Leuk! Kindersieraden á la Meri Meri maken van krimpie dinkie

9 juli 2017
Een ketting a la Meri Meri maken met Krimpie Dinkie

Ken je de kinderkettinkjes van Meri Meri? Dit Engelse merk begon met het maken van mooie en vrolijke spullen voor feestjes en partijen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een heus lifestyle label waar ik eigenlijk alles wel van wil hebben. En mijn kinderen ook. Vooral de tijdelijke tatoeages en de toffe kettingen. En dat bracht me op het idee om zelf een paar look-a-likes te knutselen. Met nog wat krimpie dinkie dat ik had liggen, heb ik de Meri Meri flamingo, cactus en dinosaurus ketting nagemaakt. Wat vind je ervan? Met de juiste spullen in huis is het eigenlijk heel simpel. En omdat de boel flink krimpt, zie je kleine foutjes ook niet. Kijk maar naar de video tutorial die ik ervan heb gemaakt. 

Wat heb je nodig?

 • Krimpfolie. Dat koop je o.a. bij de Hobbyshop.
 • Permanent markers
 • Perforator
 • Kettinkjes. Ik kocht die van mij bij de Action.
 • Tangetje
 • Oven
 • Roze touw en eventueel een hangertje ter versiering

Aan de slag met krimpie dinkie

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Teken je favoriete ketting hanger op Krimpie Dinkie. Denk er wel aan dat je creatie straks ongeveer vier keer zo klein wordt, dus maak je tekening niet te klein. Vind je het moeilijk om de hangers na te tekenen? Open dan de afbeelding op je computer, zoom in zodat hij wat groter wordt, leg je vel krimpie dinkie erop en trek de afbeelding over.
 3. Kleur je tekening in met permanent markers.
 4. Knip je plaatje uit. En maak met een perforator gaatjes waaraan je straks de ketting kunt vastmaken. Voor de flamingo maak je nog twee extra gaatjes voor de benen.
 5. Leg de plaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze in de oven. De krimpfolie gaat vrij snel krullen en krimpen, daarna wordt het weer plat. Wacht nog 10 seconde en haal de ovenplaat dan weer uit de oven. Als je hangers niet helemaal plat geworden zijn, kun je er tijdens het afkoelen iets zwaars opleggen. En als ze erg vervormd zijn, kun je ze vlak nadat je ze uit de oven hebt gehaald nog een beetje buigen, eventueel opnieuw verwarmen in de oven en nog een keer vervormen net zolang totdat je hanger helemaal in model is.
 6. Als de bedels afgekoeld zijn, kun je ze aan de ringetjes van de ketting vastmaken met het tangetje. Geef de flamingo een paar benen met touw en rijg eventueel nog een klosje aan de ketting. En dan zijn je krimpie dinkie kettinkjes klaar!

Een ketting a la Meri Meri maken met Krimpie Dinkie

Een cactus ketting a la Meri Meri maken met Krimpie Dinkie

Een dino ketting a la Meri Meri maken met Krimpie Dinkie

Een flamingo ketting a la Meri Meri maken met Krimpie Dinkie

Een ketting a la Meri Meri maken met Krimpie Dinkie

Leuk knutselidee voor in de zomer: Verven met ijs
Lady Lemonade @ Hello Food Festival

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Ilse_vdvxx 9 juli 2017 at 6:03 pm

  Echt onwijs leuk gedaan! Leuk idee voor de zomervakantie!

  • Reply Annemieke 9 juli 2017 at 11:32 pm

   Leuk dat je zo enthousiast bent Ilse! Ik weet zeker dat jullie er veel plezier aan zullen beleven deze zomervakantie!

  Laat een reactie achter