Knutselen voor papa: een persoonlijke boekenlegger

8 juni 2013
Een boekenlegger knutselen voor Vaderdag.

Binnenkort worden alle papa’s weer in de schijnwerpers gezet. Dan is het Vaderdag. En dan wil je die lieverd toch zeker wel verassen met een origineel zelfgemaakt cadeautje van de kids?! Zoals deze zelf gemaakte boekenlegger bijvoorbeeld. Hij is makkelijk samen te maken met kinderen van groot tot klein. En je kunt er zelf nog een fijn boek bij kopen! Wij laten je stap voor stap zien hoe je de boekenlegger kunt knutselen

Wat heb je nodig voor het knutselen van de boekenlegger?

  • Envelop
  • Lijm
  • Potloden
  • Papier
  • schaar
‘Lees ook: 10 leuke knutselideeën voor Vaderdag.’

De boekenlegger knutselen

  1. Knip een vierkant van ongeveer 5 bij 5 cm uit beide onderste hoeken van de envelop. Je hebt nu twee vierkanten die bestaan uit een dubbele laag papier die met twee zijdes aan elkaar vast zitten. Knip nu bij beide vierkanten het bovenste vierkant van punt naar punt door de helft, zoals te zien is op de afbeelding.
  2. Kleintjes kun je een mooie tekening laten maken die je later gebruikt om de boekenlegger mee te beplakken. Grote kinderen kun je leuke patronen uit (pak)papier of tijdschriften laten knippen of scheuren. Knip ook alvast de ogen en tanden voor de papier-eter.
  3. Plak als eerste de tanden op de boekenlegger en pak hem daarna in met de tekening. Of laat hem door je kind beplakken. Nu nog de ogen erop en klaar is je kleine boekenverslinder.

Check hier de fijnste Vaderdagboeken om je cadeau compleet te maken!

‘Lees ook: 5 originele recepten voor het Vaderdag ontbijt.’

Nog meer knutselideeën voor Vader- en Moederdag

Behalve het knutselen van een boekenlegger vind je op ons blog nog veel meer leuke knutselideeën die je voor Vaderdag en Moederdag kunt maken. Die kun je vinden in ons blog ‘30+ knutsels voor Vaderdag‘ en ‘45 knutsels voor Moederdag‘. Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Een boekenlegger knutselen voor Vaderdag.
Rupsje Nooitgenoeg knutselen met knijpers

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter