DIY: Slipperberichtje

10 augustus 2014

In de zomer zijn wij bijna altijd op het strand te vinden. Het is om de hoek en je raakt er nooit verveeld of uitgespeeld. Zandkastelen bouwen, schelpen verzamelen, over golven met schuimkragen springen en tekenen in het zand … Het is jammer als het weer tijd is om naar huis te gaan. Daarom sluiten we zo’n dag altijd leuk af, door een boodschap te schrijven in de branding en te kijken hoe de letters ‘meegenomen’ worden door het zeewater. Finn is van de teksten. Zoals: ‘Bedankt voor de mooie kokkel’, ‘Dág zee!’ of ‘Ik vond het ijsje vandaag het leukste’. Maar onze peuterpuber baalt er natuurlijk wel stevig van dat hij dit niet ‘zelluf’ kan doen. En dus heb ik daar iets op bedacht: slippers met tekst. Met foam plaatjes en letters heb ik ‘Finn was hier’ op de onderkant van zijn slippers geplakt, zodat onze beach boy met iedere stap die hij zet, zijn berichtje achterlaat in het zand.

Wat heb je nodig?

 • Schoenen, slippers of sandalen van je kind
 • Foam plaatjes en letters
 • Lijm

slippers, sandalen, strand, zee, kinderen, zand, lopen, boodschap, tekenen, was hier, letters, schrijven, diy, naam, peuters, kleuters, knutselen, plakken, zelf, maken, tips, ideeën, vakantie, activiteit, knutselideeën, knutseltips, zomer, zomervakantie

Aan de slag

 1. Schaf foam stickers aan. Bij de Hema heb je al een hele pot letters of plaatjes voor €2,50.
 2. Kies je tekst en eventuele extra versiering en check of het op de zool van je schoen past.
 3. Lijm de letters en plaatjes op de onderkant van de slipper van de neus naar de hiel. Houd er wel rekening mee dat je ze in spiegelbeeld opplakt.

 OP NAAR HET STRAND!

Teken je eigen knuffel
Gemaakt om op te tekenen

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Miranda 10 augustus 2014 at 9:44 pm

  Super leuk!!

 • Reply francis 19 december 2014 at 1:07 am

  Super goed idee. Kindje kwijt, gewoon zoeken naar de voetafdruk. Ook voor hulpverleners, zij weten meteen hoe het (verdwaalde) kindje heet.

 • Laat een reactie achter