De speelgoed hit van dit moment – de spiksplinternieuwe LEGO DOTS collectie

17 februari 2021

YES!!!! De nieuwste collectie van LEGO DOTS – dé speelgoed hit van dit moment – is onlangs gelanceerd en deze is zó te gek! Alle LEGO DOTS fans gaan een gat in de lucht springen na het zien van de nieuwste serie. Dus mocht je deze nog niet hebben gezien, in dit blog zet ik alle nieuwe producten voor je in de spotlight. Wedden dat binnenkort één van de sets op een cadeaulijstje van je zoon of dochter staat?! En samen met deze toffe collectie lanceert LEGO DOTS ook nog een superleuk online inspiratieplatform, waar je allemaal te gekke ideeën vindt wat je nóg meer kunt doen met deze coole steentjes. Lees snel verder!

LEGO DOTS in het kort

Vorig jaar lanceerde LEGO een volledige nieuwe speelgoedlijn, LEGO DOTS. Vanaf dag één is deze nieuwe lijn ontzettend populair bij de jongens en de meisjes. Kids kunnen met dit speelgoed helemaal los met hun eigen creativiteit en kunnen hier eindeloos nieuwe items mee ontwerpen en bouwen. De ondergrond van LEGO is de basis en met de DOTS – dit zijn kleurige platte steentjes – kunnen kinderen ieder ontwerp maken dat ze zelf mooi vinden. Met LEGO DOTS zijn de kleine creatieve kunstenaars zelf in staat om een functioneel voorwerp te bouwen, denk bijvoorbeeld aan een fotolijstje of een pennenbakje. Zo kunnen kinderen dus ook nog heel lang plezier hebben van hun zelfgemaakte creatie.

‘Lees ook: Op vakantie naar Billund – de LEGO hoofdstad van Denemarken.

De veelzijdigheid van dit speelgoed maakt het voor kinderen extra leuk. Op de LEGO DOTS x Intertoys pagina zijn er voor de kinderen nu ook super veel toffe ideeën en video’s te vinden. Bijvoorbeeld hoe je er een memoryspel of een mini-golf van kunt maken of je eigen monsters!

De nieuwe LEGO DOTS collectie

Mijn twee dochters – Reva en Lucy – waren sowieso vanaf het eerste moment al helemaal weg van LEGO DOTS. Zo konden ze met dit nieuwe speelgoed volop hun creatieve ontwerp en bouw skills in de strijd gooien. En vonden ze het helemaal cool dat het zelfgemaakte voorwerp ook meteen een hele leuke functie had.

De meiden gingen aan de slag met de nieuwe collectie, hoog tijd om deze nu met je te delen!

# Armbandensets in een tof thema

De nieuwe LEGO DOTS armbandensets zijn een echte musthave voor de jongens en de meisjes. Je kunt kiezen voor een monster, ijsjes, avonturen, sterrenlicht of een zeemeerminnen thema. Iedere set bestaat uit twee verstelbare armbanden en bevat 32 gekleurde tegels met allemaal leuke prints. Kinderen kunnen helemaal zelf hun eigen ontwerp bedenken en op ieder moment kunnen ze de armband weer een hele nieuwe look geven. Reva is mega fan van de armbandjes! Mijn lieve mini fashionista verandert de steentjes praktisch iedere dag, zodat ze altijd matchen met haar outfit.

De speelgoed hit van dit moment - de nieuwe LEGO DOTS collectie

Hoe leuk is het ook om samen met je beste vriendin of vriend een BFF armband te maken?! Ik vind deze armbanden écht een top cadeautje voor een kinderverjaardag, super betaalbaar en gegarandeerd een succes. LEGO DOTS armbandenset – vanaf € 6,99

# Creatieve feestkit

De speelgoed hit van dit moment - de nieuwe LEGO DOTS collectie

IT’S PARTY TIME! Van de nieuwe collectie is de LEGO DOTS Creatieve feestkit absoluut het pareltje! De set bestaat uit 8 cupcakes, een heleboel tegels, kaarsjes en stickers, waarmee kinderen hun eigen droom cupcake kunnen ontwerpen en versieren. Onder het laagje glazuur vind je ook nog een klein geheim vakje, leuk om een snoepje of een kleine verrassing in te verstoppen. Deze feestkit is natuurlijk ook geweldig voor een kinderfeestje. Laat alle vriendjes en vriendinnetjes hun mooiste cupcake maken en versieren. En na het feestje kunnen ze hun zelfgemaakte cakeje als aandenken mee naar huis nemen. Wij kwamen met z’n drietjes helemaal in de feeststemming tijdens het bouwen, Lucy ging meteen een feestslinger uit de kast halen. Stiekem vind ik het ook wel een heel leuk en gezellig klusje om de meiden te helpen met versieren. LEGO DOTS Creatieve feestkit – € 24,99

# Geheime houder of pennenbak

Kijk deze coole kat eens? Binnen no-time kunnen de jongens en de meisjes dit stoere diertje in elkaar zetten en versieren. En dan hebben ze een uniek mooi doosje, waar ze veilig hun belangrijke spulletjes in kunnen bewaren. Deksel erop en alles is netjes opgeborgen. De pootjes van de kat kunnen ook nog een notitie of een kleine foto vasthouden.

De speelgoed hit van dit moment - de nieuwe LEGO DOTS collectie

Of je gebruikt het als pennenbakje en geeft deze een mooi plekje op een bureau. LEGO DOTS Geheime houder – € 19,99

# Geheime dozen set

Vooral Lucy is gek op geheime doosjes waar ze al haar gevonden schatten in kan bewaren. Het was dus ook niet echt een verrassing dat de LEGO DOTS Geheime dozen set meteen haar favoriet was. Ze vond het helemaal fantastisch dat het geheime boekvormige doosje ook écht op slot kon met een sleutel.

Bij de set zit er ook nog een bewaarbakje met een deksel, kinderen kunnen hier nog meer spulletjes in doen. Ook zit er nog een klein houdertje aan vast voor een foto of een kaartje en kan de sleutel van het doosje hier netjes bewaard worden. Met de bijgeleverde steentjes kunnen de kids hun eigen ontwerp maken. Lucy bewaakt het geheime doosje heel fanatiek, alsof er goudstaven en diamanten in verborgen zitten. LEGO DOTS Geheime dozen set – € 14,99

Je bent nu weer helemaal op de hoogte van de nieuwste sets. Wil je nog meer van LEGO DOTS zien, kijk hier voor de volledige collectie. Have fun!

De speelgoed hit van dit moment
‘Lees ook: Geheimschrift | 10 Coole manieren voor kids om in geheimtaal te schrijven.
De speelgoed hit van dit moment - de nieuwe LEGO DOTS collectie
Zelf speelgoed maken | Ideeën waarmee je na 't knutselen óók kunt spelen
Deze 10 originele buitenactiviteiten winnen het absoluut van het beeldscherm

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Jolie 17 december 2022 at 5:37 pm

    Echt leuke knutselideeën voor de kids!

  • Laat een reactie achter