De leerzame spelletjes van Fundels

13 april 2018
De leerzame spelletjes van Fundels

Als je kind eenmaal op de kleuterschool zit gaat de ontwikkeling zó ontzettend snel! Met twee kleuterdochters word ik regelmatig verrast met wetenswaardigheden die ik ze niet verteld heb. Allebei zie ik ze per week wijzer worden en helaas ook brutaler. 😉 Het zijn twee ijverige kippetjes die graag alles willen weten en willen leren. Reva die nu nog in groep 2 zit en na de zomervakantie in groep 3 start is zelf hartstikke druk om te leren lezen. En Lucy, tja die kopieert het gedrag van haar grote zus en doet net zo fanatiek mee. Ik laat de meiden zelf heel erg het tempo bepalen om dingen te leren, mijn idee is dat het vooral spelenderwijs moet gaan. Bij Reva merk ik wel steeds vaker dat ze het super leuk vindt om leerzame spelletjes te doen.

Voor educatieve kinderspelletjes ben je bij Fundels het educatieve merk van Cartamundi helemaal aan het juiste adres. Lees maar mee!

De Fundels collectie

Fundels heeft verschillende soorten leerzame spelletjes om kinderen op een speelse manier nieuwe dingen te leren. Denk onder andere aan rekenen, lezen, conceptueel te denken, kleuren en vormen te combineren.

‘Lees ook: Vraag maar! Een spel dat leidt tot heerlijke gesprekken met je kind.’

De Fundels collectie bestaat uit:

# AVI – boeken

Voor lezers vanaf 6 jaar worden bestaande AVI boekjes aangeboden in een digitaal platform op je smartphone of tablet via de Fundels-app. Hiermee kunnen de lezertjes hun algemene leesvaardigheden oefenen en leren technisch en begrijpend lezen volgens het AVI leesniveau. Er zijn verschillende scholen die ook actief gebruik maken van dit platform.

# Digitale prentenboeken

Bestaande prentenboeken met uiteenlopende thema’s komen op een interactieve manier op de smartphone of tablet tot leven. De boekjes zijn voor kinderen tussen drie en zeven jaar. De prentenboeken zijn ook voorzien van animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe activiteiten. Dit maakt het nóg leuker voor kinderen.

# Spelen & Leren

Met deze kaartspellen kunnen kinderen op een snelle en speelse manier dingen leren, zoals ruimtelijk inzicht ontwikkelen, letters herkennen, lezen en schrijven, leren tekenen etc. Je kunt uit de verschillende kaartspellen kiezen, ‘Letters Schrijven’, ‘Spelen met Cijfers’, ‘Tekenen met Cijfers’, ‘Kleuren & Vormen’, ‘Klok lezen’ en ‘Cijferreeksen’. Genoeg keus! De Spelen & Leren Fundels zitten allemaal in een handig doosje die je overal mee naar toe kunt nemen. 

# Flashcards

De Flashcards zijn kleine doosjes met kaarten waarmee kinderen Engels kunnen leren, paren zoeken, tellen, tekenen of vermenigvuldigen.

Oftewel allerlei leuke leerzame spelletjes voor verschillende leeftijdsniveau’s. Nice to know! Voor de Fundels spellen wordt het Dyslexie lettertype gebruikt. Dit maakt het ook mogelijk voor kinderen met dyslexie om plezier te hebben van deze spelletjes.

‘Lees ook: Voorbereiding tips voor de basisschool.’

 

De favoriete leerzame spelletjes van Reva en Lucy

Reva is helemaal fan van de AVI-boeken uit de Fundels collectie. Het liefst zit ze momenteel met haar neus in de iPad en verslindt ze alle AVI leesboekjes daar. Binnen ieder digitaal boekje kun je kiezen uit drie verschillende activiteiten. Het boekje zelf kunnen kinderen lezen op drie verschillende manieren, met behulp van een voorleesstem, door het oplichten van woorden of door begeleid zelfstandig te lezen. Reva wil de boekjes vooral lezen door het oplichten van de woorden. Het grappige bij Reva is dat ze een ster is in onthouden, dus als zij kiest voor de voorleesstem dan weet je soms niet bij haar of ze de woordjes echt leest of dat ze het verhaal uit haar hoofd vertelt.

Met de AVI boekjes kunnen er ook nog leuke oefeningen en spelletjes worden gedaan met de focus op begrijpend lezen of met de focus op technisch lezen. Zo kan Reva een hele tijd zoet zijn met spelletjes waarbij ze zelf woordjes moet maken. Uiteraard kiest ze uit de ‘Spelen en Leren’ Fundels ook het spel ‘Letters schrijven’, met dit spel leren kinderen letters te herkennen, wordt er geoefend met schrijven en ontdekken ze spelenderwijs woorden met drie tot zes letters. Lucy schrijft net zo hard mee en zegt inmiddels dat ze ook al héél goed kan lezen en schrijven.

Tekenprinses Lucy vindt de ‘Learn to Draw’ flashcards het allerleukst. Met deze kaarten leer je op een makkelijke en snelle manier tekenen. Iedere kaart bestaat uit vier makkelijke stappen om een appel, een draak, een kers, een draak of een robot te tekenen. Ik vind het zelf ook leuk om te doen, dus ik teken af en toe gezellig mee.

Allebei de meiden vinden uit de ‘Spelen en Leren’ Fundels lijn het spel ‘Kleuren en Vormen’ erg leuk om te doen. Hierbij moeten de kindjes met behulp van een voorbeeld de transparante kaartjes op elkaar leggen in de juiste richting en volgorde. Zo kan een blauw vlak gebruikt worden voor water maar als je hem omdraait is het lucht! Op deze manier leren ze kleuren, vormen en groottes te herkennen in verschillende posities.

Mocht je thuis ook een leergierig aagje hebben die wel wat meer uitdaging kan gebruiken, de leerzame spelletjes van Fundels zijn echt een aanrader.

Het duurzame merk Plan Toys - onze favoriete speelgoed items + give away
Veilig internetten? Zo maak je je tablet of telefoon helemaal kidsproof

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter