Koffer inpakken: zó doe je dat!

16 juni 2016
Tips voor het inpakken van je koffer voor op vakantie

Als je tegen de tijd dat het bijna vakantie is al niet gestresst bent, dan word je het wel van de koffers inpakken. Met kinderen sleep je zoveel meer zooi mee. En probeer het allemaal maar eens in de achterbak te krijgen. Of beperkt te houden tot 20 kilo als je met het vliegtuig reist. Maar ik heb de kunst van het inpakken nu onder de knie! Nooit meer iets vergeten, geen gekreukelde kleding, deksels die niet dicht gaan of ritsen die open springen. Dit zijn de ultieme tips & trucs om je koffer in te pakken!

Maak een lijstje

Maak een vakantie paklijst van alle dingen die je nodig hebt. Verzamel de spullen en streep alles af wat je ingepakt hebt. Het is slim om je checklist op de computer te maken. Zo kun je hem voor de volgende vakantie recyclen en eventueel verbeteren, zodat je niet wéér de oplader van je mobiel vergeet. Of je zonnebril, extra contactlenzen of bril, wereldstekker of medicijnen. Dit zijn namelijk de artikelen die de twijfelachtige eer hebben de meest vergeten vakantie items te zijn. Jij hebt ze nu in ieder geval vast op je lijstje, toch?

‘Lees ook: Kinderkoffer nodig? Dit zijn onze 15 favorieten.’

Oprollen

Neemt de stapel kleding en ander vakantie spul op je bed de afmetingen van een wolkenkrabber aan en heb je moeite om de deksel van de koffer nog dicht te krijgen? Ga dan vooral niet stapelen, maar rol de kleding op! Zo bespaar je een heleboel ruimte en komt alles ook ongekreukeld je tas weer uit. Ik laat in de video zien hoe je het doet.

Donkere kleding

Wit en al die mooie, lichte pasteltinten staan ongetwijfeld geweldig bij je kindje. Zeker op een zomerse huid. Maar een ijsvlek zie je ook meteen. En aangezien kinderen kampioen vlekken maken zijn, is het fijn om ook wat donkere kinderkleding te hebben of shirts met prints waarop je de viezigheid niet zo ziet. Kunnen ze het best nog wel een dagje langer aan. Tenzij je op vakantie graag door wast natuurlijk! Stop in dat geval vooral een tube vloeibare wasmiddel in je tas.

Handdoek vs hydrofieldoek

Een reusachtige strandhanddoek neemt vaak al de helft van je koffer in beslag, dus kies voor hydrofieldoeken. Ze hebben dezelfde eigenschappen als een badhanddoek, alleen zijn ze 5x dunner, lichter en snel droog. Handig!

‘Lees ook: 5 tips voor een relaxte zomervakantie.’

Check het weerbericht

Ga vooral niet zelf voor Piet Paulusma spelen, maar check vlak voor vertrek het weer op de plaats van bestemming. Hopelijk schijnt iedere dag de zon. Maar ‘s avonds kan de temperatuur nog flink kelderen. Dus pas je bagage op de weerberichten aan.

Reisverpakkingen

Ook de baby- en kinderverzorgingsproducten zijn er in reisverpakkingen. Scheelt weer ruimte! Tip: De travel kit van mijn favo merk Naïf is erg fijn en bestaat uit een body lotion, wash gel, nurturing cream, shampoo en een super zachte washand van cotton baby. €14,95.

Speelgoed

Natuurlijk kan je kind niet zonder zijn lievelingsknuffel op reis. Maar beperk de rest van het speelgoed. In de praktijk wordt er weinig mee gespeeld. En met een pan, lepel en vergiet uit het vakantiehuisje zijn ze ook wel even zoet. Als de zon schijnt en je zit aan het strand of er is een zwembad, heb je sowieso weinig vermaak nodig.

‘Lees ook: 10 apps voor onderweg en op vakantie.’

EHBO kit

Nee, je hoeft je heus niet voor te bereiden op een bezoek aan de eerste hulp. Maar kids worden nu eenmaal groot met vallen en opstaan. En dan ben je blij als je meteen een pleister op de wond kunt plakken. Maar ook de medicijn voorraad tegen griep of diarree is wel lekker om bij de hand te hebben. Want weet jij wat het Franse woord voor diarree is? Vast geen ‘diehareuh‘!

Wees kritisch

Ik ben vast niet de enige bij wie de helft van de inhoud van de koffer na de vakantie ongebruikt de kast weer in kan. Denk goed na over wat je wel en niet aan gaat trekken. En maak setjes, zodat er veel met elkaar te combineren valt en jullie er toch steeds weer anders uit zien. Accessoires zijn ook een goeie manier om outfits iets extra’s te geven en nemen minder ruimte in beslag.

Zo, dat was ‘m! En nu wegwezen! Of hebben jullie nog handige inpaktips?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock.

Is jouw vakantie koffer al gevuld?
Houten scheermes voor blote billen gezichtjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter