De perfecte knutselkoffer & knutselspullen tips

13 maart 2020
De perfecte knutselkoffer - Zo maak je hem heel simpel zelf. Plus de leukste knutselspullen tips.

Chenilledraad, wiebelogen, gekleurd papier, lijm, glitters, vilt, stickers, crêpe papier, plakjuwelen, kralen, knopen, wol, pompoms, veertjes etc, etc… Kinderen (en volwassenen) die gek zijn op knutselen kunnen er niet genoeg van hebben. Maar waar kun je al die leuke knutselspullen het beste kopen? En hoe berg je ze zo op dat het ook nog leuk en overzichtelijk blijft om ermee te knutselen? Ik deel mijn tips en laat je mijn perfecte knutselkoffer zien, met lekker veel ruimte, vakjes en bakjes!

De perfecte knutselkoffer

Het is vast geen verrassing dat onze voorraad knutselspullen groot is. Iedere week maak ik voor jullie een nieuwe creatieve blog met leuke knutselideeën. En daarvoor heb ik een kast vol met heel veel verschillende materialen. En daar staan mijn kinderen zich regelmatig voor te vergapen. Want de appel is niet ver van de boom gevallen; ook zij zijn dol op knutselen. Vooral Charlie. Voor zijn zesde verjaardag was zijn grootste wens dan ook een eigen knutselkoffer met knutselspullen. Een super leuk cadeau, dus scoorde ik voor hem deze perfecte knutselkoffer.

‘Lees ook: Knutselen met papier – 25+ Toffe knutselideeën voor kids.’
De perfecte knutselkoffer - Zo maak je hem heel simpel zelf. Plus de leukste knutselspullen tips.
De perfecte knutselkoffer is wat mij betreft ruim en overzichtelijk met voldoende bakjes en vakjes om alle grote en kleine knutselspullen in op te ruimen.

De koffer is lekker ruim. (30cm x 40cm x 26 cm) En erin zit een bak met vakjes die je eruit kunt tillen. Zo kun je de grote knutselspullen onderin opruimen en de kleine frutsels in de vakjes doen, waardoor het lekker overzichtelijk blijft. Daarnaast kun je de knutselkoffer afsluiten met een deksel met handvat, zodat hij ook makkelijk mee te nemen is naar opa & oma bijvoorbeeld of op vakantie of een weekendje weg. In dezelfde serie kun je ook nog wat extra opbergdoosjes kopen met deksels. Ik kocht er in totaal zes bij; vier kleintjes en twee wat grotere, omdat ik het handig vind dat alle kleine materialen hun eigen plekje hebben. En de knutselkoffer is bovendien lekker betaalbaar; €13,95 via Opbergdozen.nl en beschikbaar in de kleuren grijs, blauw, rood & groen. De kleine knutseldoosjes zijn €1,95 per stuk en vind je hier in de webshop.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Knutselspullen kopen

Om de knutselkoffer compleet te maken, vulde ik hem met leuke knutselspullen. Lekker gevarieerde materialen waarmee je alle kanten op kunt, dan heb je er het meeste speelplezier van. Gekleurd papier en papier met een printje, chenilledraad, pompoms, veertjes, glitters, plakjuwelen, tape, stickers, wiebeloogjes, magneetjes, sleutelhangers, krimpfolie, dino’s van krasfolie, sneeuwbollen om zelf te maken en glitterlijm, gewone lijm en een schaar.

De perfecte knutselkoffer - Zo maak je hem heel simpel zelf. Plus de leukste knutselspullen tips.
Vul de knutselkoffer met een leuke variatie aan knutselspullen, dan heb je er het meeste speelplezier van.

Mijn favoriete winkels voor knutselspullen

De knutselspullen voor Charlie’s cadeau bestelde ik allemaal in één keer online bij Baker Ross, een webwinkel met een gigantisch assortiment knutselspullen waar ze ook wat originelere materialen verkopen – zoals de krasfolie, krimpfolie en sneeuwbollen – dan de andere knutselwinkels waar ik graag kom. En het is ook betaalbaar. Een nadeel kan zijn dat sommige verpakkingen vrij groot zijn, zoals zakken wiebeloogjes van 100 stuks en chenilledraad met 120 stuks. En nu komt dat bij ons thuis wel op, maar als je een kleinverbruiker bent dan kun je beter kleinere verpakkingen knutselspullen kopen. Daarvoor kun je bijvoorbeeld weer heel goed terecht bij de HEMA. Die heeft vaak ook leuke combi verpakkingen, zoals een knutselton met chenille, pompoms en stickers of een zakje met glitters, glitterlijm en pailletten. En dat is natuurlijk super leuk om in de knutselkoffer te stoppen.

Dit zijn al mijn favoriete winkels om knutselspullen te kopen op een rij:

‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – 25 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Zijn jouw kinderen ook van die knutselfanaten? Met welke knutselspullen spelen ze het liefst? En heb je daar ook een handige opberger voor, zoals mijn knutselkoffer? Ik ben benieuwd!

De perfecte knutselkoffer - Zo maak je hem heel simpel zelf. Plus de leukste knutselspullen tips.
Bloemen maken van wol
Een vlinder knutselen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Tim 6 oktober 2021 at 3:45 pm

    Beste

    Mijn dochtertje zou graag deze opbergdoos hebben.
    De site werkt echter niet bij ons, kunt u ons helpen?

    Tim

  • Laat een reactie achter