Knutselen Valentijn | 40 Leuke knutselideeën voor Valentijnsdag

28 januari 2023
Knutselen Valentijn | 25+ Super leuke knutsel ideeën om te maken voor Valentijnsdag

Liefde is… Samen met je kind iets moois of liefs knutselen voor Valentijnsdag. Voor elkaar of voor een ander die je lief is. Bijvoorbeeld een mooie valentijnskaart, een vriendschapsketting, snoephartjes, een romantisch lichtje, Valentijn beestjes of een hartjes dromenvanger; wij hebben meer dan 40 super leuke ideeën voor je die je voor Valentijn kunt knutselen!

De leukste ideeën om te knutselen voor Valentijn

Hartjes bloemen maken

Knutselen Valentijn | 35+ Super leuke knutselideeën om te maken voor Valentijnsdag.

Bloemen zijn altijd een goed idee! En deze van papier verwelken – net zoals de liefde – nooit. Je maakt ze door een hartje van papier op een groene chenilledraad te plakken en die te versieren met glitters, plakkers, pompons of ander moois.

‘Lees ook: Valentijnskoekjes | Verras je Valentijn met deze leuke én lekkere koekjes!

Vrolijke hartjes knutselen van papier

Deze gevouwen hartjes op een ijsstokje zijn ook super vrolijk en leuk om voor je Valentijn te maken. Hoe je dat doet, laten we stap voor stap zien in de video hierboven!

Valentijn zonnevanger hartjes knutselen

Knutselen Valentijn | 40 Leuke knutselideeën voor Valentijnsdag!

Nog meer hartjes, want een hartje is natuurlijk hét symbool van de liefde. Je maakt zo’n zonnevanger door één van deze hartjes kleurplaten in te kleuren met stift, wasco of potlood. Daarna knip je het hartje uit. En dan maak je het papier transparant door er met een watje of stukje keukenrol een klein beetje olie (zonnebloemolie, olijfolie, baby olie kan allemaal) op te smeren, totdat je ziet dat het papier doorschijnt. Dep de overige olie eraf met keukenrol en dan kun je de hartjes op het raam plakken. Super leuk om te knutselen voor Valentijnsdag!

Valentijnsdag kleurplaten

Knutselen Valentijn | 40 Leuke knutselideeën voor Valentijnsdag!

Voor kinderen die van kleuren houden, hebben we op onze website een heleboel leuke en lieve Valentijnsdag kleurplaten. Van hartjes mandala’s, tot verliefde dieren, cupido’s en kleurplaten met teksten; allemaal super leuk om in te kleuren en aan iemand die je lief is cadeau te geven. Het zijn er in totaal 35 om uit te kiezen. Je vindt ze allemaal hier. (gratis te downloaden!)

Pop-up hartjes kaart knutselen voor Valentijn

Als je deze valentijnskaart open vouwt, ‘popt’ er een vrolijk hartje uit. Het hartje kun je helemaal versieren zoals jij het wil. In de video hierboven laten we zien hoe je deze valentijnskaart maakt. Heel leuk om te knutselen én te krijgen voor Valentijnsdag.

‘Lees ook: 6 Leuke ideeën voor het knutselen van een valentijnskaart.’

Hartjes hanger van wol

Knutselen Valentijn | 35+ Super leuke knutselideeën om te maken voor Valentijnsdag.

Buig chenilledraad in de vorm van een hartje, wikkel er wol omheen en je krijgt deze mooie hartjes hangers. Je kunt er een aantal aan elkaar vastknopen, zodat je een heel hartjes mobiel maakt. Of je houdt het bij één. Leuk om aan de muur of in het raamkozijn op te hangen!

Hartje met vleugels

Knutselen Valentijn | 35+ Super leuke knutselideeën om te maken voor Valentijnsdag.

Dit vrolijke hartje heeft vleugels van papieren bordjes. Hang het aan de muur en de liefde vliegt in het rond. Het hartje knip je uit papier en kun je verder versieren. En op de achterkant plak je twee papieren gebaksbordjes.

Valentijn poppetje knutselen van wc rol

Knutselen Valentijn | 35+ Super leuke knutselideeën om te maken voor Valentijnsdag.

Mr. Love hier heeft zijn hart verloren… aan jou! Je knutselt dit lieve Valentijn poppetje van een wc rol die je beplakt met papier. De haren zijn van dunne strookjes crêpe papier en de armen van chenille.

Hartjes slinger van papier

Knutselen Valentijn | 35+ Super leuke knutselideeën om te maken voor Valentijnsdag.

Deze hartjes slinger is ook een hele leuke en simpele valentijnsknutsel. Je maakt hem door een strook roze of rood papier zigzag op te vouwen. Dan knip je een half hartje uit het papier. Je moet er alleen even op letten dat de zijkant van het hartje de zijkant raakt, waardoor je het papier daar niet doorknipt en de hartjes aan elkaar blijven zitten. Je kunt de hartjes eventueel nog versieren door er bijvoorbeeld gezichtjes op te tekenen.

‘Lees ook: Snoephartjes maken – Je eigen persoonlijke hartjes snoepjes met tekst!

Valentijn ring knutselen

Je hoeft niet perse diep in de buidel te tasten voor een mooi sieraad voor jouw Valentijn. Met een vouwblaadje kun je ook iets moois knutselen. Deze hartjes ring is helemaal niet moeilijk om te vouwen. In de video hierboven kun je stap voor stap zien hoe je dat doet.

Valentijn figuren maken van strijkkralen

Knutselen Valentijn | 35+ Super leuke knutselideeën om te maken voor Valentijnsdag.

Voor liefhebbers van strijkkralen is het leuk om één van deze valentijn figuren te knutselen. Van de hartjes, emoticon, lippen, pijl en love letters hebben we een strijkkralen patroon gemaakt, zodat het extra makkelijk is om ze te maken. Dat vind je hier. Daarna even met de strijkbout erover en klaar ben je.

Valentijn pompoms knutselen

Knutselen Valentijn - 18 Leuke ideeën om te maken voor Valentijnsdag

Vind je deze Valentijnsdag figuren niet schattig?! Je maakt ze door een pompom te maken van wol met een pijpenrager (te koop bij de Fun & Feest winkel) ertussen. Daar vouw je een paar hartjes oren van en dan plak je wiebelogen op de pompom en een paar voeten van papier. Bijna te lief om weg te geven!

Hartje vouwen

Vouw een hartje! Dat is – zeker met deze instructie video erbij – helemaal niet moeilijk. En je kunt er een heleboel leuke dingen mee doen. Zoals er een Valentijnskaart van maken of een slinger of boekenlegger. Voor kleuters is er ook nog een makkelijkere manier om een hartje te vouwen, die vind je hier.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Tot aan de maan en terug…

Knutselen Valentijn | 25+ Super leuke knutsel ideeën om te maken voor Valentijnsdag

Ik houd van jou, tot aan de maan en terug! Er is geen betere manier om dat aan iemand te vertellen dan met deze zelf gemaakte hartjes vuurpijl. Je maakt ze door vier gekleurde ijsstokjes (o.a. te koop bij Baker Ross) aan elkaar vast te plakken. Uit papier knip je de vlammen, een hartje en de punt van de pijl en die lijm je op de ijsstokjes. Plak er ook nog een rietje aan als stokje en je vuurpijl is af. Op de achterkant kun je eventueel nog een briefje plakken met een lieve tekst als je deze pijlen aan iemand cadeau gaat geven.

Flamingo knutselen voor Valentijn

Knutselen Valentijn - 14 Super leuke dingen om te maken voor Valentijnsdag.

Met het gevouwen hartje hierboven kun je ook deze lieve Valentijn flamingo knutselen. Je vouwt twee roze hartjes en daar plak je de staart, poten en kop van chenilledraad (o.a. te koop bij de Fun & Feest winkel) tussen. Sweet!

Vriendschapsketting voor Valentijnsdag

Knutselen Valentijn - 14 Super leuke dingen om te maken voor Valentijnsdag.

Hoe leuk is het om deze vriendschapsketting te maken samen met je bestie?! Het hartje knip je uit stevig papier en daar steek je een touwtje doorheen. Aan het touwtje rijg je in stukken geknipte papieren rietjes. Et voilà! Een mooie ketting.

Hartjes cadeautasje maken

Knutselen Valentijn | 25+ Super leuke knutsel ideeën om te maken voor Valentijnsdag

Wil je iemand een Valentijnscadeautje geven in een persoonlijke verpakking? Knutsel dan dit Valentijn tasje! Je maakt hem van twee papieren bordjes die je dubbel vouwt. Dan plak je ze in elkaar vast met de gesloten kanten aan de buitenkant, zodat er een hartje ontstaat. Versier de buitenkant van je cadeautasje door de bordjes te verven of er een mooie tekening op te maken. En maak met een perforator twee gaatjes aan beide kanten, waardoor je een touwtje rijgt.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Wiebelende Valentijn slakken knutselen

Knutselen Valentijn | 25+ Super leuke knutsel ideeën om te maken voor Valentijnsdag

Deze Valentijn slakjes maak je ook van een papieren bordje. Deze zijn van een gebaksbordje gemaakt. Ook nu vouw je het bordje dubbel. En dan knip je er een stukje uit, zodat de ene kant van het bordje de vorm krijgt van een slakkenkop. Je kunt het bordje daarna verven of op een andere manier versieren. En dan plak je aan beide kanten een hartje. Geef de slak ook nog een oog en een paar voelsprieten van chenilledraad. Als je het hartje nu naar beneden duwt, wiebelt de slak vrolijk heen en weer.

Hartjes vouwen van rietjes

In plaats van een hartje vouwen van papier, kun je ze ook maken van plastic rietjes. Leuk om op een Valentijn cadeautje te plakken, er een bedelarmband van te maken of een sleutelhanger van te knutselen zoals ik laat zien in deze video.

Hartjes slinger knutselen

Knutselen Valentijn - 14 Super leuke dingen om te maken voor Valentijnsdag.

Met deze hartjes slinger breng je het huis helemaal in romantische sferen. Je maakt de slinger door een strook papier in de vorm van een hartje te vouwen en de uiteindes aan elkaar vast te lijmen. Dan steek je daar een nieuwe strook door die je ook weer in een hartje vouwt en vast lijmt. Zo ga je door totdat je slinger de gewenste lengte heeft. Maar maak de hartjes niet te groot, want dan vervormen ze.

Valentijn beestjes knutselen van wc rollen

Deze beestjes hebben harten vleugels, voelsprieten in de vorm van hartjes én een hartje van goud. Echte Valentijn beestjes dus en super leuk om te knutselen voor Valentijnsdag. De basis is een wc rol die je kunt versieren met verschillende kleuren papier. En daarna kun je ze verder mooi maken met wiebel ogen (te koop bij HEMA), plakjuwelen (ook HEMA) en door er een gezichtje op te tekenen.

‘Lees ook: Geheimschrift | 10 Coole manieren voor kids om in geheimtaal te schrijven.’

Hartjes Dromenvanger maken

Knutselen Valentijn - 14 Super leuke dingen om te maken voor Valentijnsdag.

Ook leuk om te knutselen voor Valentijn is deze dromenvanger. Wie weet komt die droomprins of prinses dan op een dag je hart veroveren. Het witte rondje en hartje maak je van chenille draad (o.a. te koop bij de Fun & Feest winkel). En daar knoop je verschillende kleuren touw aan vast.

Hartjes pompons maken

Knutselen met wol | 22 Makkelijke maar leuke knutselideeën met wol

Wist je dat je pompons ook kan maken in een andere vorm dan een rondje? Deze hartjes zijn toch te leuk voor Valentijnsdag?! En je maakt ze op bijna dezelfde manier als een gewone pompon. Alleen in plaats van een rondje van karton knip je nu twee hartjes van karton met in het midden een schuin, vierkant gat. Leg ze op elkaar en draai er dan een dikke laag wol omheen. Knip de wol open, bindt het bij elkaar met een touwtje en knip het hartje als dat nodig is nog een beetje bij.

Valentijn lichtje knutselen

Knutselen Valentijn - 14 Super leuke dingen om te maken voor Valentijnsdag.

Een leuk sfeerlichtje voor je Valentijn. Of voor jezelf natuurlijk! Op het glazen potje teken je een hartje en daar omheen plak je stukjes roze en rood vloeipapier (o.a. te koop bij Baker Ross). Zo kun je door het hartjes raampje naar het lichtje kijken. Tot slot kun je er nog een mooi lintje omheen binden.

Snoephartjes maken

Je kent ze vast; van die vrolijk gekleurde hartjes snoepjes met tekst erop. Maar wist je ook dat je snoephartjes heel simpel zelf kunt maken?! Super leuk om je geliefden mee te verrassen op Valentijnsdag. Helemaal omdat je er zelf een persoonlijke tekst op kunt zetten. In de video laat ik je zien hoe dat moet! PS: De letterstempels voor de tekst kun je o.a. kopen bij Baktotaal.

Hartjes deurkrans knutselen

Knutselen Valentijn - 14 Super leuke dingen om te maken voor Valentijnsdag.

Nog zo’n leuke Valentijn versiering om je huis mee op te leuken! Net zoals de hartjes slinger vouw je hartjes van stroken papier en die lijm je met de zijkanten aan elkaar in een slinger. Daarna lijm je aan beide zijkanten een wat langere papieren strook vast waaraan je de krans kunt ophangen.

Hartjes sleutelhangers van strijkkralen

Knutselen Valentijn | 25+ Super leuke knutsel ideeën om te maken voor Valentijnsdag

Strijkkralen hoef je niet perse te strijken om ze in een mooie vorm te krijgen. Bij deze sleutelhangers zijn de kralen aan elkaar geregen. Zorg er wel voor dat je ze strak aan elkaar rijgt, want anders raakt het hartje uit zijn vorm als je de sleutelhanger aan je sleutels doet.

Gevlochten hartjes mandje

Dit vind ik ook echt een leuk idee dat je voor Valentijn knutselen kunt. Een gevlochten hartjes mandje! En nadat je het mandje gemaakt hebt, kun je het vullen met snoepjes of een mooie kaart. Een super lief zelf gemaakt cadeautje voor jouw Valentijn!

Hartjes van zoutdeeg

Knutselen Valentijn - 18 Leuke ideeën om te maken voor Valentijnsdag

In plaats van suikerhartjes kun je ook zoutdeeg hartjes maken voor Valentijnsdag. Voordat je ze afbakt in de oven, steek je er een saté prikker doorheen en als de hartjes hard zijn, maak je de pijlen af door ze een punt en staart van papier te geven. Hier vind je het recept voor zoutdeeg.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met sokken voor kinderen.’

Valentijn lichtje knutselen

Knutselen Valentijn - 18 Leuke ideeën om te maken voor Valentijnsdag

Iets liefs voor je Valentijn knutselen hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Een simpel papieren hartje, gevouwen van een rode strook om een waxinelichtje heen is al heel erg lief.

‘Lees ook: De leukste Valentijnsdag kleurplaten voor kinderen (gratis downloaden!)

Valentijn hanger rijgen

Knutselen met wol | 22 Makkelijke maar leuke knutselideeën met wol

En ook dit is geen hele ingewikkelde Valentijnsdag knutsel. Je maakt hem door een hartje te knippen uit een papieren bordje. Het bordje kun je eventueel nog versieren met verf of stift. En dan maak je langs de rand van het hartje gaatjes met een perforator of gaatjes maker en daar rijg je wol doorheen.

Hartjes pennenhouder maken van zoutdeeg

Knutselen Valentijn | 25+ Super leuke knutsel ideeën om te maken voor Valentijnsdag

Ook leuk om te knutselen van zoutdeeg zijn deze Valentijn pennenhouders in de vorm van een hartje. Je maakt zoutdeeg volgens dit recept. En dan maak je er hartjes van waar je strijkkralen in drukt. En met een pollepel maak je een rond gat in het midden voor een pen of potlood. Maak het gat wel iets breder dan een pen, want hij wordt tijdens het drogen in de oven weer wat kleiner. Eventueel kun je de pollepel in het hartje laten staan in de oven, dan laat je hem leunen tegen een glas of mok. Als het hartje hard en droog is, steek je er een pen of potlood in en kun je hem aan iemand cadeau geven. Of op je eigen bureau zetten natuurlijk.

Hartjes krans van papier

Knutselen Valentijn - 14 Super leuke dingen om te maken voor Valentijnsdag.

Nog zo’n lieve Valentijn krans! Alleen heeft deze een papieren wegwerpbordje als basis. Het midden knip je eruit en op de rand die over blijft, plak je hartjes in allerlei verschillende maten, net zolang totdat hij vol is. Een lintje eraan en je kunt hem ophangen!

Hartjes hangers knutselen voor Valentijnsdag

Knutselen Valentijn | 25+ Super leuke knutsel ideeën om te maken voor Valentijnsdag

Deze hartjes hangers zijn simpel, maar vrolijk en leuk. Om ze te maken, rijg je allemaal gekleurde strijkkralen aan een chenilledraad (o.a. te koop bij de Fun & Feest winkel). En als de draad bijna helemaal vol is, buig je hem in de vorm van een hartje en draai je de uiteindes aan elkaar vast. Knoop er nog een lintje aan en je hanger is klaar. Leuk om aan iemand cadeau te doen!

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met papieren bordjes.’

Cupido knutselen van wc rol

Knutselen Valentijn | 25+ Super leuke knutsel ideeën om te maken voor Valentijnsdag

Op wie richt jij je pijlen deze Valentijnsdag? Knutsel deze cupido en de kans is groot dat je raak schiet! Je maakt hem van een wc rol die je beplakt met gekleurd papier. Van chenilledraad (o.a. te koop bij de Fun & Feest winkel) maak je een pijl en boog. En op het hoofd plak je een dot watjes als haren.

Hartjes zonnevanger knutselen

Knutselen Valentijn - 14 Super leuke dingen om te maken voor Valentijnsdag.

Met deze zonnevanger op het raam ziet iedereen dat jij de liefde viert! Ook leuk om voor Valentijn te knutselen. En als de zon erop valt, dansen de kleuren door de kamer. Het hartje knip je uit wat dikker papier en daarachter plak je stroken vloeipapier. (o.a. te koop bij Baker Ross)

Hartjes hangers van zoutdeeg

Knutselen Valentijn - 14 Super leuke dingen om te maken voor Valentijnsdag.

Met wit zoutdeeg en hartjes vormpjes kun je deze hartjes hangers maken. ♥ Daarna doop je je duim in de verf en maak je er twee keer een afdruk mee op de hanger, zodat er een hartje ontstaat. Prik er nog een gaatje in en laat de hangers drogen in de oven. Als ze hard en afgekoeld zijn, rijg je er een lintje aan en kun je de hangertjes ophangen of aan een Valentijnscadeautje vastmaken. Super leuk om te krijgen! Check hier het zoutdeegrecept en de afbaktijden.

‘Lees ook: Met liefde gemaakt; 5 leuke én lekkere Valentijnsgerechten.’

Hartjes stempelen met wc rol

knutselen met wc rollen: hartjes stempelen met toiletrol

In plaats van met je duim, kun je ook hartjes stempelen met een wc rol. Zo kun je je eigen Valentijn cadeaupapier knutselen!

Valentijn lichtje knutselen van zoutdeeg

Knutselen met zoutdeeg | Heel veel leuke ideeën, zoutdeeg figuren en voorbeelden om te maken!

Nog zo’n leuk Valentijn lichtje, alleen dit hartje is gemaakt van zoutdeeg. Allereerst maak je zoutdeeg volgens dit recept. En dat maak je in de vorm van een hartje. Dan duw je er een waxinelichtje in, waar je het kaarsje uithaalt. Laat het aluminium bakje in het zoutdeeg zitten, zodat het na het bakken ook nog steeds past. Droog het zoutdeeg in de oven. En als het hartje hard en afgekoeld is, kun je het verven en eventueel bestrooien met glitters. Als je een heel setje maakt, kun je ze leuk bij elkaar neerzetten op tafel.

Knutselen Valentijn kaart

Knutselen Valentijn - 14 Super leuke dingen om te maken voor Valentijnsdag.

En de laatste uit dit rijtje knutselideeën voor Valentijnsdag is deze Valentijn kaart. Je maakt hem door een hartje uit papier te knippen. En dan rijg je er met naald en wol een patroon in; van de ene naar de andere kant van het hartje. En dan alleen nog versturen aan diegene die je lief hebt.

‘Lees ook: 35+ Super leuke knutselideeën met wc rol.’

We hopen dat je deze Valentijn knutsels leuk vindt. Als je er ook iets van gaat maken, dan zouden wij het super leuk vinden als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook!

Nog meer Valentijn inspiratie

En mocht je nog meer geïnspireerd willen worden met leuke Valentijnsdag ideeën, check dan ook nog even deze mooie zelfgemaakte valentijnskaarten. Of wil je je liefde verrassen met iets lekkers? Dan vind je hier vijf simpele, maar grappige Valentijnshapjes. Of maak je eigen snoephartjes of bak deze Valentijnskoekjes, ook super leuk om te doen. Allemaal met liefde voor jullie gemaakt. ?

Abonneer je tot slot ook nog even op ons YouTube kanaal. Daar publiceren we wekelijks een nieuwe video met toffe knutselideeën, leuke traktaties en meer. Abonneren is gratis en zo mis je niets meer van ons!

Knutselen Valentijn - 18 Leuke ideeën om te maken voor Valentijnsdag
Kleurplaat Valentijnsdag | Print hier gratis de leukste hartjes kleurplaten & meer!
Hartjes knutselen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reply isra 1 februari 2020 at 11:55 am

  dit zijn hele mooie knutsel dingetjes echt heel leuk

 • Reply isra 1 februari 2020 at 11:55 am

  dit zijn hele mooie knutsel dingetjes echt heel leuk
  super

 • Reply Frederike 2 februari 2020 at 8:12 am

  Leuk!

 • Reply Juul peters 15 april 2020 at 7:59 am

  het hartje kon ik goed gebruiken voor mijn moederdag cadeau vooral in deze tijd

 • Reply Marjon de Jeu 18 september 2020 at 4:31 pm

  Hallo.
  Ik wil de flamingo maken maar welke afmeting roze papier moet ik hebben en waar haal je die ? Zoek me wezenloos,-moet manlief ervoor op pad sturen zelf ben ik helaas niet mobiel – heb am bij pipoos etc laten kijken, maar nergens geen roze papier zou jij me kunnen helpen??☺??

 • Reply gert 13 februari 2022 at 5:58 pm

  leuke ideeën

 • Reply Linn Straatman 28 januari 2023 at 8:47 am

  Ik kijk elke aflevering jij bent echt heel creatief!!!!!! L O V E Y O U !!!!!

 • Laat een reactie achter