Kookboek Relax Mama in de Keuken

8 april 2016

Vond ik koken vroeger een feestje, nu vind ik het vooral een noodzakelijk kwaad en wil ik als de bliksem het eten op tafel zetten. Voor Reva en Lucy is het kookmoment het perfecte tijdstip om een potje te gaan rellen. En nee, Elsa, Sofia, Angelina en al hun andere televisie vriendinnen helpen daar ook niet bij. De kers op de taart is als twee zuurpruim gezichtjes mij aankijken en zonder blikken of blozen hun bordje vol met eten weg schuiven. “Vies mama”, krijg ik in koor te horen. Maak me gek, sta ik hier serieus voor de prullenbak te koken? Moet ik dan zelfs straks in de zomer stampot boerenkool gaan maken aangezien dit de succes hap van het jaar is? Elsbeth Teeling onze relax mama heldin en redder in nood, schreef het onlangs verschenen kookboek Relax Mama in de Keuken.

Elsbeth, oprichtster van de Club van Relaxte moeders en schrijfster van o.a. Relax Mama en Love Mama maakt met een flinke dosis humor het hectische leven van moeders een stukje relaxter. Haar bekende uitspraak ‘die andere moeders doen ook maar wat’, is de kreet die af en toe heerlijk is om te horen als je goed bedachte opvoed strategie nul resultaat heeft. En daarom is het zo fijn dat ze ons nu ook een handje helpt in de keuken.
kookboek-kinderkookboek-recepten-snel-gezin-familie-kind-makkelijk-elsbethteeling-relaxmama-relaxmamaindekeuken-ladylemonade_nl4Het kookboek is een verzameling van succesrecepten van andere moeders. Recepten die er altijd in gaan en die je met je ogen dicht kunt maken. Ook als de kinderen rond etenstijd tegen het plafond aan vliegen. Recepten die allemaal goed gekeurd zijn door het meest kritische publiek kinderen en die ook nog in de smaak vallen bij de papa’s en mama’s. Wat wil je nog meer?! Het boek staat vol met tips & tricks van experts hoe je kids gezellig aan tafel houdt en hoe je zelf een stuk relaxter achter het fornuis kunt staan. De weekmenu’s zorgen ervoor dat jij je hersens niet meer hoeft te kraken. Je hoeft maar één ding te doen en dat is je karretje in de supermarkt vol stouwen met de weekboodschappen. En voor de dagen dat je niet voor uit te branden bent grijp je gewoon naar één van de kanskaarten in het boek. ‘Hoera! je mag Chinees halen‘ of deze ‘Je hebt de tweede prijs in de relaxte moederwedstrijd gewonnen. Je mag sushi bestellen‘. Yeahhhh, voetjes omhoog en chill.

Winnenkookboek-kinderkookboek-recepten-snel-gezin-familie-kind-makkelijk-elsbethteeling-relaxmama-relaxmamaindekeuken-ladylemonade_nl3

Van de week heb ik de ‘Quinoasalade met citroenkip’ uit het boek getest en gemaakt. En dit recept was super simpel en héééél erg lekker. Sta jij ook regelmatig met een verhit hoofd boven de pannen te roeren? Dan kun jij waarschijnlijk dit kookboek Relax Mama in de Keuken heel goed gebruiken. Wil je dit boek winnen en ken jij een vriendin, (schoon)-zus, mama collega die ook wel wat ontspanning in de keuken kan gebruiken? Wij geven twee exemplaren weg. Like Lady Lemonade op Facebook en tag degene die jij dit boek ook gunt in een reactie onder onze post.

UPDATE 15 april: We hebben een winnaar! Kristin Nelis, jij ben de gelukkige samen met je vriendin. Jullie kunnen beide aan de slag met het boek ‘Relax Mama in de Keuken’. Van harte gefeliciteerd!

DIY: Moederdag thee
Getest: Gyro Bowl - de knoeivrije kom voor kids

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

 • Reply Gaby Lanser 8 april 2016 at 10:21 am

  Yes please.!! Soms weet ik het echt niet meer. Dochter is een lekkerbekje en lust alles maar soms zo weinig tijd om echt lekker te koken en zo inspiratie loos.! Mijn vriendin Linda gun ik dit boek ook zeker met der 2 kleintjes.!

 • Reply Marieke Debets 8 april 2016 at 12:15 pm

  Dit kookboek zou hier zeer welkom zijn! Een geweldige, model peuterpuber dochtertje en met een tweede op komst zou wat inspiratie voor avondeten op zijn tijd zeer prettig zijn.
  Het boek gun ik Minke, zij heeft een dochtertje van dezelfde leeftijd.

 • Reply Chantal 8 april 2016 at 3:12 pm

  Ideaal, wat een goed idee weer uit de serie Relax Mama!
  Dit gun ik mezelf en mijn beste vriendin Suzan Bruinsma zéker wel voor in de keuken! Fingers crossed…

 • Reply Erika 8 april 2016 at 6:45 pm

  Jaaaah. ..We hebben het er vaak over op het werk! Marye Bakker wil dit boek vast ook heel graag!

 • Reply Marjon 8 april 2016 at 8:18 pm

  Mama zoekt naar inspiratie. Dochter eet vanalles, maar soms heb ik zelf geen inspiratie voor weer een makkelijke maar verantwoorde maaltijd.

 • Reply Anna 9 april 2016 at 6:23 am

  Ik wil graag relaxed in de keuken staan,benieuwd naar het boek!

 • Laat een reactie achter