LEGO Super Mario | Een toffe combi tussen game & je favo bouwstenen

21 oktober 2020
LEGO Super Mario | Een vette combi tussen game en je favo bouwstenen

Wij weten wel wat er op de eerste plek staat op de verlanglijstjes voor Sinterklaas & Kerst dit jaar; LEGO Super Mario! LEGO sets waarmee kinderen hun eigen unieke games bouwen. Niet door te programmeren, maar in 3D met echte LEGO blokken. En daarna trotseer je met het interactieve LEGO Super Mario poppetje alle levels en probeer je zoveel mogelijk munten te verzamelen. Geweldig nieuw speelgoed van LEGO en Nintendo dat blijft uitdagen, omdat je er steeds weer een nieuwe game mee kunt bouwen.

Interactieve LEGO Super Mario

De basis van deze nieuwe LEGO serie is de interactieve Super Mario die je in de startset vindt. Het poppetje koppel je via een app met bluetooth aan je mobiel of tablet. Daarna wordt er een software update op geïnstalleerd – dat duurt zo’n vijf minuten – en komt het LEGO mannetje tot leven. Op de schermpjes in zijn gezicht verschijnen ogen en een mond die de emoties van Mario laten zien; hij knippert en er verschijnen bijvoorbeeld draaikolkjes als hij teveel rond getold wordt. En als je hem op zijn Rig legt, gaat hij slapen. Ook heeft hij een interactief schermpje op zijn buik waarop je kunt aflezen hoeveel munten je verzamelt. En de geluiden die uit Mario komen, zijn dezelfde als die uit het computerspel. Heel herkenbaar en leuk!

Tip!
Zet de app op een tablet of een oude mobiel. Want uit ervaring weet ik dat kinderen eindeloos met LEGO Super Mario kunnen spelen. En staat de app op jouw eigen mobiel, dan ben je die dus ook gelijk uren kwijt.

‘Lees ook: Zo tof! IKEA heeft vanaf nu LEGO opbergboxen.’
LEGO Super Mario | Een vette combi tussen game en je favo bouwstenen

Bouwen met een app

Je zou door het leuke LEGO poppetje bijna vergeten dat er ook nog wat gebouwd moet worden. Net zoals in gewone LEGO dozen vind je ook in de Super Mario startset zakken met blokjes. Alleen in tegenstelling tot de gewone LEGO vind je de bouwinstructies niet in een boekje, maar krijg je ze stap voor stap via de app die je geïnstalleerd hebt. De app is heel duidelijk en kinderen kunnen hier dus helemaal zelf mee aan de slag. En omdat het digitaal is, kun je het onderdeel met je vinger ronddraaien waardoor je extra goed ziet hoe iets in elkaar gezet moet worden. Heel handig als je de uitleg even niet snapt. Met alle blokken uit de doos bouw je verschillende losse onderdelen die daarna samen de game – het parcours – gaan vormen. Denk bijvoorbeeld aan een draaiende brug of een toren waar schurk Bowser Jr. op staat te wachten. Iedere keer als je een onderdeel af hebt, verschijnt er in de app een filmpje waarin je ziet hoe je het kunt spelen.

Hoe het uiteindelijke parcours eruit komt te zien, bepaal je helemaal zelf. Dat doe je door alle losse onderdelen die je gebouwd hebt aan elkaar te koppelen met smalle, platte LEGO blokjes in eigen gekozen volgorde. Als je maar begint met de groene buis waar LEGO Super Mario uit komt en eindigt met het blokje met de vlaggenmast; het begin- en het eindpunt van het spel. Je kunt je parcours eventueel ook nog vereeuwigen in de app met een foto, als je de creatie wilt onthouden voor een volgende keer.

LEGO Super Mario spelen

Spelen is vervolgens simpel! Je schakelt LEGO Super Mario in met de knop op zijn rug. Dan zet je hem in de groene buis en begint het spel. Je loopt met het LEGO poppetje je zelf gemaakte parcours. En dankzij de sensoren onder de voeten van Mario weet hij precies waarop hij loopt. Hij herkent kleuren; een groen blokje is gras, blauw is water en rood is vuur. En de verschillende onderdelen hebben een streepjescode die de sensoren scannen, waardoor Mario erop reageert. Zo ziet hij wanneer je bijvoorbeeld op een schildpad springt of tegen een muntenblok schopt en kun je munten verdienen, net zoals in de echte game. De hoeveelheid munten die je bij elkaar sprokkelt, verschijnen op de buik van het poppetje. En ook kun je daarop aflezen hoeveel tijd je nog hebt om het parcours af te ronden; 60 seconde in totaal. Als je eenmaal bij de finish bent, verschijnt zowel op de buik van Mario als in de app je eindscore. In de app kun je ook precies hoeveel munten je per apart onderdeel verdiend hebt. Zo kun je jezelf proberen te verbeteren of een wedstrijdje spelen met je broer of zus of een vriendje. En daarna bouw je met alle onderdelen weer een heel nieuw parcours en heb je weer een nieuw spel om te spelen. Eindeloos speelplezier!

‘Lees ook: De tofste LEGO accessoires voor in de kinderkamer.’
LEGO Super Mario | Een vette combi tussen game en je favo bouwstenen

Super Mario starter set & uitbreidingen

Om LEGO Super Mario te spelen, heb je sowieso de de startset nodig, omdat hier het interactieve poppetje in zit. (€49,99) De startset alleen geeft al een heleboel speelplezier. Allereerst tijdens het bouwen, maar vooral daarna wanneer je het spel eenmaal kunt spelen. Zeker omdat het spel gepaard gaat met een tijdslimiet wat het een leuk wedstrijd element geeft. En natuurlijk omdat je het parcours eindeloos kunt veranderen. Maar behalve de startset zijn er in deze LEGO serie ook een heleboel leuke uitbreidingen te koop die het spel nog uitdagender maken. Mijn zoons hebben Mario’s huis, Schattenjacht en de Piranha Plant Powerslide al op hun verlanglijstjes staan voor de feestdagen. De uitbreidingen kun je kopen op Bol.com en variëren in prijs van €9,99 tot €84,99. LEGO Super Mario is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

LEGO Super Mario | Een vette combi tussen game en je favo bouwstenen

LEGO Super Mario set winnen? Stem!

Ik ben super enthousiast over dit nieuwe speelgoed; mijn kinderen hebben er zoveel speelplezier van. Wanneer LEGO & games samenkomen, zijn mijn jongens absoluut verkocht. Het verbaast me dan ook niet dat deze nieuwe LEGO serie genomineerd is voor De Verkiezing Speelgoed van het Jaar. De winnaar van deze verkiezing wordt bepaald door iedereen; door mij, door jullie. Door je stem uit te brengen op jouw favoriete speelgoed help je het aan de overwinning. En extra leuk: onder alle stemmers wordt het genomineerde speelgoed verloot. Kortom; als je stemt op LEGO Super Mario, maak je ook nog eens kans om het spel te winnen. Wil je kans maken en ben je benieuwd naar welk speelgoed nog meer genomineerd is? Kijk dan hier en stem!

‘Lees ook: Boek: Geweldige LEGO ideeën – Bouwen met de steentjes die je thuis al hebt.’
LEGO Super Mario | Een vette combi tussen game en je favo bouwstenen
LEGO Super Mario | Een vette combi tussen game en je favo bouwstenen
Dit zijn de leukste kinderparaplu's voor in de regen
Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van de maand oktober

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter