Nieuw! LEGO TV: de leukste LEGO filmpjes kijken

31 augustus 2017
Nieuw! LEGO TV: Leuke LEGO filmpjes kijken

Er is maar weinig wat mijn kleuter leuker vindt dan met LEGO spelen. Maar als hij zou mogen kiezen tussen bouwen en filmpjes kijken, dan wint het scherm het helaas toch van de LEGO-stenen. Maar sinds kort kan hij die twee dingen leuk met elkaar combineren. LEGO en Bol.com bouwden namelijk samen aan een nieuw online platform waar kinderen LEGO filmpjes kunnen kijken! Een soort LEGO TV.

LEGO TV

Het nieuwe platform – Speelfilmpjes voor en door kinderen – is in eerste instantie een plek waar kinderen allerlei LEGO filmpjes kunnen bekijken. Filmpjes die gemaakt zijn door anderen. Er zijn video’s waarin met LEGO hele verhalen gespeeld worden, unboxing video’s en reviews van de nieuwste LEGO. Bij Finn zijn vooral de LEGO NinjaGo filmpjes populair. Maar ook kan hij oneindig kijken naar hoe een bouwpakket uitgepakt en in elkaar gezet wordt. Omdat je bij het aanmaken van een profiel moet aangeven hoe oud je kind is, worden er alleen maar filmpjes vertoond die geschikt zijn voor die leeftijd. Peuters kijken bijvoorbeeld weer naar DUPLO filmpjes. En je hoeft niet bang te zijn dat er ineens iets voorbij komt wat niet geschikt is voor kinderogen en oren, zoals op YouTube. Alle filmpjes zijn beoordeeld voordat ze gepubliceerd werden.

‘Lees ook: Nieuwe must have voor LEGO fans: LEGO tape.’

Zelf LEGO filmpjes maken

Ik hoor je nu denken: “Ik heb veel liever dat mijn kind met LEGO zelf speelt dan er naar staart op een schermpje!” Maar het leuke van deze filmpjes is juist dat ze kinderen aan het spelen krijgen in plaats van ze aan de buis vast te plakken. Finn speelt met zijn eigen LEGO verder waar het verhaal in het filmpje eindigt. Of hij verzint een heel nieuw verhaal. En als je dat filmt, kun je je video ook nog op het platform delen, zodat de andere gebruikers weer naar jouw LEGO filmpjes kunnen kijken. Met mijn kleine Spielberg in de dop maakte ik ook zo’n filmpje. Finn bouwde een compleet circuit met pitstraat, publiek en raceauto’s en samen speelden we de Formule 1 na. En nu heeft hij de smaak te pakken. Hij wil dat ik LEGO voor hem koop, zodat hij net als de andere kids ook unboxing video’s kan opnemen. Slimme vent!

‘Lees ook: Cadeautip voor LEGO fans: bouwstenen die licht geven.’

Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe LEGO filmpjes platform? Klik dan hier en maak een profiel aan, dat kan voor meerdere kinderen tegelijk. En daarna kan er lekker gekeken worden.

PS: Laat je me nog even weten wat je van Finn en mijn LEGO filmpje vond?

Kies de step voor een flinke dosis fun en beweging!
Interactief houten speelgoed van Marbotic

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Kirsten 31 augustus 2017 at 8:54 am

    Goede tip! Hier ook twee Lego fans in huis! En je filmpje, haha geweldig!

  • Laat een reactie achter