Knutselen voor Moederdag – een mandje vlechten

6 mei 2018
Knutselen voor moederdag: een mandje vlechten waar je van alles in kunt doen.

Moeders vinden een zelf gemaakt kunstwerk het allerleukste om te krijgen voor Moederdag. Ik wel in ieder geval! En nu is het natuurlijk niet zo dat ik dit mandje voor mezelf heb gevlochten. Ik hoop dat mijn kinderen mij straks ook met iets moois verrassen. Maar ik vind het wel leuk om jullie te inspireren om iets zelf te maken voor jullie eigen moeder, oma of een andere moeder die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Dus zoek jij nog iets leuks om te knutselen voor Moederdag – met of zonder kinderen – dan vind je dit mandje vlechten misschien wel een leuk idee. Je kunt er alle kanten mee op door er iets in te doen waar degene voor wie het cadeau is echt van houdt. Zoals een plantje of viooltje, chocola, thee of lekker stuk zeep. 

Wat heb je nodig?

 1. Deze printable, uitgeprint op dik papier
 2. Touw, zpagetti of vlechtstroken
 3. Schaar

Het mandje vlechten

 1. Knip de printable uit.
 2. Perforeer iedere zijkanten in het midden aan het uiteinde van de flap. (Dit hoeft niet als je met papieren vlechtstroken gaat vlechten)
 3. Vouw de flappen omhoog.
 4. Knoop je touwtje/zpagetti om 1 van de flappen of lijm je papieren vlechtstrook aan de achterkant van een flap vast.
 5. Vlecht je touw nu om de flappen; eerst voorlangs, dan achterlangs en weer voorlangs. En zo ga je door. Als je meerdere kleuren wilt gebruiken, knoop je de eerste kleur halverwege vast en ga je vanaf daar door met de volgende kleur totdat je bovenaan komt.
 6. Rijg je touwtje je van achter naar voor door de gaatjes, je kunt een extra rondje maken om de rand wat dikker te maken. Knoop je touwtje als je klaar bent vast.
 7. Je mandje is klaar! Je kunt er nog iets leuks in stoppen, zoals een plantje of snoep bijvoorbeeld. Of een foto van jezelf met een paar zelf gemaakte tegoedbonnen voor een kus, ontbijt op bed etc.

Tip!

Als je onze knutselideeën leuk vindt en vaker geïnspireerd wil worden met creatieve ideeën, abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe video online. En als abonnee krijg je daar een melding van en hoef je dus nooit meer iets te missen!

 

Nog meer knutselen voor moederdag

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Op ons blog vind je nog veel meer leuke ideeën die je kunt knutselen voor Moederdag. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze persoonlijke hyacinten van papier of deze prachtige bloemen van crêpe papier. Of maak heel simpel, maar lief dit creatieve Moederdag ontbijt. En mocht je zelf nog leuke ideeën hebben, deel ze dan vooral hieronder in de reacties. Dat vind ik leuk!

Een fijne Moederdag!

Knutselen voor moederdag: een mandje vlechten waar je van alles in kunt doen.

Knutselen voor moederdag: een mandje vlechten waar je van alles in kunt doen.

Wat doen jullie met Moederdag nu je zelf kinderen hebt?
Een schaapje knutselen van wol

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply STYiLsE 6 mei 2018 at 9:08 am

  Weer erg leuk gedaan Annemieke!

 • Laat een reactie achter