Tips om te besparen op de kosten voor vervoer

24 februari 2023
Tips om te besparen op de kosten voor vervoer!

Als we ergens naartoe gaan, zoals bijvoorbeeld naar het werk, om de kinderen naar hun clubje te brengen of om boodschappen te doen, zijn we nog vaak geneigd om daarvoor even snel de auto te pakken. Maar lopen de kosten van je vervoer met de huidige brandstofprijzen wel erg snel op? Of sta je net wat te vaak met je auto bij de benzinepomp om te tanken? Lees dan onze simpele tips om te besparen eens door. Je zult zien dat ze werken!

Thuiswerken zodat je de auto kunt laten staan

Om te beginnen is minder met de auto rijden natuurlijk de beste oplossing om minder kosten te hebben. Dit is natuurlijk niet in alle gevallen mogelijk. Misschien werk je wel op een dusdanige afstand van huis dat je per se met de auto naar je werk toe moet. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat je ook eens probeert om zo nu en dan thuis te werken. Als je bijvoorbeeld een of twee dagen per week thuis werkt, hoeft de auto niet gebruikt te worden en scheelt dit aanzienlijk in de kosten voor brandstof. Wel even goed bekijken of je veel minder reiskostenvergoeding krijgt als je thuis werkt, want dit kan ook schelen op je inkomsten.

Neem ook eens het openbaar vervoer

Woon je op een plek waar het aardig goed geregeld is met het openbaar vervoer en is je werk daarmee ook goed bereikbaar? Dan is het zeker het overwegen waard om eens met de trein, tram, bus of metro naar je werk te gaan. Hiervoor betaal je natuurlijk ook maar je hoeft geen dure benzine te tanken. Kun je bijvoorbeeld op wisselende tijden beginnen met werken? Kies er dan voor om in daluren te reizen want dan krijg je korting.

Kies voor de fiets

Is je werk eigenlijk best dichtbij maar ben je snel geneigd, bijvoorbeeld als het koud, donker of slecht weer is om de auto te nemen? Laat deze gewoonte dan varen en ga eens wat vaker met de elektrische fiets dames naar je werk. Van een uurtje fietsen is nog nooit iemand slechter geworden en de beweging is heel goed voor jouw gezondheid, voor het milieu en je bespaart op de kosten voor brandstof. Met een e-bike middenmotor ben je zo een eind op weg en ben je toch snel op de plaats van bestemming. Schrik niet terug voor een uurtje fietsen en bedenk eens wat de voordelen zijn: frisse lucht na een dagje werken, geen kosten voor brandstof, lekker uitwaaien en genieten van de natuur, een goede conditie opbouwen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Laat de auto wat vaker staan

Niet vergeten: pak de auto niet voor ieder kort ritje dat je moet maken en ga te voet of neem de fiets. Heb je maar een paar boodschappen nodig, ga je bij iemand in de buurt op de koffie of moet je alleen even de kids ophalen bij school? Laat de auto lekker staan. Door korte ritjes waarvoor relatief veel brandstof wordt gebruikt te vermijden, bespaar je gegarandeerd!

Wanneer moet de babykamer klaar zijn? | Handige planning & tips
Dit zijn dé musthave kledingstukken voor een zomerse outfit

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter