Vakantie hack! LEGO koffer voor onderweg & ander tof reis vermaak

7 juli 2019
Vakantie hack! LEGO koffer voor onderweg & ander tof reis vermaak.

Ieder jaar rijst bij ons weer de vraag; welk speelgoed nemen we allemaal mee op vakantie?! Als de jongens mochten kiezen namen ze letterlijk alles mee, maar dat past natuurlijk niet in de auto. En dit jaar wordt het nóg lastiger, want we reizen met het vliegtuig. Toch denk ik dat ik een leuke oplossing heb bedacht. Ik heb voor Finn & Charlie namelijk een LEGO koffer gemaakt. Daarin kunnen ze bouwen, hun eigen LEGO verhalen verzinnen en naspelen en hun LEGO in opruimen en meenemen. Een echte vakantie hack, want hij zorgt voor entertainment onderweg, maar ook op vakantie of als je bijvoorbeeld zin hebt om lekker uit eten te gaan zonder jengelende kids. In dit blog laat ik je zien hoe ik de LEGO koffer maakte. En ik heb ook nog leuke tips voor ander reis & onderweg vermaak voor je!

Wat heb je nodig?

 • Kinderkoffertje van dik geplastificeerd karton. Misschien heb je er nog één thuis? Ik kocht mijn koffertjes met naam via Simply Colors. Met de code ‘zomer’ krijg je nu 15% korting op je bestelling!
 • LEGO tape, o.a. te koop bij Lobbes. Voor 1 LEGO koffer heb je 195 centimeter van de brede tape nodig. Wil je meerdere kleuren gebruiken en dezelfde plattegrond als ik maken, dan heb je 100 cm groen, 55 cm grijs en 40 cm blauw nodig.
 • LEGO, o.a. te koop bij Bol.com.
‘Lees ook: Lol op de achterbank met autoraam stickers.’

De LEGO koffer maken

 1. Bedenk een leuke plattegrond om op te bouwen. Ik koos voor wegen, gras en een riviertje.
 2. Knip de LEGO tape op maat en plak hem aan de binnenkant van de deksel en aan de achterste opstaande rand van je koffer. Zorg wel dat je de vouw vrij laat, want anders gaat de deksel niet meer dicht. In plaats van LEGO tape kun je trouwens ook van die dunne LEGO platen gebruiken. Die knip je dan op maat met een scherpe schaar en die lijm je dan aan de binnenkant.
 3. Vul de LEGO koffer met bouwstenen of een leuk nieuw setje LEGO als verrassing voor onderweg. En je onderweg vermaak is klaar. Behalve in de auto of het vliegtuig heeft je kind er ook veel plezier van tijdens de vakantie, maar ook als je uit eten gaat, is dit koffertje een uitkomst! Mijn jongens krijgen hem als onderweg cadeautje als we straks in het vliegtuig zitten.

Nog meer onderweg vermaak

Ik hoop dat je deze LEGO koffer leuk vindt. Mocht je hem nu zelf ook gaan maken, dan zou ik het leuk vinden als je het eindresultaat met mij wil delen via Facebook of Instagram door ons te taggen of de #ladylemonade te gebruiken.

‘Lees ook: Wat moet je meenemen op vakantie? De ultieme paklijst voor een gezin (incl. printable!).’

En als je benieuwd bent naar nog meer onderweg vermaak, check dan sowieso ons blog met super toffe achterbank spelletjes voor in de auto. Of lees ons blog met 16 kinder apps voor onderweg en op vakantie. En check ook zeker even ons blog met tips om het achterin de auto gezellig te houden.

Heb je zelf nog leuke aanvullende tips om het onderweg naar je vakantiebestemming gezellig te houden met de kids? Dan hoor ik die graag van je in een reactie onder dit blog!

Vakantie hack! LEGO koffer voor onderweg & ander tof reis vermaak.
Met LEGO tape kun je zelfs bruggetjes maken!
Sporten voor kinderen - Zo kun je een sport kiezen die bij je past
Het tofste opblaas speelgoed voor de kids!

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Elise mattens 19 juli 2019 at 9:58 pm

  Hallo, wat een leuk idee die koffertjes met Lego.
  Misschien ben ik wel een zeur, maar ik zie het helemaal voor me dat er onderweg steeds onderdelen vallen. Dan kunnen ze het niet oppakken omdat ze in gordels zitten. En jij kunt vanaf de voorbank ook nergens bij. Huilen.
  Nee dan maar niet in de auto, maar op de vakantiebestemming geweldig!

 • Reply Lisanne 18 augustus 2019 at 10:25 am

  Superleuk idee zeg! Ik heb voor mijn dochter van 2 een duplo variant gemaakt. Dubbelzijdige tape en een beetje puzzelen met platte langwerpige stukken duplo heeft ook een leuk koffertje opgeleverd. Klein kastlampje erin en ze kunnen ook bij slecht licht spelen!

 • Laat een reactie achter