Koekeloeren

25 augustus 2013

Het wiegje staat helemaal schoon gewassen en klaar voor de volgende baby wurm. Herinneringen van Reva haar babytijd ploppen zodoende naar boven. Eén daarvan was het druk in de weer zijn met de hoofdligging van mijn baby. Van allerlei kanten was ik namelijk met grote alarmbellen gewaarschuwd dat ik moest opletten op een ‘voorkeurshouding’. Als nieuwbakken en onzekere moeder bombardeerde ik dat meteen als een belangrijke bezigheid van de dag. Een afgeplat hoofdje bij je newborn kleintje willen we natuurlijk voorkomen. Baby’tjes draaien hun hoofdje vaak naar het licht toe. Daardoor draaide ik ijverig en consequent het wiegje om naar het licht van het raam toe. In de hoop dat Reva lekker mee zou draaien met haar hoofdje.

Nu zijn er allerlei manieren om een plat hoofdje te voorkomen. Zoals het hoofdje te draaien in bed, in de box, als je de kleine aankleedt, een schone luier omdoet of flesvoeding geeft. Leuk speelgoed in de box neerleggen zodat de baby afwisselend naar links en rechts kan kijken is ook een makkelijke manier.

Wee Gallery, kijkkaarten, kunstkaarten, baby, voorkeurshouding, voorkomen, afgeplat hoofdje, plat, hoofd, scheef, kijken, liggen, links, rechts, tips, dezelfde, houding, ontwikkeling, zicht, ogen, thema, jungle, boerderij, huisdieren Ook een leuke tactiek zijn de Wee Gallery kijkkaarten. Deze kunst kaarten stimuleren het zicht van een baby. Studies hebben aangetoond dat pasgeborenen vanaf 22-30 cm afstand sterk contrasterende afbeeldingen (zoals zwart-wit) kunnen zien. Jonge baby’s kunnen nog nauwelijks kleuren onderscheiden en focussen zich op details in plaats van het totale beeld. De handgetekende fantasievolle zwart-wit dieren met speelse patronen trekken de aandacht van je kleintje. Deze kaarten kun je in de box, op de commode of in de kinderwagen zetten. Op deze manier kun je ook je baby’tje stimuleren om het draaien van het hoofdje af te wisselen.

De Wee Gallery kijkkaarten zijn te koop vanaf € 11,95. Je hebt keus uit verschillende thema’s zoals Huisdieren, Boerderij of Jungle

Sweet dreams!
Nieuw @Ikea

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter