Leuk om te doen met kinderen! Een kruisboog maken van ijsstokjes

3 juli 2021
Leuk om te doen met kinderen! Een kruisboog maken van ijsstokjes.

Dit is simpel, maar echt zó leuk om te doen! Een kruisboog maken van ijsstokjes. En als hij eenmaal in elkaar zit, kun je er echt – en veilig! – mee schieten, want hij werkt echt. En dat is nog een understatement. Want de pijlen gaan als een raket. Leuk om een wedstrijdje mee te doen met de kinderen; wie schiet de meeste punten bij elkaar. Want daarvoor hebben we ook nog een leuke tip!

Wat heb je nodig voor het maken van de kruisboog?

 • 4 IJsstokjes, gekleurd of van blank hout. O.a. te koop bij Heutinkvoorthuis.nl
 • Lijmpistool of een sterke lijm zoals houtlijm
 • 2 Knopen, o.a. te koop bij Heutinkvoorthuis.nl
 • Breed elastiek, o.a. te koop bij Bol.com
 • Rietje, o.a. te koop bij HEMA
 • Wattenstaafjes, o.a. te koop bij HEMA
 • Schaar
‘Lees ook: Meer dan 50 vrolijke zomerknutsels voor kids!

De kruisboog maken

 1. Plak twee ijsstokjes precies op elkaar. En doe dat met de andere twee ijsstokjes ook. Je kunt de kruisboog ook met enkele ijsstokjes maken, maar zo wordt hij extra stevig.
 2. Plak de aan elkaar gelijmde ijsstokjes dwars op de andere twee ijsstokjes, zodat er een kruis ontstaat. Maar zorg ervoor dat de ijsstokjes aan de ene kant 1/3 uitsteken en aan de andere kant 2/3.
 3. Plak de knopen op de zijkanten van de kruisboog.
 4. Knip zo’n 4 centimeter van een rietje af en plak deze op de bovenste ijsstokjes.
 5. Span dan het elastiek op de kruisboog, zodat je ermee kunt schieten. In de video hierboven kun je goed zien hoe je het elastiek vastzet op de kruisboog.
 6. Knip het watten gedeelte aan één kant van de wattenstaafjes af.
 7. Schuif het staafje dan in het rietje, met het wattenkopje naar boven. Trek het elastiek naar achter en laat het los. Je wattenstaafje wordt nu als een razende raket gelanceerd. Dat gaat super hard! Je kruisboog is af en klaar om mee te spelen.

Tip!
Doe een wedstrijd met de kruisbogen! Teken hiervoor een roos op papier met punten en plak die bijvoorbeeld op een buitendeur of kartonnen doos en zet de doos buiten. Kies een kleur verf uit en doop je wattenstaafje erin voordat je ermee schiet. Mik op de roos en kijk wie zo de meeste punten bij elkaar kan schieten. Als alle deelnemers een eigen kleur verf kiezen, kun je de punten makkelijk bij elkaar optellen.

‘Lees ook: 15 Geweldige bellenblaas spelletjes & activiteiten voor kids.’

En, lijkt het je leuk om deze kruisboog ook eens te maken? Als je dat gaat doen, dan vind ik het super leuk om te zien hoe die van jou is geworden. Dus deel vooral een foto van het eindresultaat met ons, bijvoorbeeld door hem op Facebook of Instagram te posten en Lady Lemonade daarin te raggen. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer leuke knutselideeën

Behalve deze leuke kruisboog vind je op ons blog nog veel meer knutselideeën die leuk zijn om te maken én waar je daarna ook nog mee kunt spelen. Kijk daarvoor bijvoorbeeld maar eens naar ons blog Zelf speelgoed maken. En voor nog meer leuke knutseltips met ijsstokjes kun je bij ons blog Knutselen met ijsstokjes terecht. Al onze andere knutsels vind je in ons knutsel archief. En wil je echt niets meer van ons missen, abonneer je dan (gratis) op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Armbandjes weven | Stap voor stap uitleg met een duidelijke video
Een bloem knutselen voor juf of meester

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter