Letters leren is een eitje

23 augustus 2016
letters, leren, lezen, schrijven, kind, kleuter, groep 1, groep 2, groep 3, verschil, letter, moeilijk, lastig, boekje, helpen, letters leren is een eitje, rita cramer, ezelsbruggetjes, tekeningen, plaatjes, foto's, boek, samen, school, educatief, cadeau, leerzaam, 4, 5, 6, jaar

Vanaf het moment dat Finn de F van Finn kon herkennen, is hij geïnteresseerd in letters. En toen hij vorig jaar net in groep 1 zat schreef hij voor het eerst zijn eigen naam. Na F-i-n-n volgde de M. “Van mama!” riep ik. “Nee, van Mac Donalds”, zei hij. Wie had er ooit gedacht dat je nog iets kan opsteken van een bezoek aan een fastfood restaurant met een grote gele M op de gevel?! Rita Cramer waarschijnlijk. Toen zij aan haar dochter Floortje letters leerde lezen kwam ze erachter dat je dit het beste kunt doen door ze visueel te maken. Voor alle letters die haar dochter lastig vond, tekende Rita ezelsbruggetjes. En deze schetsjes vormen nu de basis van haar bijzondere boek: Letters leren is een eitje. Een vette aanrader voor ouders en kinderen om samen te beginnen met leren lezen.

De d is van drol

Letters leren is een eitje is een leerzaam letterboek. Maar dan niet zo één waar je snel het toch wat stoffige label educatief op plakt. Het boek is fris, vrolijk en heeft een eigentijdse vormgeving. Foto’s en plaatjes vormen ezelsbruggetjes die letters koppelen aan de vorm van een letter of de klank waardoor ze makkelijker te onthouden zijn.

letters, leren, lezen, schrijven, kind, kleuter, groep 1, groep 2, groep 3, verschil, letter, moeilijk, lastig, boekje, helpen, letters leren is een eitje, rita cramer, ezelsbruggetjes, tekeningen, plaatjes, foto's, boek, samen, school, educatief, cadeau, leerzaam, 4, 5, 6, jaar

Zo vind je bij de D een dropsleutel en een plaatje van een drol, au doet au (pijn dus) en een afbeelding van een bed helpt kinderen het verschil te leren tussen de B en de D. De drol werkt flink op de lachspieren van Finn – poep vinden kleuters áltijd rete geestig – en zo zijn er nog meer ezelsbruggetjes die ronduit grappig zijn. Zoals het verschil tussen de M en de N. De poten van de N passen in je neusgaten, die van de M niet. Mét de suggestie om een N uit het boekje uit te knippen en het zelf even te proberen. Welk kind wil dat nu niet?

Bedankt met een b

De website Thuis in Onderwijs schreef over dit boekje “Wat een bof voor Floortje dat ze de letters heeft geleerd met de hulp van zo’n creatieve moeder! letters, leren, lezen, schrijven, kind, kleuter, groep 1, groep 2, groep 3, verschil, letter, moeilijk, lastig, boekje, helpen, letters leren is een eitje, rita cramer, ezelsbruggetjes, tekeningen, plaatjes, foto's, boek, samen, school, educatief, cadeau, leerzaam, 4, 5, 6, jaar En wat een bof voor alle minder creatieve ouders en hun kinderen dat Floortjes moeder daar nu een boekje van heeft gemaakt!” En daar ben ik het helemaal mee eens! Voor alle kleuters die interesse hebben in letters, voor kinderen die in groep 3 leren lezen en voor kinderen die sommige letters nog door elkaar halen is Letters leren is een eitje eigenlijk verplicht leesvoer. Bedankt dat je het leren zo leuk maakt Rita, met een grote B!

Letters leren is een eitje is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en koop je hier. €14,95

Veilig naar school met een fietshelm
Multifunctioneel speelgoed: de Wobbel

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter