Leeuw knutselen – 8 Leuke manieren om de koning van de jungle te maken

15 april 2020

De leeuw – de koning van de jungle – is een indrukwekkend beest. Voor veel kinderen is hij dan ook hun lievelingsdier. En die vinden het vast leuk om een leeuw te knutselen! Daarom vind je hier 8 leuke ideeën daarvoor. Leuk om zomaar te maken of voor Koningsdag of het EK of WK voetbal. Want behalve koning van de jungle, is de leeuw ook dé mascotte van Nederland!

8x Een leeuw knutselen

Leeuw knutselen van wc rol

Knutselen met wc rollen - 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Een lege wc rol heb je vast nog wel ergens! Snel pakken, want daarmee kun je deze leuke leeuw knutselen. Je verft de rol geel of pakt hem in met geel papier. Dan geef je de leeuw een gezichtje en poten. En de manen knip je uit bruin papier en hang je in de rol. Wat een koning!

‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – Meer dan 35 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Leeuw knutselen van een zoutvaatje

Deze leukerd maakte ik speciaal voor Koningsdag, vandaar de vlaggetjes op de wangen van deze leeuw. Maar je kunt hem natuurlijk ook zonder maken. In de video laat ik stap voor stap zien hoe je deze leeuw knutselen kunt.

Leeuw boetseren van klei

Klei voorbeelden - De 30 leukste ideeën om te maken van klei. Van bloemen maken van klei, tot dieren kleien en simpele ideeën om te kleien met peuters.

Kinderen die dol zijn op kleien kunnen deze leeuw maken. Heb je geen klei? Dan kun je die volgens dit klei recept zelf maken. Of je maakt de leeuw van zoutdeeg, dan kun je hem hard laten worden en nog bewaren ook!

Een leeuw van vilt

Knutselen koningsdag - 20 Leuke knutselideeën voor 27 april!

Deze schattige wandhanger is van vilt. Eerst knip je een rondje uit geel vilt en die knip je rondom in. Dan knoop je om en om een reepje oranje vilt om de gele strengen zodat er manen ontstaan. Tot slot geef je dit leeuwtje nog een gezichtje, eventueel een kroon en maak je er een lintje aan vast, zodat je hem op kunt hangen.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Leeuw van een knijper

knutselen met wasknijpers: een leeuw en een eenhoorn

Er zijn echt veel leukere dingen om te doen met knijpers dan de was ophangen. Dat bewijzen deze leeuw en eenhoorn. Hoe je ze maakt, laat ik je hier stap voor stap zien.

Leeuw knutselen van een wegwerp beker

Knutselen koningsdag - Een leeuw van een bekertje & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Nog een leuke leeuwenkoning! Je knutselt deze knapperd door een papieren beker of wc rol geel te verven. Daar plak je twee gele oren op en teken je een gezichtje op. En daar omheen plak je rondom stukjes oranje touw als manen.

Leeuw van papier

Knutselen met papier - 20 toffe maar simpele knutselideeën voor kinderen.

Het is hier net een jungle! Deze leeuw, krokodil en olifant kun je knutselen door deze printable uit te printen en over te trekken op een dubbel gevouwen papiertje. Dan knip je de dieren uit en geef je ze een gezichtje met stift. Als je stevig papier gebruikt of de pootjes verstevigt met een extra papiertje, dan blijven de dieren staan.

Leeuwenmasker knutselen

Masker knutselen van wegwerp bordjes - 9 Super toffe ideeën

Of nog leuker; kruip zelf in de huid van een leeuw door een leeuwenmasker te maken van een wegwerpbordje. Je maakt hem door een bordje geel te verven met een oranje rand. De rand knip je rondom in. Dan plak je op het bord 2 oren, een ‘sikje’ en een snoet en die kun je daarna een neus & snorharen geven. Tot slot knip je gaten voor de ogen en rijg je een elastiekje aan beide zijkanten om het masker op te kunnen zetten.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Nog meer knutselideeën

Ik hoop dat je deze leeuwen leuk vindt. Ga jij ook een leeuw knutselen van deze knutsels, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook of Instagram door bijvoorbeeld Lady Lemonade te taggen.

Voor nog meer leuke knutselideeën moet je zeker ook even verder kijken bij onze rubriek ‘knutselen‘. En wil je niets meer van ons missen, abonneer je dan vooral (gratis) op ons YouTube kanaal. Daar zetten we iedere week namelijk een nieuwe knutsel video online. En als abonnee ben jij de eerste die dat ziet en zo mis je nooit meer iets.

Leeuw knutselen - 8 Leuke manieren om de koning van de jungle te maken. Leuke thema knutsels voor Koningsdag of het EK of WK voetbal!
Knutselen Koningsdag - 20 Leuke knutselideeën voor 27 april!
Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke knutselideeën

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter