Leeuw knutselen | 17 Toffe Leeuwen knutsels voor Koningsdag, voetbal of zomaar

16 juni 2021
Dit zijn de leukste ideeën om te knutselen voor het EK & WK voetbal!

De leeuw – de koning van de jungle – is een indrukwekkend beest. Voor veel kinderen is hij dan ook hun lievelingsdier. En die vinden het vast leuk om een leeuw te knutselen! Daarom hebben wij 17 toffe leeuwen knutsels voor je op een rij gezet. Leuk om zomaar te maken, voor Koningsdag of het EK of WK voetbal. Want behalve koning van de jungle, is de oranje leeuw ook dé mascotte van Nederland!

17 Leuke leeuwen om te knutselen

Leeuw knutselen van wc rol

Knutselen met wc rollen - 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Een lege wc rol heb je vast nog wel ergens! Snel pakken, want daarmee kun je deze leuke leeuw knutselen. Je verft de rol geel of pakt hem in met geel papier. Dan geef je de leeuw een gezichtje en poten. En de manen knip je uit bruin papier en hang je in de rol. Wat een koning!

‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – Meer dan 35 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Leeuw knutselen van een zoutvaatje

Deze leukerd maakte ik speciaal voor Koningsdag, vandaar de vlaggetjes op de wangen van deze leeuw. Maar je kunt hem natuurlijk ook zonder maken. In de video laat ik stap voor stap zien hoe je deze leeuw knutselen kunt.

Leeuw knutselen van papier en een ijsstokje

Leeuw knutselen | 17 Toffe Leeuwen knutsels voor Koningsdag, voetbal of omdat je leeuwen zo leuk vindt.

Met deze leeuw op een stokje kun je heel hard wapperen als het Nederlands elftal scoort. Je maakt hem door een geel rondje papier uit te knippen. En op de achterkant plak je stroken papier die je dubbel buigt. Teken een gezichtje op het gele ronde en plak de leeuw vast op een ijsstokje.

Leeuw boetseren van klei

Klei voorbeelden - De 30 leukste ideeën om te maken van klei. Van bloemen maken van klei, tot dieren kleien en simpele ideeën om te kleien met peuters.

Kinderen die dol zijn op kleien kunnen deze leeuw maken. Heb je geen klei? Dan kun je die volgens dit klei recept zelf maken. Of je maakt de leeuw van zoutdeeg, dan kun je hem hard laten worden en nog bewaren ook!

Een leeuw van vilt

Knutselen koningsdag - 20 Leuke knutselideeën voor 27 april!

Deze schattige wandhanger is van vilt. (o.a. te koop bij Baker Ross) Eerst knip je een rondje uit geel vilt en die knip je rondom in. Dan knoop je om en om een reepje oranje vilt om de gele strengen zodat er manen ontstaan. Tot slot geef je dit leeuwtje nog een gezichtje, eventueel een kroon en maak je er een lintje aan vast, zodat je hem op kunt hangen.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Leeuw maken van een knijper

knutselen met wasknijpers: een leeuw en een eenhoorn

Er zijn echt veel leukere dingen om te doen met knijpers dan de was ophangen. Dat bewijzen deze leeuw en eenhoorn. Hoe je ze maakt, laat ik je hier stap voor stap zien.

Leeuwen lepels

Leeuw knutselen | 17 Toffe Leeuwen knutsels voor Koningsdag, voetbal of omdat je leeuwen zo leuk vindt.

Dit leuke leeuwen koppel kun je maken van een houten lepel. (soms te vinden in het schap van de supermarkt of te koop bij de HEMA) De lepels verf je geel en als ze droog zijn, plak je er een paar gele en een roze pompom op als snuit. (o.a. te koop bij Baker Ross). Knip uit papier twee oortjes en lijm die ook aan de lepel vast, teken er een paar ogen op. En geef de mannetjes leeuw een bos manen van wol.

Leeuw knutselen van een wegwerp beker

Knutselen koningsdag - Een leeuw van een bekertje & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Nog een leuke leeuwenkoning! Je knutselt deze knapperd door een papieren beker of wc rol geel te verven. Daar plak je twee gele oren op en teken je een gezichtje op. En daar omheen plak je rondom stukjes oranje wol als manen.

Leeuw maken van papier

Knutselen met papier - 20 toffe maar simpele knutselideeën voor kinderen.

Het is hier net een jungle! Deze leeuw, krokodil en olifant kun je knutselen door deze printable uit te printen en over te trekken op een dubbel gevouwen papiertje. Dan knip je de dieren uit en geef je ze een gezichtje met stift. Als je stevig papier gebruikt of de pootjes verstevigt met een extra papiertje, dan blijven de dieren staan.

‘Lees ook: Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids.’

Leeuwenmasker knutselen

Masker knutselen van wegwerp bordjes - 9 Super toffe ideeën

Of nog leuker; kruip zelf in de huid van een leeuw door een leeuwenmasker te maken van een wegwerpbordje. Je maakt hem door een bordje geel te verven met een oranje rand. De rand knip je rondom in. Dan plak je op het bord 2 oren, een ‘sikje’ en een snoet en die kun je daarna een neus & snorharen geven. Tot slot knip je gaten voor de ogen en rijg je een elastiekje aan beide zijkanten om het masker op te kunnen zetten.

Oranje leeuw knutselen van wc rol

Leeuw knutselen | 17 Toffe Leeuwen knutsels voor Koningsdag, voetbal of omdat je leeuwen zo leuk vindt.

Ook dit is een leuke leeuw van wc rol die je helemaal kunt knippen en plakken van papier. Allereerst wikkel je de wc rol in geel papier. Dan knip je uit geel en oranje papier een staart en een paar poten en die plak je aan het lijf. Maak tot slot ook een leeuwenhoofd van papier en plak die aan de wc rol vast. Voor Koningsdag of het EK of WK voetbal kun je de leeuw eventueel ook nog een vlaggetje in de handen geven gemaakt van een cocktailprikker en papier.

Oranje leeuw vouwen

Deze origami leeuw is een super leuke knutsel voor wat oudere kids. Je moet even wat stappen doorlopen, maar kijk nou! Dan heb je ook wel een heel tof eindresultaat. In de video hierboven kun je stap voor stap zien hoe je de leeuw vouwen moet. En twee kleurige vouwblaadjes koop je o.a. via Bol.com.

Potlood leeuw knutselen

Leeuw knutselen | 17 Toffe Leeuwen knutsels voor Koningsdag, voetbal of omdat je leeuwen zo leuk vindt.

Deze potlood topper is ook leuk. Je maakt de leeuw door op een wat grotere gele pom pom twee kleine gele en een witte pom pom als snuit te plakken en een neus van een zwarte mini pom pom. Ook de oren maak je van mini pom poms. Dan plak je twee wiebel ogen op je leeuw. En tot slot wikkel je een oranje chenille draad om het hoofd als manen. En aan de onderkant van het hoofd lijm je een gele chenilledraad vast die je om het potlood heen draait. Pom poms kun je vinden bij Baker Ross en chenilledraad ook.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Wapenschild met leeuw knutselen

Knutselen Koningsdag | 30+ Leuke Koningsdag knutsels voor kids.

Als mascotte van Nederland siert de leeuw ook het wapenschild van ons koningshuis. Super stoer en leuk om ook eens met kinderen te maken. Dat doe je door een schild uit karton te knippen. Die kunnen de kids dan verven. En daarna maken ze er hun eigen leeuw op. Dan kan met plakkers, papier en bijvoorbeeld vlinder pasta als manen.

Een leeuw van papier

Leeuw knutselen | 17 Toffe Leeuwen knutsels voor Koningsdag, voetbal of omdat je leeuwen zo leuk vindt.

Deze vader leeuw en zijn jong kun je knutselen van papier. Je knipt alles uit en plakt het op papier. En om je kunstwerk een beetje een 3D effect te geven, kun je de manen maken van dubbel gevouwen stroken, waardoor ze uit je kunstwerk komen steken net als het gras.

Oranje leeuw masker maken

Knutselen Koningsdag | 30+ Leuke Koningsdag knutsels voor kids.

Nog een leeuwenmasker, alleen is deze helemaal EK en Koningsdag Proof. Ook dit masker maak je van een papieren bordje. Alleen is deze wat makkelijker om te knutselen dan degene hierboven. Je knipt de randen van het bord in en dan verf je het. Als de verf droog is, knip je de ogen eruit en geef je de leeuw een gezicht met stift. De vlaggetjes op de wangen zijn een leuke finishing touch als je deze leeuw maakt voor Koningsdag of het EK of WK voetbal.

Leeuwenhanger maken van een waaier

Leeuw knutselen | 17 Toffe Leeuwen knutsels voor Koningsdag, voetbal of omdat je leeuwen zo leuk vindt.

En de laatste leeuw in dit rijtje is er ook één van papier. Je maakt hem door twee oranje A4tjes zig zag op te vouwen van de ene korte zijkant naar de andere korte zijkant. Als je bij het uiteinde bent gekomen, vouw je het gevouwen stapeltje dubbel en lijm je de zijkanten aan elkaar vast zodat er een waaier ontstaat. De twee waaiers plak je aan elkaar vast, zodat je een rondje krijgt. Daar bovenop plak je een leeuwenkop van papier. Knoop er nog een lintje aan en je leeuwenhanger is klaar.

‘Lees ook: Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels.’

Nog meer knutselideeën

Ik hoop dat je deze leeuwen leuk vindt. Ga jij één van deze leeuwen ook knutselen, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt op Facebook of Instagram door bijvoorbeeld een foto van jouw creatie te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag ook!

Voor nog meer leuke knutselideeën moet je zeker ook even verder kijken bij onze rubriek ‘knutselen‘. En wil je niets meer van ons missen, abonneer je dan vooral (gratis) op ons YouTube kanaal. Daar zetten we iedere week namelijk een nieuwe knutsel video online. En als abonnee ben jij de eerste die dat ziet en zo mis je nooit meer iets.

Leeuw knutselen - 8 Leuke manieren om de koning van de jungle te maken. Leuke thema knutsels voor Koningsdag of het EK of WK voetbal!
Zandkasteel maken | Leuk! Bouw een zandkasteel van zelfgemaakte zandklei
Een origami EK voetbal leeuw vouwen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter