LEGO House Billund – naast LEGOLAND het tofste uitje van Denemarken

12 juni 2018
LEGO House Billund - naast LEGOLAND het tofste uitje van Denemarken!

Misschien ken je Billund in Denemarken al als de LEGO hoofdstad van Denemarken, omdat LEGOLAND er gevestigd is. Maar wist je dat er in dit kleine dorpje nog een onwijs toffe LEGO attractie te vinden is? Het in september 2017 geopende LEGO House Billund. Een fonkelnieuw futuristische wit gebouw dat doet denken aan een stapel LEGO bouwstenen waarin een te gekke LEGO wereld schuil gaat waar van alles te zien, leren, maar vooral te doen is. Een must visit voor LEGO fans die gek zijn op bouwen! 

LEGO House Billund

LEGO House is 12.000 vierkante meter aan LEGO. Het huis – ook wel Home of the Brick genoemd – bevat maar liefst 25 miljoen bouwstenen. Meer dan genoeg om er een dagje zoet te zijn dus. De experience gaat bovendien verder dan het maken van zomaar een bouwwerk hier en daar. Het LEGO House is één grote aaneenschakeling van verschillende zones die je uitdagen je fantasie te gebruiken en waarin je echt interactief met de LEGO blokjes aan de slag kan. Niet alleen onze kinderen, maar ook wij zelf gingen er helemaal in op. Weer even net als vroeger lekker spelen.

‘Lees ook: LEGOLAND Denemarken – hét bucket list uitje voor LEGO fans.’

LEGO House Billund - naast LEGOLAND het tofste uitje van Denemarken!

LEGO kijken

Een bezoek aan LEGO House Billund begint met het beklimmen van een grote trap rondom een gigantische LEGO boom; de Tree of Creativity. Op iedere tak vind je een nieuwe LEGO wereld. Daarna kom je in de Masterpiece Gallery waar drie gigantische LEGO maquettes staan waarin van alles beweegt en enorm veel te zien is. Je ontdekt er steeds weer nieuwe dingen als je er een tijdje naar blijft kijken. Even verderop staan er ook nog een paar levensgrote dino’s. En omdat een beetje nostalgie op z’n tijd ook lekker is, is in de onderste laag van het gebouw een LEGO museum ingericht – de History Collection – waar je alle LEGO sets van vroeger kunt bekijken.

LEGO House Billund - naast LEGOLAND het tofste uitje van Denemarken!

LEGO bouwen

In het LEGO House vind je heel veel hypermoderne techniek. Wat op mijn kinderen de meeste indruk maakt, is een reusachtige digitaal aquarium. Hier maak je eerst een vis van LEGO stenen die je daarna scant op een computer waarna hij tot leven komt op het beeldscherm in een kleurrijke onderwaterwereld. Second best is het bouwen van race auto’s die je daarna tegen elkaar wedstrijd kan laten rijden of van een halfpipe kunt laten gaan met aan het eind een muur met een gat waar ze doorheen moeten. Het stimuleert mijn jongens om over hun bouwwerk na te denken en ze steeds te verbeteren. Wat ook erg leuk is, is het bouwen van insecten met harige pootjes die over een trillende plaat langs een paar rond zwierende rupsen moeten zien te komen, het besturen van LEGO boten en het maken van je eigen LEGO filmpje met poppetjes en verschillende voertuigen. Treuren dat je je bouwwerken na iedere activiteit weer achter moet laten, hoef je niet. Want je krijgt bij de entree een wristband waarop je al je creaties kunt scannen en bewaren. Die kun je dan later thuis via de LEGO House app (iOS & Android) weer terug zien.

‘Lees ook: LEGOLAND Holiday Village Billund – slapen in een Ninjago huisje.’

LEGO House Billund: een dag lang met LEGO spelen op de allerleukste manier.

LEGO House Billund - naast LEGOLAND het tofste uitje van Denemarken!

Aandenken & LEGO shop

Als je door alle verschillende interactieve zones heen bent en weer onderaan de trap van LEGO House Billund bent aangekomen, wacht daar nog een laatste interactieve verrassing. Je scant er voor de laatste keer je polsbandje waarna er een pasje met daarop je naam in LEGO blokjes uit de machine komt. We krijgen ook een zakje bouwstenen mee waarmee we onze naam in LEGO zelf thuis kunnen maken. Een mooi aandenken! Ook is er nog een gigantische LEGO winkel bij de uitgang van het gebouw voor wie zijn zakgeld heeft meegenomen.

Mini Chef restaurant – eten bestellen met LEGO blokjes

Van al het bouwen krijg je trek! Maar zelfs al heb je geen honger, dan is het Mini Chef restaurant in LEGO House Billund een bezoekje waard. Hier bestel je je eten namelijk met LEGO blokjes. Je krijgt een menukaart en een zakje bouwstenen. En iedere bouwsteen staat voor een bepaald product, zoals patat, appelsap etc. Zelfs kleine kinderen kunnen de kaart dus lezen en daarna laten zien wat ze willen eten door de desbetreffende blokjes op elkaar te stapelen. Die schuif je in de machine aan tafel waarna er op het scherm te zien is wat jouw keuze is. De LEGO koks in de keuken vertellen je vervolgens dat ze voor je aan de slag gaan. Tijdens het wachten kan er lekker door gespeeld worden. En als je maaltijd klaar is, laten de koks weer van zich horen op het schermpje. Dan loop je naar de LEGO robots toe waar je een reusachtig LEGO blok van een spiraalvormige lopende band ziet komen en daarin zit je eten. Hoe gaaf is dat?!

LEGO House Billund - naast LEGOLAND het tofste uitje van Denemarken!

LEGO House Billund - naast LEGOLAND het tofste uitje van Denemarken!

Gratis bezienswaardigheden in LEGO House Billund

Ook zonder kaartje is er van alles te beleven in het LEGO House. Zo liggen de LEGO shop en drie verschillende restaurants die het gebouw telt buiten de betaalde zone. En ook kunnen de kids lekker klimmen en klauteren op de speelterreinen op een van de negen dakterrassen buiten. Ieder terras heeft zijn eigen kleur en eigen thema en hoe hoger je komt, hoe mooier het uitzicht.

‘Lees ook: Op vakantie naar Billund – de LEGO hoofdstad van Denemarken.’

LEGO House Billund - naast LEGOLAND het tofste uitje van Denemarken!

LEGO House Billund - naast LEGOLAND het tofste uitje van Denemarken!

Kaartjes LEGO House kopen

Als je van plan bent om een bezoek aan LEGO House Billund te brengen, dan is het handig om van te voren kaartjes te kopen. Je moet namelijk een dag en tijdstip reserveren, waarmee ze willen voorkomen dat het er te druk wordt. Een ticket online kopen, bespaart je bovendien 30 Deense Kronen per kaartje. Je koopt de tickets hier. Prijs: 229 DKK (€30,75). Kinderen van 0-2 jaar zijn gratis. LEGO House is het hele jaar open op een aantal feestdagen na.

LEGO House Billund - naast LEGOLAND het tofste uitje van Denemarken!

Autoraamstickers – het beste onderwegcadeautje voor kids
Met baby op reis - Deze checklist bezorgt je een topvakantie

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter