Knutselen voor Pasen | Meer dan 50 super vrolijke paasknutsels voor kids!

25 maart 2023
Knutselen voor Pasen | Meer dan 50 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Nog even en dan is het Pasen! Is jullie huis al in paassfeer met gezellige paastakken en andere paasversiering? Deze geweldige paasknutsels dragen daar in ieder geval aan bij! Van vrolijke paashangers voor in de paastakken – bijvoorbeeld in de vorm van paaseieren of paaskuikens – tot eierdopjes voor het paasontbijt, zelf gemaakte paasstempels, schattige paashaasjes van papier en paaseieren die je écht kunt ‘hatchen‘. Of knutsel je vast een leuk paasmandje voor de grote paaseieren speurtocht straks? Deze en nog veel meer toffe tips om te knutselen voor Pasen vind je hier.

Meer dan 50 leuke ideeën om te knutselen voor Pasen

Paashaas mandjes knutselen van papieren bekers

Knutselen voor Pasen | Meer dan 50 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Hoe leuk is het om paaseieren te stoppen in je zelf geknutselde paashaas mandje?! Je knipt het haasje van een papieren beker of een kweekpotje (beiden te koop bij de HEMA) zoals ik heb gedaan. Dan teken je er een gezichtje op en geef je hem een neus van pompon (ook te koop bij de HEMA). En het hengsel is een stevige papieren strook die je aan de zijkanten vast plakt.

‘Lees ook: De leukste paaskleurplaten voor kinderen (gratis downloaden!).’

Paaskippetjes knutselen voor Pasen

Hebben jullie paastakken in huis? Maak dan je eigen paashangers voor in de takken! Deze kippetjes heb je zo gemaakt van een lege wc rol en vrolijke veertjes (o.a. te koop bij de HEMA). In de video hierboven zie je stap voor stap hoe.

Pikachu paashaas maken

Knutselen voor Pasen | Meer dan 50 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Pokémon fans worden vast heel enthousiast van deze Pikachu paashaas. Hij verstopt niet zomaar paaseieren, maar echte Paas Pokéballs! Je maakt de Pikachu paashaas door een lege wc rol te beplakken met geel papier, met oren, armen en een staart. Het gezichtje teken je erop. En dan maak je van gekleurd papier een mandje en paaseieren, die je kunt verstoppen tussen het gras.

Paasei paashangers knutselen van zoutdeeg

Knutselen voor Pasen | Meer dan 50 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Met zoutdeeg kun je zo ongeveer alles en dus ook deze paashangers voor Pasen knutselen. Je maakt het zoutdeeg volgens dit recept, dan rol je het uit en steek je er met een uitsteekvormpje (o.a. te koop bij HEMA) paaseieren uit. Prik er met een satéprikker een gaatje in om het lintje straks doorheen te rijgen. Dan droog je het zoutdeeg in de oven. Als de paaseieren afgekoeld zijn, kun je ze schilderen met waterverf (ook te koop bij de HEMA). En daarna hang je je zelf geknutselde paasversiering in de paastakken!

Paaskuikens knutselen voor Pasen

Dit vrolijke kuiken is ook super leuke decoratie voor in de paastakken! Het enige wat je ervoor nodig hebt is goede vouw skills en gekleurd knutselpapier (o.a. te koop bij de HEMA). En in de video hierboven kun je dan stap voor stap zien hoe je de paaskuikens maakt.

‘Lees ook: 5 Tongstrelende recepten voor ’t maken & bakken van paaskoekjes.’

Paashaas eierdop knutselen voor Pasen

Met deze vrolijke eierdopjes wordt het paasontbijt een nog groter succes! Het vouwen van de haasjes is wel even een klusje; er komen best wat stappen bij kijken. Dus dit is echt een paasknutsel voor wat oudere kinderen. Maar met de video hierboven erbij lukt het vast!

Paas figuren van strijkkralen knutselen

Knutselen voor Pasen | Meer dan 50 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Kinderen die het leuk vinden om met strijkkralen te spelen, vinden deze paas figuren vast te gek om te maken. Het patroon voor alle strijkkralen voorbeelden vind je hier.

Paasmandje maken van papieren bordjes

Knutselen voor Pasen | Meer dan 40 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Met dit vrolijke paasmandje ben je helemaal klaar voor de grote paaseieren speurtocht. Het is super simpel om hem te maken; je knipt een half rondje uit twee papieren wegwerpborden en dan verf je de achterkanten bruin. Als de verf droog is, lijm of niet je de borden met de randen aan elkaar. En dan kun je het mandje eventueel nog extra versieren met een strik of door van papier een kip en paaseieren te maken die je aan de binnenkant van het mandje plakt.

Paaskuikens knutselen van papier

Knutselen voor Pasen | Meer dan 50 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Van een papieren strook kun je deze simpele, maar grappige paaskuikens maken. Je plakt de strook vast in een rondje. En dan geef je het kuikentje ook vleugels, een snavel en pootjes van papier. Met een stift kun je de ogen erop tekenen. Of je plakt er wiebel oogjes op.

Pop-up paashaas en kuiken knutselen voor Pasen

Deze paashaas en dit paaskuiken verstoppen geen eieren, maar zichzelf. Super leuke paasknutsels en daarna kun je er ook nog heel leuk mee spelen. In de video zie je hoe je ze maakt. En het ei van piepschuim om ze te maken, kun je o.a. shoppen bij Pipoos.nl.

‘Lees ook: Meer dan 15 leuke ideeën voor het knutselen van een paashaas.’

Paas kleurplaten

Kleurplaat Pasen | Print hier gratis de leukste paas kleurplaten uit!

Kinderen die gek zijn op kleuren, vinden het vast heel leuk om één van onze paas kleurplaten te maken. Van kleurplaat met mooie paaseieren tot schattige paashaasjes, paastakken, paasmandjes en prachtige paas mandala’s. Je kunt ze allemaal hier downloaden. (gratis!)

Papieren haasjes knutselen voor Pasen

Knutselen voor Pasen | Meer dan 50 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Deze paashaasjes zijn één van onze favoriete paasknutsels uit dit lijstje. Simpel, maar zó leuk! Je maakt ze van een lange papieren strook waarvan je eerst het ene uiteinde omkrult tot een hoofd en vastplakt. En daarna krul je de andere kant om en die plak je vast, waarbij je het uiteinde zover mogelijk onder het ‘hoofd’ schuift. Knip dan uit papier de pootjes, snoet en oren van de haas en lijm die vast aan het lijf. Daarna maak je van pompons (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) de neus en de staart. En tot slot teken je de oogjes op de paashaas met stift. Of je plakt er een paar wiebel oogjes op.

Paaskuiken knutselen

Knutselen voor Pasen | Meer dan 40 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Ook heel leuk om te maken van papieren bordjes is dit paaskuiken dat net uit het ei komt. Je maakt hem door een papieren bordje zigzag in tweeën te knippen. Van een tweede bordje maak je het kuiken; gebruik een geel bord of verf een bord geel. En daarna geef je het kuiken twee vleugels en een snavel van papier en plak of teken je er een paar ogen op. Dan lijm je het ei – de twee witte halve borden – aan de boven- en onderkant van het kuiken vast. En het is leuk om in de bovenkant een touwtje te rijgen, want dan kun je het kuiken ophangen.

Paashaas knutselen voor Pasen

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Van een wc-rol kun je een hele vrolijke paashaas knutselen. Je pakt de toiletrol in met bruin papier. Uit de rest van je bruine papier knip je een hoofd en de handen en voeten en die plak je aan de wc-rol vast. Voor een extra vrolijk effect kun je ook nog wat gekleurde wol om de buik van de paashaas heen wikkelen. En als hij eenmaal af is, kun je er je paaseitjes in verstoppen.

Paastasjes maken

Wie gaat er straks paaseieren zoeken in de tuin? Dan is het toch te leuk als je ze kunt stoppen in een zelf gemaakt paastasje? In de video zie je hoe je ze kunt knutselen voor Pasen.

‘Lees ook: Paaseieren verven met scheerschuim – dé absolute paasknutsel hit bij kids.’

Paas eierdoppen van zoutdeeg of klei

Knutselen voor Pasen | Meer dan 40 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Met zoutdeeg of klei kun je ook leuke dingen voor Pasen knutselen, zoals deze eierdoppen. Als basis knip je de onderkant van een papieren bekertje en die beplak je aan de binnen- en buitenkant met klei. Dan maak je er twee oren aan vast die je rechtop kunt laten staan door er onzichtbaar twee cocktailprikkertjes in te steken. Of je boetseert er een kippenhoofd en staart aan vast. Dan laat je de klei of het zoutdeeg drogen en daarna kun je de eierdoppen verven. Check hier het zoutdeeg recept.

Paaseieren stempelen

Knutselen Pasen: Maak paasei stempels van aardappels, geef ze een mooie kleur en stempel ze op een papiertje. Kijk eens hoe vrolijk!

Heb je aardappels in huis? Kies dan de meest ovale uit en kerf er met een mesje een leuk patroon in. Dan kun je deze vrolijke paaseieren stempelen. Een mooi kunstwerk voor opa en oma of iemand anders die je met Pasen met een mooie paasknutsels wil verrassen.

Paashaas knutselen van wc rol

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Nog zo’n leuke paashaas eierdop en deze kun je knutselen van een wc rol. Allereerst knip je de paashaas uit de wc rol. En daarna kun je hem verven, stiften of beplakken met papier. Geef de haas een gezichtje, eventueel door er een snuitje van mini pompons op te plakken. (o.a. te koop bij Baker Ross) En een staartje van pompon.

Paaskip knutselen van papier

Deze leuke paaskip maak je van een half vel geel papier. Dat rol je op tot een schuine koker en het uiteinde lijm je vast. Dit is het lijf van de kip. Daaraan vast maak je van papier een staart en pootjes van papieren stroken. Knip ook een paar vleugels, een snavel, lel en kam van papier en plak die aan de kip vast. En geef hem tot slot twee wiebel ogen. Je kunt de paaskip heel leuk neerzetten op een plank of kastje.

Paasslinger knutselen voor Pasen

Knutselen Pasen - Leuk voor in de paastakken! Maak een paasslinger van papier met paaskuikens of paaseieren.

Behalve paastakken neerzetten, kun je nog veel meer leuks verzinnen om je huis in paassfeer te brengen. Zoals deze paasslinger. Je maakt hem door uit verschillende kleuren papier allemaal even grote rondjes te knippen. Die vouw je dubbel en lijm je met het touwtje van de slinger ertussen aan elkaar. De bollen kun je een oogje en snavel geven, zodat het kuikentjes worden. Of je knipt geen rondjes maar ovalen en maakt een paasei slinger. Deze schittert nu bij ons aan de muur, maar kun je ook draperen in de paastakken.

‘Lees ook: De leukste paasversiering voor een vrolijk feestje.’

Paasei ‘hatchen’

Knutselen voor Pasen | Meer dan 40 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Voor kinderen die dol zijn op het ‘hatchen‘ van eieren is dit super leuk om te knutselen voor Pasen. Je tekent een groot ei op een A4tje en knipt een even groot papieren ei uit. Het ei op het vel papier verf of kleur je geel en geef je het gezicht van een kuiken. Je kunt er eventueel ook nog wat veertjes op plakken. Ook de rest van je papiertje kun je nog verder versieren. En als je klaar bent, plak je het papieren ei er bovenop. Maar smeer alleen een beetje lijm op de randen. Nu kun je, wanneer jij denkt dat het kuiken volgroeid is, het ei barsten, door het kapot te trekken. En zo komt je paaskuiken weer tevoorschijn.

Mini paasmandje knutselen voor Pasen

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Deze leukerds staan geweldig op de paastafel met een lekker chocolade eitje erin als toetje. Of een gekookt eitje past er ook in als je die rechtop zet. Voor het maken van deze schattige mini paasmandjes heb ik deze printable gemaakt. Dan hoef je de paashaasjes alleen nog maar uit te knippen, een gezichtje te geven en in elkaar te lijmen. Simpele paasknutsels, maar zo leuk!

Chocolade paashaas maken

Deze chocolade paashaasjes zijn weer eens wat anders dan de holle paashaas in aluminium folie. Super makkelijk om te maken en ook leuk om iemand cadeau te doen. Dus heb je nog een chocoladereep liggen en vind je het leuk om die te pimpen, check dan deze video.

3D Hangers knutselen voor Pasen

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

Op dezelfde manier als de figuurtjes in de paasslinger hierboven kun je ook paashangers maken. Alleen knip je dan geen rondjes, maar paaseieren uit die je op elkaar plakt met een lintje ertussen. Maak er nog een strikje bovenop en deze 3d paaseieren zijn klaar!

Paaskuiken maken

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

Dit lekker wollige paaskuikentje is super zacht. Zijn lijfje is gemaakt van een pompoentje en daar plak je wiebel oogjes op en een snavel en pootjes van papier. Ook leuk om te knutselen voor Pasen!

‘Lees ook: Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen.’

Paashaas maskers maken

Leuk om te knutselen voor Pasen: een lief Paashaas masker.

Zelf voor paashaas spelen vindt ieder kind leuk. Helemaal als je de oren zelf gemaakt heb. Hop, hop, waar wacht je nog op! Zoek een papieren bordje op, knip er twee gaten in en plak er een lief snoetje en een paar oren op. Lijm er een stokje aan of maak er elastiekjes aan vast voor om de oren en je bent klaar om eieren te verstoppen.

Paaskip knutselen

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

Met deze kip haal je ook de paassfeer in huis. De basis is een plastic lepel en daarop plak je aan de voor- en achterkant 2 wattenschijfjes tegen elkaar met vleugels van papier er tussenin. Daarna knip je de kam, lel en snavel uit rood papier en geef je hem met zwarte stift twee ogen. Klaar! Leuk om als paasprikker in een plant of een grote paasstol te steken.

Paashangers maken van zoutdeeg

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Ook leuk om te knutselen voor Pasen zijn deze paashangers van zoutdeeg. Je maakt het zoutdeeg volgens dit recept en dan laat je de kinderen er paaseieren van maken en die versieren met strijkkralen. Vergeet geen gaatje in de eieren te maken voor het lintje voordat je je paasknutsels in de oven doet!

Paaskuiken knutselen van wol

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Dit is het zusje van het paaskuiken hierboven. Kakelvers uit het ei. Je maakt haar net zoals haar grote broer van een pompoen van wol. Alleen rijg je een eierdopje gemaakt van een eierdoos aan het touwtje waarmee je de pompoen bij elkaar bindt. En met het touwtje kun je het kuikentje in je paastakken hangen.

Surprise ei

Leuk om te knutselen voor Pasen! Een schattig kuikentje dat uit een paasei tevoorschijn komt.

Hé, wat een lieve verrassing komt daar ineens tevoorschijn? Dit is weer eens wat anders dan een surprise ei van chocola. Je maakt hem door een ei in twee delen op de ene kant van een knijper te plakken. En achter het ei, aan de andere kant van de knijper plak je een kuikentje. Wie tikt dit eitje?

‘Lees ook: Paastak versiering: Paashaas hangers knutselen.’

Paaskuiken hangers van strijkkralen

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Deze hangers maken je paastakken ook extra vrolijk. Je maakt ze door strijkkralen om een chenilledraad (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) te rijgen. Dan buig je hem in een rondje en draai je de uiteindes aan elkaar vast. Zet er een klein chenillekuikentje op; met lijm als je kuikentjes zonder knijpertje hebt. (paaskuikens zijn ook te koop bij Speelgoedpostorder.nl) En dan knoop je er een lintje aan om de paashangers mee op te hangen.

Pompom paaseieren knutselen voor Pasen

Knutselen voor Pasen | Meer dan 40 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Als je pompoentjes kunt maken, dan kun je deze prachtige paasei hangers ook maken. Als je de pompoen eenmaal af hebt, knip je hem in de vorm van een ei en daarna kun je het paasei in je paastakken hangen.

Paaskuiken knutselen

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

In plaats van in een paasmandje of paastasje kun je je paaseieren ook leuk in dit kuikentje kwijt. Je maakt hem door 2 dopjes uit een eierdoos te knippen. Die verf je geel en plak je met de achterkantjes aan elkaar. Dan geef je het kuiken nog twee vleugels, een snavel en twee ogen.

Knijpers knutselen voor Pasen

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

Deze paasknijpers zijn ook schattige paasversiering om te knutselen voor in de paastakken! Je maakt ze door houten wasknijpers te verven en er wat veertjes, een paar ogen en een snaveltje op te plakken. Simpel maar leuk!

Paashaas knutselen

Nog zulke leukerds voor in de paastakken zijn deze super schattige paashaasjes. Hoe je ze maakt, zie je in de video.

‘Lees ook: Meer dan 50 leuke knutselideeën voor de lente.’

Paaseieren knippen en plakken

knutselen pasen; pasen knutselen; knutselen voor pasen; pasen; paashaas; kuiken; eieren; maken; knutselideeën; knutselideeen; peuters; kleuters; makkelijk; leuk; paasmandje; paastasje; paaseieren; paaskuiken; paasbord; paasontbijt; paasbrunch; paasslinger; vouwen; origami; eierdopjes; pompoms; maken; paashaas oren; konijn
Afbeelding: Shutterstock.

Knutselen voor Pasen hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Je knipt uit gekleurd papier een stapel eieren en haalt alle knutselspullen tevoorschijn: Lintjes, stickers, verf, wiebelogen, kraaltjes, viltstiften etc. En dan ga je lekker samen versieren. Mooie paaseieren maken, of misschien worden het wel kuikens. Alles kan, alles mag. En daarna kun jee paasknutsels aan een slinger rijgen of ze met een touwtje in de paastakken hangen. Vinden kinderen heerlijk!

Kiekeboe paasei

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

Met twee papieren bordjes kun je ook dit leuke ei knutselen voor Pasen. Op het ene bord knip en plak je een kuiken (of iets anders kan natuurlijk ook). En dan knip je een ander bord zigzag door de helft en lijm je de onderkant vast op je ei. En de bovenkant maak je met een splitpen aan het andere bord vast. Kiekeboe!

Paasmandje knutselen van een beker

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

In plaats van een paastasje is zo’n paasmandje ook heel leuk om te maken voor de paaseieren speurtocht. Het is een super simpele paasknutsel, maar met vrolijk resultaat. De basis is een papieren beker waarin je aan beide kanten een gaatje maakt met een perforator. Daar doorheen steek je een chennilledraad – eventueel versierd met strijkkralen – als hengsel. En de beker zelf versier je met potlood, wasco, verf of stift.

Funky paaskuiken

Leuk om te knutselen voor Pasen! Een funky paas kuiken dat je kunt verven met een vork.

Verven met een kwast of je vinger kan. Maar heb je het wel eens met een vork geprobeerd? Daar ontstaan hele leuke nieuwe kunstvormen van, zoals dit funky paaskuikentje.

‘Lees ook: 8 Mooie manieren om paaseieren te schilderen en versieren.’

Krans voor Pasen knutselen

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Deze paaskrans is een heuse eyecatcher aan de deur of muur in de paas periode. De basis is een papieren bordje waar je het midden uitknipt. Op de rand van het bord plak je allemaal verschillende paaseieren van mooi papier. En aan de achterkant maak je een lintje vast om hem op te hangen. Je kunt er eventueel ook nog een strik opplakken als finishing touch.

Pop-up paaskuiken

Nog zo’n leuk surprise ei! Duw het stokje omhoog en het paaskuiken komt tevoorschijn. Kiekeboe! Leuk om samen met de kinderen te maken en daarna kan er volop mee gespeeld worden.

Paashaas slinger

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Heb je nog wat vilt of mooi papier liggen? Knip er een aantal paashazen uit, plak een kleine witte pompon of pluk watten op hun billen en rijg ze aan een touwtje. Voìla, nog zo’n leuke paasslinger! Voor het maken van de paashaasjes kun je deze gratis printable gebruiken.

Paaskuikentjes knutselen van wc rol

Knutselen voor Pasen | Meer dan 45 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Deze vrolijke kuikens maak je van wc rol. Beplak ze met geel papier, geef de kuikens een paar wiebel ogen en een snavel en tot slot plak je nog wat veren aan de binnenkant van de wc rol om deze paas dieren helemaal af te maken.

Paashaas knutselen van een papieren bordje

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Deze paashaas knutsel is ook simpel maar leuk. De basis is een papieren bordje waarop je een staart van watjes plakt. Uit een ander papieren wegwerp bord knip je een paar oren die je aan het bord vast lijmt. En tot slot maak je nog een paar voeten van papier die je er ook op plakt en klaar is je haasje.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Origami paashaas

Deze origami paashaasjes zijn toch absoluut te gek?! Het is echt niet enorm ingewikkeld om ze te vouwen. Kijk maar naar de video, daar laat ik iedere stap duidelijk zien. En na twee keer doen, kun je het uit je hoofd!

Paas-ei zonnevangers maken

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Een beetje zon op je raam en deze paaseieren shinen! Je maakt ze door uit stevig papier eieren te knippen. Daar knip je het binnenstuk uit of je knipt er een patroontje in en daarachter plak je vloeipapier. Moet je eens kijken hoe mooi de kleuren door je huis dansen als de zon op deze paasknutsels schijnt!

Paaskuiken stempelen

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke knutseltips!

In plaats van met een vork, kun je ook heel leuk paaskuikens stempelen met een spons. Je knipt een driehoekje van een spons af, dipt die in de gele verf en stempelt er eerst een rondje en daarna twee vleugels mee. Plak er twee wiebel ogen en een snaveltje op en van chenilledraad maak je een paar pootjes.

Eierdopje knutselen

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze leuke kip die tegelijkertijd een eierdop is.

Een eitje uit je zelf geknutselde eierdopje smaakt tijdens het paasontbijt vast nóg lekkerder. Je maakt de kip door een eierdopje mét middenstuk uit een eierdoos te knippen. Verf hem wit, plak er een kam en snavel met lel op en geef de kip een paar (wiebel)ogen. That’s it! Enne… eierdozen genoeg straks natuurlijk. Dus check ook onze andere toffe knutselideeën met een eierdoos.

‘Lees ook: Een paasdoos maken & meer inspiratie voor het paasontbijt op school.’

Paashaas mandje vouwen

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Nog een leuk mandje om je paaseieren in te bewaren. Om hem te maken, vouw je allereerst een bakje van papier. Dan knip je uit ander stevig papier een konijnen hoofd en een paar pootjes en die plak je aan het paasmandje vast. Ook maak je van papier een hengsel. En tot slot plak je een pompom aan de achterkant als staartje.

Paaskip en kuikens knutselen met watjes

Knutselen voor Pasen | Meer dan 50 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Als je kippen en kuikens ziet, weet je dat het lente en dus ook bijna Pasen is. Maak jij deze leukerds van wattenschijfjes (o.a. te koop bij de HEMA)? Voor de kippen knip je een stukje van het watje af en hun kam en snavel maak je van papier. En de kuikens maak je door de watjes te verven met waterverf (o.a. te koop bij de HEMA) en daarna plak je er een snavel op van papier. Plak alle dieren op een vel papier en teken er met stift oogjes op en pootjes aan.

Paasei knutselen voor Pasen

Leuk om te knutselen voor Pasen! Een paasei van karton versierd met touw en kraaltjes. Leuk voor in de paastakken!

Dit paasei is lekker ingewikkeld, maar je maakt hem echt zo! Je knipt een ei uit een stuk karton en snijdt of knipt de randjes om de 2 centimeter in. Dan wikkel je er wat gekleurde wol of touw omheen waar je af en toe een kraaltje aan rijgt. En als hij klaar is, hang je je zelf geknutselde paasversiering in de paastakken. Lekker vrolijk!

Paashaas van knijpers

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Als je eens met andere ogen naar een knijper kijkt, is het toch net een paashaas?! Je verft het hout en als de verf droog is, geef je het haasje een gezicht en een pompon neus met wat snorharen van garen.

Paasbord knutselen voor Pasen

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer.

Niet om het paasontbijt op te serveren, maar wel leuk om naar te kijken. Dit knutselidee is bovendien ook heel goed voor de fijne motoriek. Je maakt het door een ei-vorm te knippen uit een papieren bord. En in de randen maak je gaatjes met een perforator. Daar rijg je gele wol door en als je alle gaten gehad hebt, plak je nog een gezichtje op je kuiken en geef je hem twee vleugels. Dat kan ook met vilt of papier als je geen veertjes hebt.

‘Lees ook: De leukste en lekkerste kidsproof paasbrunch recepten.’

Paashaas knutselen van een sok

Deze paashaas is niet alleen super schattig, hij is ook super simpel om te maken. En hij geeft al die eenzame sokken waarvan de de wederhelft met de noorderzon is vertrokken ook weer een mooi doel. In de video laat ik zien hoe je hem maakt!

Paashaas maken van kralen en chenille

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Ook dit zijn leuke, maar simpele paasknutsels. Om de paashaasjes te maken, verf je de kralen en als ze droog zijn, teken je er met stift een gezichtje en handjes op. Dan rijg je ze met chenilledraad aan elkaar en vouw je aan de onderkant een paar pootjes en aan de bovenkant een stel oren. Plak tot slot nog een kleine pompom op de achterkant als staartje en je paashaas is klaar.

Paaseieren knutselen van papier

Knutselen voor Pasen | Meer dan 40 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Deze papieren paaseieren zijn leuk om neer te zetten als paasversiering. De basis is 1/3 wc rol waarom je een strookje gras plakt. Dan print je deze paaseieren (gratis), knipt ze uit en versiert ze met stift, wasco, plakkers of verf. Zet ze rechtop in het gras. En als het Pasen is, dan kun je ze eruit halen en een echt ei in je gras zetten.

Honeycomb paaskuiken, paasei en paashaas knutselen

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kinderen!

Honeycombs zijn sowieso al heel feestelijk. Maar je kunt ze ook een paasthema geven. Plak er een paar ogen, oren en een neusje op en je hebt een paashaas, gebruik wat veren voor een kuiken of lijm er een lintje omheen voor een paasei. Leuk om neer te zetten of op te hangen in de paastakken als je er een touwtje tussen doet.

‘Lees ook: Meer dan 35 ideeën voor het knutselen van bloemen.’

En, heb je al iets leuks om te knutselen voor Pasen gezien? Mocht je met één van deze paasknutsels aan de slag gaan, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jouw creatie te delen op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Of je stuurt ons een privé berichtje!

Nog meer knutselinspiratie

Behalve deze paasknutsels vind je op onze website nog veel meer knutselinspiratie voor Pasen! Check bijvoorbeeld ook nog even ons blog ‘paasmandjes knutselen‘, met meer dan 15 leuke ideeën om te maken. Of maak deze geweldige origami paas eierdopjes! En voor kinderen die van spelletjes houden, zijn onze paasspelletjes en activiteiten een echte aanrader!

Al onze andere knutselideeën vind je in het knutsel archief van onze website. En wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan nog even op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een Pikachu bakje knutselen voor je Pokemon kaarten & spulletjes
Knutselen met papier | 30+ leuke & simpele knutselideeën voor kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

12 Reacties

 • Reply Tineke 9 april 2017 at 9:11 am

  Dat paastasje is zo leuk! Wat een leuke inspiratie, ik heb deze blogpost even bewaard.
  Liefs

 • Reply moniqeu 30 maart 2018 at 7:25 am

  heb je meer

 • Reply Anniek 26 maart 2019 at 3:31 pm

  Waanzinnig hoe creatief dit allemaal is! Ik ga er een paar uitvissen om samen met de kids de Pasen door te brengen. Gezellig knutselen 🙂

 • Reply lieze demets 16 april 2019 at 2:09 pm

  leuke dingen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Reply Eireann 23 februari 2020 at 7:58 pm

  cool!!!!!! 😉

 • Reply marin 7 april 2020 at 11:27 am

  leuk

 • Reply msabhh 28 februari 2021 at 1:58 pm

  filmpje knutsels tonen

 • Reply Tilly Sandee 11 maart 2021 at 5:51 pm

  Ik ben de knutsel oma van Robin en luuke en vind jullie paas ideeën super leuk, we gaan zeker paasmandjes maken .

 • Reply Melanie 1 april 2021 at 2:08 pm

  Wat een fijne en relatief makkelijke knutsels. Ideaal voor het kdv. Dankjewel!

 • Reply ella 3 april 2021 at 10:02 am

  Wat een leuke ideeën ?

 • Reply Gerrie 12 februari 2022 at 10:29 pm

  Ik ga de knijper paashaasjes maken, vindt ik zo leuk en leuk bedacht ook.

 • Reply Hanne 6 maart 2022 at 6:41 pm

  Zoveel leuke dingen om te maken ik kan iedereen blij maken met deze site

 • Laat een reactie achter