Krijt raket maken – Een geweldig experiment voor kinderen

1 juli 2019
Krijt raket maken - Een geweldig experiment voor kinderen met stoepkrijt.

Met stoepkrijt kunnen kinderen zich altijd heel erg goed vermaken. Maar dit experiment met krijt verslaat alle stoepkrijt spelletjes qua fun! Want een krijt raket maken is zo ongeveer het leukste wat er is. Eerst maak je een vloeibare krijtmix, die stop je in een luchtdicht bakje en dan laat je dat de lucht in schieten, waarbij er een geweldig spetter patroon op de stoep achter blijft. Kijk maar!

Wat heb je nodig voor de krijt raket?

Krijt raket maken - Een geweldig experiment voor kinderen met stoepkrijt.
  • Water
  • Maizena
  • Eventueel voedingskleurstof
  • Alka Seltzer bruistabletten (medicijn tegen koorts)
  • Luchtdicht bakje of potje zoals een oud filmrolletjesdoosje
‘Lees ook: Vulkaan maken én laten uitbarsten – Een toffe proef voor thuis.’

De krijt raketten maken

  • Het maken van de krijt raket begint bij het mixen van de krijtmix. Hiervoor doe je water en evenveel maizena bij elkaar in een kom en die roer je door elkaar.
  • Daarna giet je het mengsel in een luchtdicht bakje. In de video gebruik ik eerst nog een bakje van wegwerp plastic, maar later blijkt dat de deksel niet voldoende afsluit om de raket de lucht in te laten schieten en de mix stroomt eruit. Dus kies daarom voor een bakje dat goed afsluit, zoals een Tupperware bakje of oud doosje van een filmrolletje.
  • Als je je krijt een kleurtje wil geven, dan voeg je nog een paar druppels voedingskleurstof toe en roer je die ook door de mix.
  • Tot slot gooi je een tablet Alka Seltzer – of een stukje van een tablet als je niet zo’n groot bakje hebt – in het mengsel en dan doe je snel de deksel erop en zet je het bakje op zijn kop op de stoep.
  • En dan is het aftellen geblazen…. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1…. Boemmmm! Je krijt raket schiet de lucht in en laat een patroon van krijtspetters achter op de stoep. Echt geweldig!

Pas op!
Zorg dat je op gepaste afstand gaat staan als je de krijt raket eenmaal neer gezet hebt. Dat voorkomt dat je zelf onder de krijtspetters komt te zitten of dat je het bakje tegen je aan geschoten krijgt.

‘Lees ook: Verven met scheerschuim – Een knutsel hit bij kinderen!
Krijt raket maken - Een geweldig experiment voor kinderen met stoepkrijt.
De krijt raket laat een artistiek spetter patroon achter op de stoep of op straat. Net kunst!

Nog meer leuke proefjes en experimenten voor kids

Ik hoop dat je dit experiment met de krijt raket leuk vindt. Mocht je nu nog meer leuke proefjes of experimenten met je kinderen willen doen, dan moet je zeker ook even onze andere proefjes voor kinderen lezen.

En als jij één van mijn proefjes of experimenten gaat doen, dan zou ik het super leuk vinden om van je te horen hoe het was. Hieronder in de reacties of op Facebook/Instagram door ons te taggen of #ladylemonade te gebruiken.

Wil je in de toekomst door ons geïnspireerd blijven worden, abonneer je dan ook nog even (gratis) op ons YouTube kanaal. Daar verschijnt wekelijks een nieuwe creatieve video.

Het tofste opblaas speelgoed voor de kids!
Een zakmes voor je kind; ja of nee? En vanaf welke leeftijd?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter