Nieuw! LEGO Hidden Side – Breng je bouwwerken tot leven met een app!

26 september 2019
Nieuw! LEGO Hidden Side - Breng je bouwwerken tot leven met een app!

Tof nieuws voor LEGO fans! Er zijn nu wel hele gave nieuwe LEGO sets uit; LEGO Hidden Side. De bouwsets op zich zijn al heel gaaf. Maar als je de bouwwerken eenmaal in elkaar hebt, dan wordt het nóg leuker. Je kunt ze namelijk tot leven wekken met de bijbehorende LEGO Hidden Side app via augmented reality. En daar ontdek je dat er in jouw LEGO spoken wonen waarnaar je op jacht kunt. Zo krijgt spelen met LEGO een hele nieuwe extra dimensie. Een te gek verjaardagscadeau voor jarige bouwfanaten of straks voor Sint of Kerst! En wij mogen ook een set aan één van jullie weggeven. Lees dus snel verder!

Ouderwets bouwen met nog meer spelplezier

Je hoeft niet bang te zijn dat de LEGO Hidden Side app het ouderwetse bouwplezier in de weg zit. Ook bij dit nieuwe thema draait het nog steeds vooral om het bouwen en spelen met de blokken. Elke set is – als hij eenmaal in elkaar zit – een normaal bouwwerk, zoals een bus, een school, een boot of een stunttruck waar lekker mee gespeeld kan worden. Bij de minifiguren zitten extra accessoires zoals andere kapsels en hoofdjes waarmee je ze kunt veranderen in spoken en je eigen fantasiespel kunt spelen. En de sets hebben allemaal leuke interactieve details. Zo gaat er in de bus een commandopost schuil die je eruit kunt trekken. En het toilet van de wegwerkers kun je veranderen in een monster-wc die met poep schiet. Favoriet bij mijn zoon, dat begrijp je! Alleen gaat er achter de blokken een levendige spookwereld schuil – de ‘hidden side‘ – die je als je durft kunt bezoeken. Want open je de app en richt je de telefoon of iPad op jouw LEGO, dan transformeert de bus in een rijdende mobiele commandopost voor spookjagers en de school wordt een spookhuis waar ineens spoken uit tevoorschijn komen.

‘Lees ook: Boekentip – Geweldige LEGO ideeën om te bouwen met de steentjes die je zelf hebt.’
Nieuw! LEGO Hidden Side - Breng je bouwwerken tot leven met een app!
Met de LEGO Hidden Side app breng je je bouwwerken tot leven.

Breng je LEGO Hidden Side set tot leven

Zodra je je camera op de set richt, komt je LEGO tot leven. De schoolbus rijdt bijvoorbeeld zo een toffe vormgegeven spookachtige wereld in. En dan kun je kiezen of je de jager of het spook wil zijn. Finn gaat het liefst op jacht om punten en spoken te verzamelen en zo nieuwe krachten te verdienen. Het spoken jagen gaat op een Pokemon achtige manier; je ‘zoekt’ met je camera in de digitale spookwereld en zodra je er één ontdekt hebt, ga je schieten. De app geeft duidelijk met tekst – in het Nederlands – en pijlen aan wat je moet doen. Ik vind het een super leuke nieuwe dimensie en merk dat het de fantasie nog meer prikkelt om er ook zonder app mee verder te spelen. Finn had eerst wel even mijn hulp nodig om op te starten en alle opties te ontdekken, maar nu snapt hij het beter dan ik en speelt er af en aan mee.

‘Lees ook: Musthave: Brikkon – Houten bouwwerken waarop je kunt doorbouwen met LEGO.’

LEGO Hidden Side bestaat op dit moment uit 8 sets die in prijs variëren van €19,99 tot €129,99 en is geschikt voor kids vanaf 7 jaar. Ben je benieuwd naar welke sets er allemaal zijn, check dan Bol.com waar LEGO Hidden Side te koop is. De LEGO app is hier gratis te downloaden voor Apple en Android.

LEGO Hidden Side set winnen

Wij zijn zo enthousiast over deze nieuwe LEGO sets dat we één van jullie kids ook blij willen maken met zo’n tof bouwwerk en kennis willen laten maken met de nieuwe digitale LEGO wereld. En daarom geven we de set LEGO Hidden Side kerkhof mysterie weg. Wil jij kans maken? Meedoen is simpel! Je hoeft je hieronder alleen maar in te schrijven voor deze winactie.* Volgende week maken we de winnaar bekend!

UPDATE: Patricia is de winnaar van de LEGO Hidden Side set. Veel plezier ermee!

*Wie zich inschrijft geeft tevens toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.

Nieuw! LEGO Hidden Side - Breng je bouwwerken tot leven met een app!
Dit LEGO Hidden Side kerkhof kun je bij ons winnen!
Trend Alert - De nieuwste coole kids stuff van deze maand
LL Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Fleur 26 september 2019 at 6:51 am

    Wauw wat super gaaf! Bedankt weer voor de tip!!!

  • Reply elisabeth maria martina 26 september 2019 at 7:44 am

    wat een geweldig gebaar verras mijn jarige kleinzoon maar met dit prachtige exemplaar #duimenmaar

  • Laat een reactie achter