Tafelmanieren

29 oktober 2014
Het eerste hapje van je kindje is één van de vele mijlpalen waar je als moeder enorm van geniet. Wat een feest vond ik het om het gezichtje van Lucy te zien als ze weer iets nieuws voorgeschoteld kreeg. En als ik terugkijk vond ik dit ook wel een hele fijne eetfase. Je hebt zelf namelijk nog redelijk de regie in handen.

Totdat je kleine eigenwijsje er stellig van overtuigd is dat hij of zij nu alles zelf kan. Bij ons is het iedere avond een slagveld tijdens het eten, Lucy spaart niets en leeft zich helemaal uit. Zij ontdekte dat zelf eten met je handjes veel leuker is. Met een speciale slab en vloerzeil in de aanslag probeerde ik de eet-explosie nog enigszins in goede banen te leiden. Inmiddels zijn we op het punt beland dat ze denkt dat ze net als haar grote zus Reva met bestek kan eten. Met de lepel in haar hand lanceert ze haar eten ergens halverwege de woonkamer.

bestek, tafelmanieren, baby, baby's, moderne moeders, NumNum™, leren eten, leren, eten, obesitas, afvallen, dik, te dik, 6 maanden, baby, tandjes, pijn, doorkomen, tegen, zelf, zelf doen, netjes, schoon, voeding, kind, peuter, dreumes, ontwikkeling, handig, praktisch, lepel, vork, leeftijd, voedsel, dik voedsel, dun, zelfstandig, opvoeding, opvoedenHelaas zijn de tafelmanieren nog ver te zoeken, maar de NumNum™ lepel helpt Lucy goed op weg om zelfstandig te leren eten. Had ik de lepel maar eerder ontdekt dan had me dit enorm veel schoonmaakwerk gescheeld. Het maakt niet uit hoe je kindje dit handige lepeltje vasthoudt de werking blijft hetzelfde doordat de kop van het lepeltje plat is. De blauwe lepel met de geribbelde structuur gebruik je voor het dunnere voedsel. De oranje variant is geschikt voor wat dikker voedsel. De lepeltjes kun je gebruiken voor baby’s vanaf zes maanden en zijn 100% veilig. Kids hebben op deze manier zelf de touwtjes in handen tijdens het eten. Ondertussen trainen ze zo ook hun fijne motoriek wat alvast een goede voorbereiding is voor het echte bestekwerk straks. Wist je dat baby’s die zelfstandig eten een kleinere kans hebben op obesitas op latere leeftijd? Omdat ze dan zelf het tempo en de hoeveelheid bepalen.

bestek, tafelmanieren, baby, baby's, moderne moeders, NumNum™, leren eten, leren, eten, obesitas, afvallen, dik, te dik, 6 maanden, baby, tandjes, pijn, doorkomen, tegen, zelf, zelf doen, netjes, schoon, voeding, kind, peuter, dreumes, ontwikkeling, handig, praktisch, lepel, vork, leeftijd, voedsel, dik voedsel, dun, zelfstandig, opvoeding, opvoeden Nieuwsigerig geworden? Shop de NumNum™ lepeltjes bij Moderne Moeders. Deze hippe webwinkel richt zich met producten door moeders ontwikkeld, op moeders. En helemaal leuk t/m 31 december 2014 krijgt je met de kortingscode: numnum 15% korting op de lepeltjes.

Met eten spelen
Vla flip fun

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Marleen 29 oktober 2014 at 9:43 am

    Ik verbaas me soms echt over wat er uitgevonden word.. Laat de kids toch lekker ontdekken met,hun handen, lijkt mij nog beter voor hun motoriek en ook dan kunnen ze zelfstandig eten en zelf,bepalen hoeveel ze eten

  • Reply Cynthia 29 oktober 2014 at 11:47 pm

    Helemaal mee eens Marleen. Alleen sommige kleintjes willen dolgraag al met een lepel eten, maar soms is dat dan nog lastig. Deze lepel zorgt er iedergeval voor dat kindjes toch zelf iets van hun bordje eten naar binnen krijgen.

  • Laat een reactie achter