Knutselen voor Pasen – Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kids!

29 maart 2020
Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke knutseltips!

Nog even en dan is het alweer Pasen! Is het huis bij jullie al een beetje in paassfeer? Zo nee, dan gaan we daar nu verandering in brengen met deze toffe paasknutsels! Wij hebben namelijk allemaal leuke knutselideeën voor je op een rij gezet om het huis een paassausje te geven. Wat dacht je van vrolijke paashangers voor in de paastakken in de vorm van een paasei, paaskuiken of paashaas? Of knutsel je vast een leuk paasmandje voor de grote paaseieren speurtocht straks? Deze en nog veel meer toffe tips om te knutselen voor Pasen vind je hieronder. Laat je inspireren!

Knutselen voor Pasen – 30+ tips & ideeën

Paashaas knutselen voor Pasen

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Van een wc-rol kun je een hele vrolijke paashaas knutselen. Je pakt de toiletrol in met bruin papier. Uit de rest van je bruine papier knip je een hoofd en de handen en voeten en die plak je aan de wc-rol vast. Voor een extra vrolijk effect kun je ook nog wat gekleurde wol om de buik van de paashaas heen wikkelen. En als hij eenmaal af is, kun je er je paaseitjes in verstoppen.

‘Lees ook: Paaseieren verven met scheerschuim – dé absolute paasknutsel hit bij kids.’

Paastasjes maken

Wie gaat er straks paaseieren zoeken in de tuin? Dan is het toch te leuk als je ze kunt stoppen in een zelf gemaakt paastasje? In de video zie je hoe je ze kunt knutselen voor Pasen.

Paaseieren stempelen

Knutselen Pasen: Maak paasei stempels van aardappels, geef ze een mooie kleur en stempel ze op een papiertje. Kijk eens hoe vrolijk!

Heb je aardappels in huis? Kies dan de meest ovale uit en kerf er met een mesje een leuk patroon in. Dan kun je deze vrolijke paaseieren stempelen. Een mooi kunstwerk voor opa en oma of iemand anders die je met Pasen met een mooie paasknutsels wil verrassen.

Paasslinger knutselen voor Pasen

Knutselen Pasen - Leuk voor in de paastakken! Maak een paasslinger van papier met paaskuikens of paaseieren.

Behalve paastakken neerzetten, kun je nog veel meer leuks verzinnen om je huis in paassfeer te brengen. Zoals deze paasslinger. Je maakt hem door uit verschillende kleuren papier allemaal even grote rondjes te knippen. Die vouw je dubbel en lijm je met het touwtje van de slinger ertussen aan elkaar. De bollen kun je een oogje en snavel geven, zodat het kuikentjes worden. Of je knipt geen rondjes maar ovalen en maakt een paasei slinger. Deze schittert nu bij mij aan de muur, maar kun je ook draperen in de paastakken.

Mini paasmandje knutselen voor Pasen

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Deze leukerds staan geweldig op de paastafel met een lekker chocolade eitje erin als toetje. Of een gekookt eitje past er ook in als je die rechtop zet. Voor het maken van deze schattige mini paasmandjes heb ik deze printable gemaakt. Dan hoef je de paashaasjes alleen nog maar uit te knippen, een gezichtje te geven en in elkaar te lijmen. Simpele paasknutsels, maar zo leuk!

‘Lees ook: Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen.’

Chocolade paashaas maken

Deze chocolade paashaasjes zijn weer eens wat anders dan de holle paashaas in aluminium folie. Super makkelijk om te maken en ook leuk om iemand cadeau te doen. Dus heb je nog een chocoladereep liggen en vind je het leuk om die te pimpen, check dan deze video.

3D Hangers knutselen voor Pasen

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

Op dezelfde manier als de figuurtjes in de paasslinger hierboven kun je ook paashangers maken. Alleen knip je dan geen rondjes, maar paaseieren uit die je op elkaar plakt met een lintje ertussen. Maak er nog een strikje bovenop en deze 3d paaseieren zijn klaar!

Paaskuiken maken

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

Dit lekker wollige paaskuikentje is super zacht. Zijn lijfje is gemaakt van een pompoentje en daar heb ik wiebeloogjes en een snavel en pootjes aan vast geplakt. Ook leuk om te knutselen voor Pasen.

Paashaas maskers maken

Leuk om te knutselen voor Pasen: een lief Paashaas masker.

Zelf voor paashaas spelen vindt ieder kind leuk. Helemaal als je de oren zelf gemaakt heb. Hop, hop, waar wacht je nog op! Zoek een papieren bordje op, knip er twee gaten in en plak er een lief snoetje en een paar oren op. Lijm er een stokje aan of maak er elastiekjes aan vast voor om de oren en je bent klaar om eieren te verstoppen.

‘Lees ook: Paastak versiering: Paashaas hangers knutselen.’

Paaskip knutselen

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

Met deze kip haal je ook de paassfeer in huis. De basis is een plastic lepel en daarop heb ik aan de voor- en achterkant 2 wattenschijfjes tegen elkaar geplakt met vleugels van papier ertussen. Toen knipte ik de kam, de lel en snavel uit rood papier en gaf hem met zwarte stift twee ogen. Klaar! Leuk om als paasprikker in een plant of een grote paasstol te steken.

Paashangers maken van zoutdeeg

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Ook leuk om te knutselen voor Pasen zijn deze paashangers van zoutdeeg. Je maakt het zoutdeeg volgens dit recept en dan laat je de kinderen er paaseieren van maken en die versieren met strijkkralen. Vergeet geen gaatje in de eieren te maken voor het lintje voordat je je paasknutsels in de oven doet!

Paaskuiken knutselen van wol

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Dit is het zusje van het paaskuiken hierboven. Kakelvers uit het ei. Je maakt haar net zoals haar grote broer van een pompoen van wol. Alleen rijg je een eierdopje gemaakt van een eierdoos aan het touwtje waarmee je de pompoen bij elkaar bindt. En met het touwtje kun je het kuikentje in je paastakken hangen.

Surprise ei

Leuk om te knutselen voor Pasen! Een schattig kuikentje dat uit een paasei tevoorschijn komt.

Hé, wat een lieve verrassing komt daar ineens tevoorschijn? Dit is weer eens wat anders dan een surprise ei van chocola. Je maakt hem door een ei in twee delen op de ene kant van een knijper te plakken. En achter het ei, aan de andere kant van de knijper plak je een kuikentje. Wie tikt dit eitje?

‘Lees ook: Knutselen lente – Meer dan 30 leuke knutselwerkjes met als thema lente en voorjaar.’

Paaskuiken hangers van strijkkralen

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Deze hangers maken je paastakken ook extra vrolijk. Je maakt ze door strijkkralen om een chenilledraad te rijgen. Dan buig je hem in een rondje en draai je de uiteindes aan elkaar vast. Zet er een klein chenillekuikentje op; met lijm als je kuikentjes zonder knijpertje hebt. En dan knoop je er een lintje aan om de paashangers mee op te hangen.

Paaskuiken knutselen

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

In plaats van in een paasmandje of paastasje kun je je paaseieren ook leuk in dit kuikentje kwijt. Je maakt hem door 2 dopjes uit een eierdoos te knippen. Die verf je geel en plak je met de achterkantjes aan elkaar. Dan geef je het kuiken nog twee vleugels, een snavel en twee ogen.

Knijpers knutselen voor Pasen

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

Deze paasknijpers zijn ook cute voor in de paastakken! Je maakt ze door houten wasknijpers te verven en er wat veertjes, een paar ogen en een snaveltje op te plakken. Simpel maar leuk!

Paashaas knutselen

Nog zulke leukerds voor in de paastakken zijn deze super schattige paashaasjes. Hoe je ze maakt, zie je in de video.

‘Lees ook: Paaseieren schilderen – 8 toffe manieren om je paasei te verven en te versieren.’

Paaseieren knippen en plakken

knutselen pasen; pasen knutselen; knutselen voor pasen; pasen; paashaas; kuiken; eieren; maken; knutselideeën; knutselideeen; peuters; kleuters; makkelijk; leuk; paasmandje; paastasje; paaseieren; paaskuiken; paasbord; paasontbijt; paasbrunch; paasslinger; vouwen; origami; eierdopjes; pompoms; maken; paashaas oren; konijn
Afbeelding: Shutterstock.

Knutselen voor Pasen hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Je knipt uit gekleurd papier een stapel eieren en haalt alle knutselspullen tevoorschijn: Lintjes, stickers, verf, wiebelogen, kraaltjes, viltstiften etc. En dan ga je lekker samen versieren. Mooie paaseieren maken, of misschien worden het wel kuikens. Alles kan, alles mag. En daarna kun jee paasknutsels aan een slinger rijgen of ze met een touwtje in de paastakken hangen. Vinden kinderen heerlijk!

Kiekeboe paasei

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

Met twee papieren bordjes kun je ook dit leuke ei knutselen voor Pasen. Op het ene bord knip en plak je een kuiken (of iets anders kan natuurlijk ook). En dan knip je een ander bord zigzag door de helft en lijm je de onderkant vast op je ei. En de bovenkant maak je met een splitpen aan het andere bord vast. Kiekeboe!

Paasmandje knutselen van een beker

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

In plaats van een paastasje is zo’n paasmandje ook heel leuk om te maken voor de paaseieren speurtocht. Het is een super simpele paasknutsel, maar met vrolijk resultaat. De basis is een papieren beker waarin je aan beide kanten een gaatje maakt met een perforator. Daar doorheen steek je een chennilledraad – eventueel versierd met strijkkralen – als hengsel. En de beker zelf versier je met potlood, wasco, verf of stift.

Funky paaskuiken

Leuk om te knutselen voor Pasen! Een funky paas kuiken dat je kunt verven met een vork.

Verven met een kwast of je vinger kan. Maar heb je het wel eens met een vork geprobeerd? Daar ontstaan hele leuke nieuwe kunstvormen van, zoals dit funky kuikentje.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Krans voor Pasen knutselen

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Deze paaskrans is een heuse eyecatcher aan de deur of muur in de paas periode. De basis is een papieren bordje waar ik het midden uit geknipt heb. En op de rand van het bord heb ik allemaal verschillende paaseieren geplakt. Aan de achterkant maak je een lintje vast om hem op te hangen. En je kunt er eventueel ook nog een strik opplakken.

Pop-up paaskuiken

Nog zo’n leuk surprise ei! Duw het stokje omhoog en het paaskuiken komt tevoorschijn. Kiekeboe! Leuk om samen met de kinderen te maken en daarna kan er volop mee gespeeld worden.

Paashaas slinger

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Heb je nog wat vilt of mooi papier liggen? Knip er een aantal paashazen uit, plak een kleine witte pompon of pluk watten op hun billen en rijg ze aan een touwtje. Voìla, nog zo’n leuke paasslinger! Voor het maken van de paashaasjes kun je deze gratis printable gebruiken.

Origami paashaas

Deze origami paashaasjes zijn toch absoluut te gek?! Het is echt niet enorm ingewikkeld om ze te vouwen. Kijk maar naar de video, daar laat ik iedere stap duidelijk zien. En na 2 keer doen, kun je het uit je hoofd!

‘Lees ook: Een paasdoos maken & meer inspiratie voor het paasontbijt op school.’

Paas-ei zonnevangers maken

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Een beetje zon op je raam en deze paaseieren shinen! Je maakt ze door uit stevig papier eieren te knippen. Daar knip je het binnenstuk uit of je knipt er een patroontje in en daarachter plak je vloeipapier. Moet je eens kijken hoe mooi de kleuren door je huis dansen als de zon op deze paasknutsels schijnt!

Paaskuiken stempelen

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke knutseltips!

In plaats van met een vork, kun je ook heel leuk paaskuikens stempelen met een spons. Je knipt een driehoekje van een spons af, dipt die in de gele verf en stempelt er eerst een rondje en daarna twee vleugels mee. Plak er twee wiebelogen en een snaveltje op en van chenilledraad maak je een paar pootjes.

Eierdopje knutselen

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze leuke kip die tegelijkertijd een eierdop is.

Een eitje uit je zelf geknutselde eierdopje smaakt tijdens het paasontbijt vast nóg lekkerder. Je maakt de kip door een eierdopje mét middenstuk uit een eierdoos te knippen. Verf hem wit, plak er een kam en snavel met lel op en geef de kip een paar (wiebel)ogen. That’s it! Enne… eierdozen genoeg straks natuurlijk. Dus check ook onze andere toffe knutselideeën met een eierdoos.

Paasei

Leuk om te knutselen voor Pasen! Een paasei van karton versierd met touw en kraaltjes. Leuk voor in de paastakken!

Dit paasei ziet er wat ingewikkeld uit, maar je maakt hem echt zo! Je knipt een ei uit een stuk karton en snijdt of knipt de randjes om de 2 centimeter in. Dan wikkel je er wat gekleurde wol of touw omheen waar je af en toe een kraaltje aan rijgt. En als hij klaar is, hang je hem in de paastakken. Lekker vrolijk!

Paasbord knutselen voor Pasen

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

Niet om het paasontbijt op te serveren, maar wel leuk om naar te kijken. Dit knutselidee is bovendien ook heel goed voor de fijne motoriek. Je maakt het door een ei-vorm te knippen uit een papieren bord. En in de randen maak je gaatjes met een perforator. Daar rijg je gele wol door en als je alle gaten gehad hebt, plak je nog een gezichtje op je kuiken en geef je hem twee vleugels. Dat kan ook met vilt of papier als je geen veertjes hebt.

‘Lees ook: De leukste en lekkerste kidsproof paasbrunch recepten.’

Paashaas knutselen van een sok

Deze paashaas is niet alleen super schattig, hij is ook super simpel om te maken. En hij geeft al die eenzame sokken waarvan de de wederhelft met de noorderzon is vertrokken ook weer een mooi doel. In de video laat ik zien hoe je hem maakt!

Honeycomb paaskuiken, paasei en paashaas knutselen

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Honeycombs zijn sowieso al heel feestelijk. Maar je kunt ze ook een paasthema geven. Plak er een paar ogen, oren en een neusje op en je hebt een paashaas, gebruik wat veren voor een kuiken of lijm er een lintje omheen voor een paasei. Leuk om neer te zetten of op te hangen in de paastakken als je er een touwtje tussen doet.

Nog meer knutselinspiratie

En, heb je al iets leuks om te knutselen voor Pasen gezien? Mocht je met één van deze paasknutsels aan de slag gaan, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook of Instagram  door Lady Lemonade te taggen of te noemen in de hashtags: #LadyLemonade.

‘Lees ook: Bloemen knutselen – 30+ ideeën om prachtige bloemen te maken.’

Voor nog meer knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Dan mis je geen enkele video meer!

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!
De leukste paasversiering voor een vrolijk feestje
Paashaas maken van een sok

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

 • Reply Tineke 9 april 2017 at 9:11 am

  Dat paastasje is zo leuk! Wat een leuke inspiratie, ik heb deze blogpost even bewaard.
  Liefs

 • Reply moniqeu 30 maart 2018 at 7:25 am

  heb je meer

 • Reply Anniek 26 maart 2019 at 3:31 pm

  Waanzinnig hoe creatief dit allemaal is! Ik ga er een paar uitvissen om samen met de kids de Pasen door te brengen. Gezellig knutselen 🙂

 • Reply lieze demets 16 april 2019 at 2:09 pm

  leuke dingen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Reply Eireann 23 februari 2020 at 7:58 pm

  cool!!!!!! 😉

 • Reply marin 7 april 2020 at 11:27 am

  leuk

 • Laat een reactie achter