DIY kraamcadeau tip: Teddybeer van handdoek

8 januari 2017
kraamcadeau, kraamcadeautje, kraammand, origineel, persoonlijk, naam, baby, kindje, mama, moeder, zwanger, zwangerschap, diy, handdoek, tips, ideeën, cadeautip, bevallen, bevalling, jongen, meisje, zelf, maken, zelf maken

In december ben ik opnieuw trotse tante geworden van een nichtje: Ivy! Twee weken eerder dan de uitgerekende datum, maar het kraamcadeau stond al lang en breed klaar hoor! Want als er iemand die dicht bij me staat een baby krijgt, dan vind ik het heel leuk om een kraammand te geven. Dat is een mand met tien cadeautjes die tijdens de kraamdagen één voor één open gemaakt mogen worden. En met het samenstellen van de kraamcadeautjes begin ik al vanaf het moment dat ik weet dat iemand zwanger is. Want als je je erop focust, kom je in die tijd zoveel leuke aanbiedingen tegen. Ik probeer er altijd een zo divers mogelijk pakket van te maken. Wat ik allemaal leuk vind om te geven zijn: lieve rompertjes, de nurtering cream van Naïf, een lampje of iets anders leuks voor in de babykamer van A Little Lovely Company, een badhanddoek met capuchon, Milestone Baby Cards, een babybestekje, een lieve, zachte knuffel, een melamine bord bedrukt met het geboortekaartje, babykleding en iets leuks voor de moeder zelf, zoals een armband met de naam van haar kindje erop. Voor de mand zelf doe ik ook echt mijn best, het is leuk als die later nog als speelgoedmand gebruikt kan worden. En deze keer heb ik de mand extra opgeleukt door van Hema handdoeken twee teddyberen te vouwen. En dat is echt niet moeilijk! Ik heb er een video tutorial van gemaakt, zodat jij er ook mee aan de slag kunt als je het leuk vindt!

Wat heb je nodig?

  • Handdoek
  • 3 Elastiekjes
  • Lintje

‘Lees ook: 11x Kraamcadeautjes.’

‘Lees ook: Top tien kraamcadeaus.’

Aan de slag!

Voor deze DIY kun je het beste de video opvolgen, omdat het lastig uit te leggen is hoe je de handdoek moet vouwen, maar voor de extra verduidelijking zal ik het stappenplan toch ook opschrijven.

  1. Vouw de buitenkanten van de handdoek naar binnen, zodat de handdoek als het ware in drie delen verdeeld wordt. Klap de rechterkant weer open en laat de linkerkant naar binnen gevouwen liggen.
  2. Rol de handdoek strak op tot aan het midden, leg iets zwaars op je rolletje, draai de handdoek om en rol ook de andere kant strak op naar het midden.
  3. Vouw de opgerolde handdoek dubbel en draai de ene helft 180 graden om, zodat er een ‘twist’ ontstaat.
  4. Vouw dan de andere kant van de handdoek over de draai heen.
  5. Rol de kant die je over de handdoek heen gevouwen hebt open, zodat aan de zijkant twee armpjes ontstaan. De bovenkant, waar het hoofd komt, rol je nog wat verder open, over de twist in de handdoek heen, zodat er een leuk koppie ontstaat.
  6. Zet de handdoek vast door om de nek een elastiek te knopen. En vorm door de oren met de twee andere elastiekjes.
  7. Nu nog een strikje om de nek van de beer en eventueel ook één om een oortje. Je kraamcadeau is nu klaar. Wat een cutie hé!
5 top cocktail recepten voor een cocktailicious feestje
Vakantie doe-tip: 3D koekjes bakken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter