DIY: Dier van papier

15 maart 2015

Al verwen je kinderen met het mooiste speelgoed van de wereld, het liefste spelen ze vaak met simpel huis-, tuin- en keukengerei. Zoals een spiegel, een paar potten en pannen met wat macaronischelpjes of een kartonnen doos. Geen voorbedachte spelletjes, maar spullen die met wat fantasie van alles kunnen zijn. Een drumstel, luchtkasteel, piratenschip… The sky is the limit! Eén van Charlie en Finn’s favoriete dingen is een papieren zak, die we regelmatig bij de boodschappen krijgen. Laatst zette Finn hem op zijn hoofd. “Whaaah, ik ben een monster!” En dat inspireerde mij om deze papieren zak kostuums te maken. Heel makkelijk, want je hebt alle spullen waarschijnlijk gewoon in huis. En je kunt je kind laten beslissen wat het eindresultaat wordt.

Wat heb je nodig?

 • Papieren zak
 • Gekleurd papier
 • Schaar
 • Lijm
 • Potlood

kinderen-knutselen-papier-zak-dieren-ladylemonade_nl1

Aan de slag!

 1. Voor de uil: Knip uit roze papier 2x een half ovaal voor de vleugels, 2x een grote halve cirkel met daaraan een plakrand voor de oren, 2x een kleine cirkel voor de ogen en 1x een halve kleine cirkel voor de veren. Knip uit wit papier een grote ronde cirkel voor het gezicht met in het midden een rechthoekig gat en 2x een halve cirkel voor de veren. Knip uit oranje papier ook 2x een halve cirkel voor de veren en een driehoek voor de snavel. Voor de pupillen van de uil knip je 2 kleine zwart rondjes.
 2. Voor de vos: Knip uit oranje papier een rechthoek even breed als de papieren zak en knip links en rechts onder de hoeken weg in een kwart cirkel, knip in het midden ook een rechthoekig gat voor het gezicht, knip 2x een driehoek met daaraan een plakrand voor de oren en 2 kleine driehoekjes voor de snoet. Knip uit zwart papier 2x een vierkant voor de puntjes van de oren, 2x een kleine driehoek voor de snoet, 2x een kleine cirkel voor de pupillen en 1x een rechthoek voor de neus. En knip uit wit papier 2x een cirkel voor de ogen, 3x een klein driehoek voor de snoet en een grote halve cirkel voor de neus.
 3. Lijm alle uitgeknipte stukken op de juiste plek op de papieren zak.
 4. Vouw de delen voor de oren dubbel en knip de plakrand in. Plak voor de vos ook het zwarte vierkant op de puntjes van de oren.
 5. Plak de oren nu op de bovenkant op de hoeken van de papieren zak.
 6. Knip armgaten uit de zijkanten van de zak.
 7. Knip het gedeelte tussen de ogen van je dier open, zodat je kind een kijkgat heeft. En klaar is je papieren dier kostuum!
DIY: Viltballetjes slinger
De 10 leukste paasei versieringen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter