat ook een super bijzonder cadeau is om voor opa en oma te knutselen, is deze persoonlijke kaars met daarop je eigen tekening! Eerst maak je een prachtig kunstwerk op papier en daarna laat je hem als het ware door de kaars opnemen door hem te verhitten. Kijk maar naar de video om te zien hoe het moet.

Hartjeshanger van wol

Knutselen voor opa en oma | 18 Knutsels om te maken voor opa's & oma's.

Nog een mooie hartjeshanger, maar dan van wol. Je maakt hem door een ijzerdraadje in de vorm van een hartje te buigen. Die span je daarna tussen een (borduur)ring door rondom wol om het hartje en de ring te wikkelen. Daarna kun je er eventueel nog een paar pompoms en een lief kaartje aanhangen.

Bloemen knutselen voor Opa en Oma dag

Moederdag knutselen - 25+ Super originele ideeën om zelf te maken!

Ook deze bloemen hebben het eeuwige leven! Je maakt ze door van een wc-rol een vaasje te maken en die op een stevig vel te plakken. En daarin maak je allemaal vrolijke bloemen van papier.

‘Lees ook: Regenboog knutselen | 20 Leuke ideeën voor ’t maken van een regenboog.’

Foto- of kaarthouder van steen

Knutselen voor opa en oma | 18 Knutsels om te maken voor opa's & oma's.

Dit Opa en Oma dag knutselidee is simpel, maar met super leuk resultaat. Je maakt de foto- of kaarthouder door een steen te versieren met acrylstiften of verf. En als de steen droog is, wikkel je er een ijzerdraadje omheen dat je aan het uiteinde omrolt of buigt in de vorm van een hartje, zodat je er een foto of kaart tussen kunt steken.

Hartje van papier knutselen voor opa en oma

Knutselen voor opa en oma | 18 Knutsels om te maken voor opa's & oma's.

Opa en oma, ik houd zóóóveel van jullie! Met dit hartje van papier kun je aan opa en oma laten blijken hoeveel je om ze geeft. Je kunt het hart versieren met glitters, plakjuwelen, pompoms etc. En maak er een chenilledraad aan, zodat opa en oma het kunstwerk ook op kunnen hangen.

Pennenbakje van zoutdeeg of klei

Vind je dit geen leuk pennenbakje voor op het bureau van opa en oma? Een knutselproject dat geschikt is voor iedere leeftijd. Peuters en kleuters kunnen het blikje bekleden met zoutdeeg of zelfdrogende klei door er steeds een hompje tegenaan te drukken. En grote kinderen maken het pennenbakje zoals je kunt zien in de video. Daarna kan het pennenbakje versierd worden met strijkkralen, pailletten etc. Of je laat hem eerst drogen en verft hem.

Ketting en armband van zoutdeeg

Knutselen voor opa en oma | 18 Knutsels om te maken voor opa's & oma's.

Van zoutdeeg of zelfdrogende klei. (o.a. te koop bij Shoppartners.nl) kun je ook een mooi sieraad knutselen voor opa of oma. Maak er kralen of een mooie hanger van en laat ze drogen in de oven (100 graden) of aan de lucht. Als de kralen eenmaal hard zijn, kun je ze versieren met verf. En daarna rijg je ze aan een touwtje om er een ketting of armband van te maken.

‘Lees ook: Knutselen lente dieren | 18 Knutselideeën voor lente dieren & hun jonkies.’

Happy stones voor opa en oma maken

Knutselen voor opa en oma | 18 Knutsels om te maken voor opa's & oma's.

Van deze vrolijke stenen worden opa en oma vast ook blij. Leuk om te gebruiken als presse-papier of gewoon om ergens leuk neer te leggen. Hier laten we je stap voor stap zien hoe je deze happy stones het beste kunt maken.

Hartjes hanger van strijkkralen

Knutselen Valentijn | 25+ Super leuke knutsel ideeën om te maken voor Valentijnsdag

Deze hartjes hangers zijn simpel, maar vrolijk en leuk. Om ze te maken, rijg je allemaal gekleurde strijkkralen aan een chenilledraad (o.a. te koop bij de Fun & Feest winkel). En als de draad bijna helemaal vol is, buig je hem in de vorm van een hartje en draai je de uiteindes aan elkaar vast. Knoop er nog een lintje aan en je hanger is klaar. Ook leuk om aan opa en oma cadeau te doen!

Moederdag knutselen | 35+ Knutselideeën om zelf een cadeau te maken!

En het laatste idee om te knutselen voor opa en oma is dit wc rol vaasje met zelfgemaakte bloemen erin. Maak een lekker vrolijk boeket. In ons blog bloemen knutselen vind je een heleboel inspiratie.

‘Lees ook: Knutselen lente | Meer dan 35 Leuke knutselwerkjes met als thema lente & voorjaar.’

We hopen dat je al deze knutselideeën voor opa en oma leuk vindt! Als jij ook één van deze knutsels gaat maken, dan vinden we het superleuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door op Facebook of Instagram een foto te delen waarin je Lady Lemonade tagt.

Nog meer knutselinspiratie

Wil je ook nog even verder kijken voor andere knutselinspiratie? Kijk dan hier voor al onze andere leuke knutseltips. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan (gratis) op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Hartjes ring knutselen van een vouwblaadje
Een pennenbakje knutselen van zoutdeeg of klei

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reply ikke 13 november 2021 at 10:04 pm

  heel mooi

 • Reply Emma 13 oktober 2022 at 8:07 pm

  Super leuk al die dingen ik heb er ook al iets van gebruikt

 • Reply Milotte 13 september 2023 at 8:06 am

  Bedankt voor de inspiratie! Origineel en goed te doen voor mijn kleintjes van 4, 2 en 2 jaar.

 • Reply roos 20 december 2023 at 3:35 pm

  ik vind dit heeeeeeeeeeeeeeel leuk

 • Laat een reactie achter