Leuke dingen om te doen in de vakantie | 50+ leuke doe-tips voor kids

23 juli 2020
Leuke dingen om te doen in de vakantie | 50+ leuke doe-tips voor kids.

Het is vakantie! Zes weken vrij voor de kids. Even lekker bijtanken en quality time met het gezin. Misschien gaan jullie lekker op vakantie of blijf je thuis om leuke dingen te doen en uitstapjes te maken met elkaar. Er zijn in ieder geval genoeg leuke dingen om te doen in de vakantie. Wij hebben meer dan 50 leuke doe-tips voor kinderen voor je op een rij gezet.

50+ Leuke dingen om te doen in de vakantie

#1 Bellenblaas spelletjes & activiteiten

Bellen blazen is geweldig. Maar behalve de lucht vullen met bellen, kun je ook een heleboel andere geweldige spelletjes & activiteiten met bellenblaas doen. Hier op ons blog hebben we 15 leuke ideeën voor je op een rij gezet; super leuke dingen om te doen in de vakantie.

#2 Ga picknicken

Picknicken met kinderen is ook altijd een feestje. Of het nu in het park, bos of op het strand is, of dat je een kleedje in je eigen achtertuin of woonkamer neerlegt, maakt niet uit. Het is gewoon leuk om eens ergens anders te eten! Hier op ons blog kun je inspiratie opdoen voor feestelijke lunch recepten voor kinderen die heerlijk zijn voor in de picknickmand.

Leuke dingen om te doen in de vakantie | 50+ leuke doe-tips voor kids.

#3 Stoepkrijt spelletjes

Met stoepkrijt kunnen mijn kinderen zich ook uren lang vermaken. Want nergens kun je zulke grote tekeningen maken als op de stoep. En weet je dat je ook geweldige kinderspelletjes & activiteiten met stoepkrijt kunt doen? Zoals een levend schilderij of stoepkrijt aankleedpoppen maken, twister spelen of een vormen race doen. Of wat dacht je van zelf stoepkrijt makenJe vindt de leukste stoepkrijt spelletjes hier.

#4 Leuke proefjes om te doen in de vakantie

Kinderen zijn geboren wetenschappers; mega nieuwsgierig en ze willen álles weten. Experimenteren en kleine proefjes doen is een heel leuke manier om ze stukje bij beetje te leren hoe dingen werken. En op ons blog vind je een paar hele leuke proefjes voor thuis. 

#5 Wasstraat voor kinderen

Vul een emmer water met sop en trek een borstel en spons uit de kast om een wasstraat voor het ‘wagenpark’ van je kinderen te maken. Schrob alle fietsjes, steppen en skelters lekker schoon. En misschien hebben de kids daarna ook nog wel zin om de auto ook te doen. Dat zijn niet alleen hele leuke, maar ook praktische dingen om te doen in de vakantie.

#6 Zoutdeeg maken

Zoutdeeg is by far mijn favoriete knutselmateriaal voor kinderen. Dat komt vooral omdat het enorm veelzijdig is en kids dus eindeloos met zoutdeeg kunnen knutselen. Met een beetje fantasie en zout brooddeeg maken ze zo de meest originele zoutdeeg figuren. Hier vind je het recept om zoutdeeg te maken. En voor leuke voorbeelden die je kunt knutselen met zoutdeeg kijk je hier.

#7 Huur een (roei)boot of kano

Op een warme zomerdag is het ook leuk om te gaan varen in de vakantie. Huur een fluisterbootje, sloep of zeilboot of ga suppen of kanovaren. Er is vast een mooi water bij jullie in de buurt waar je boten kunt huren. Ter inspiratie hebben wij hier op onze website de mooiste plekken om een bootje te huren op een rij gezet.

Leuke dingen om te doen in de vakantie | 50+ leuke doe-tips voor kids.

#8 Verven, maar dan net even anders

Verven met kinderen is altijd een feestje. Vooral voor hen, voor jezelf misschien iets minder omdat het ook áltijd een kliederboel wordt. Maar laat dat je vooral niet tegen houden, want daarvoor is schilderen té leuk. En er zijn ook heel veel toffe manieren waarop je kunt knutselen met verf. Zoals met scheerschuim of met knikkers. Kijk maar eens naar ons blog met meer dan 25 leuke ideeën en activiteiten met verf.

#9 Samen iets lekkers bakken

Iets bakken lijkt misschien niet één van de meest originele leuke dingen om te doen in de vakantie. Maar het is maar net hoe je het aanpakt. Hebben jullie bijvoorbeeld al eens drollenkoekjes met de kids gemaakt? Of koekjes in de vorm van een eng monster of je held van de televisie? Laat de kinderen zelf mee verzinnen wat leuke vormen zouden kunnen zijn voor hun koekjes en het wordt gegarandeerd een dolle boel. Of bak samen deze surprise cake met een figuur erin.

#10 Leuke buiten spelletjes

Kinderen kunnen niet zonder een dagelijkse portie frisse lucht. Buiten spelen is gezond en ze kunnen er bovendien hun energie lekker kwijt. Zeker met deze leuke en originele buiten activiteiten en kinderspelletjes voor buiten.

#11 Leuke binnen spelletjes om te doen in de vakantie

En is het een dag wat minder mooi weer in de vakantie, of heb je even geen zin om leuke dingen buiten de deur te doen? Dan vind je vast wat leuke ideeën tussen deze 26 binnen activiteiten en spelletjes.

#12 Maak een hindernisbaan

Of maak een apenkooi parcours van het tuinmeubilair, touwen, dozen en zeil etcetera. En laat de kinderen alle obstakels trotseren. Spring over de tuinbank, zigzag om de tuinstoelen en rij met de kruiwagen. Wie is het snelste het parcours rond?

Leuke dingen om te doen in de vakantie | 50+ leuke doe-tips voor kids.

#14 Knutselen met het thema zomer

De zomer is natuurlijk niet hét knutselseizoen bij uitstek, omdat er veel meer buiten gespeeld wordt. Maar toch zit er ook wel eens een dag tussen dat het minder mooi weer is of de kids gewoon zin hebben om creatief te zijn. En op die momenten zijn deze meer dan 40 zomerknutsels super leuk om te maken.

#15 Zelf ijs maken

Dit proefje is een mega hit bij kinderen. Want zelf ijs maken, zónder vriezer… Dat is toch vet?! Ik heb het zelf uitgeprobeerd (en het ijs opgegeten) en het werkt echt!! Kijk maar naar de video hieronder.

#16 Bezoek een pretpark

Een dagje pretpark is ook super leuk om te doen in de vakantie. Lekker klimmen, klauteren en in de draaimolen. Deze pretparken voor de kids vinden wij het allerleukste.

#17 Oud Hollandse spelletjes

Ouderwetse kinderspelletjes zijn de nieuwe digitale detox. Voor een potje jeu-de-boulenKubben of Croquet ruilen mijn kids graag hun schermpje om. Leer je kind iets wat jij vroeger graag deed – elastieken, stoepranden, knikkeren etc. – en het kan zomaar de nieuwe favoriete tijdsbesteding worden. Voor inspiratie kun je ons blog met 25 Oud Hollandse spelletjes checken die nu ook nog geweldig zijn om te doen.

#18 Bezoek een zwemparadijs

Een zomervakantie zonder zwembadbezoek is als een olifant zonder slurf. En dus moet er op jouw ‘leuke dingen om te doen in de vakantie-bucket list’ op zijn minst een dagje zwemmen staan. Dit zijn wat ons betreft de leukste zwemparadijzen in Nederland.

#19 Ga kamperen in de achtertuin

Zet de tent op en ga kamperen in je eigen tuin of – als het minder mooi weer is – in je woonkamer. Super leuk en spannend om te doen in de vakantie. En heb je geen tent? Dan bouw je zelf een hut!

Leuke dingen om te doen in de vakantie | 50+ leuke doe-tips voor kids.

#20 Maak je eigen tijdelijke tattoo

Jouw kind heeft ongetwijfeld ook wel eens op zijn of haar lichaam gekleurd met stiften?! Met deze tattoo pennen mag dat! Zo kunnen kids hun eigen tattoo creëren, die er na een paar dagen wassen weer af gaat.

#21 Pannenkoeken bakken en versieren

Omdat het vakantie is, mag er vast net iets vaker wat lekkers op het menu. Zoals pannenkoeken bijvoorbeeld. Leuk om samen te bakken én te versieren met fruit, stroop, chocopasta, poedersuiker en sprinkles. Of je maakt één van deze 12 heerlijke pannenkoeken recepten.

#22 Thuis bioscoop

Van alle leuke dingen om te doen in de vakantie, is dit by far de meest relaxte voor jezelf. Een thuisbioscoop maken! Wat heb je allemaal nodig? Laat de kinderen daar zelf over nadenken en ermee aan de slag gaan. Ze kunnen bioscoopkaartjes en popcorn bakjes maken. Daarna gaan alle gordijnen dicht, neemt iemand de kaartjes in en zoekt iedereen een lekker plekje op de bank. Laat de kinderfilm maar beginnen! Een leuke activiteit voor een minder mooie vakantiedag.

#23 Maak je eigen tv programma

Binnen activiteiten & spelletjes | 25 Leuke ideeën om te doen met kinderen.

In plaats van naar een scherm te kijken, is het ook een leuk idee om de kinderen zelf een show te laten maken. Speciaal voor jou bijvoorbeeld! Het enige wat je nodig hebt is een kartonnen doos en een grote fantasie. Om de beurt mag er iemand in de kijkbuis kruipen of misschien is er wel ruimte voor twee. Om de fantasie extra te prikkelen, kun je er wat verkleedkleding bij leggen of photobooth props. En als dit eenmaal gaat vervelen, zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen met een kartonnen doos in de vakantie. Kijk hier maar eens!

#24 Zomerse drankjes maken

Organiseer een cocktail party met zelf gemaakte alcoholvrije cocktails. Heb je bijvoorbeeld al eens zelf slush puppie gemaakt? Dit recept en meer lekkere, feestelijke drankjes recepten vind je hier.

#25 Maak een mooie fietstocht

Met kinderen die een beetje goed kunnen fietsen, kun je een toffe fietstocht maken. Kies een mooie route uit, of kijk of er een leuke plek is om naartoe te fietsen zoals het strand, een speeltuin, de bollenvelden of de start- en landingsbaan van Schiphol. En neem wat lekkers mee voor onderweg, zodat je halverwege kunt picknicken.

#26 Vliegtuig wedstrijd

Het vliegtuig hieronder is dé straaljager onder de papieren vliegtuigen. Het model werd bedacht door John Collins die er een recordafstand mee wierp. Namelijk 69,14 meter! En daarmee is hij wereldrecordhouder papieren vliegtuigjes vliegen. In de video zie je hoe je dit vliegtuig vouwen moet, zodat jullie thuis je eigen record kunnen vestigen. Wie gooit het verste?

#27 Organiseer een spa dagje

Een dagje thuis zijn is ook wel eens lekker. En de uitgesproken kans om even lekker in slakkentempo te tutten. Neem met de kinderen een uitgebreid bad, smeer alle lijfjes lekker in met crème, lak jullie nagels, neem een gezichtsmasker en maak de haren mooi. En als je er echt een beauty feestje van wil maken, kun je zelfs je eigen lipgloss maken.

#28 Knutselen met ijsstokjes

Voor deze ‘leuke dingen om te doen in de vakantie tip’ kun je twee dingen doen… Eén; je gaat naar een knutselwinkel of een shop zoals de Action om een zakje knutsel ijsstokjes te kopen. Of twee; je plundert de vriezer, eet alle ijsjes op en bewaart de stokjes voor wat je wil maken. Je kinderen kiezen waarschijnlijk voor die laatste optie. En in de zomer moet dat kunnen! 😉 Hier vind je in ieder geval een heleboel leuke ideeën die je kunt knutselen met ijsstokjes. 

#29 Maak stoepkrijtverf

Een leuk alternatief voor stoepkrijt is stoepkrijtverf. Daarmee kun je je kunstwerken op de stoep verven. Maar de pret begint al eerder, want je kunt de stoepkrijtverf namelijk zelf maken. Het recept is super simpel: 1/3 water, 2/3 maizena en wat druppels voedingskleurstof en dat roer je door elkaar. Kwastje erin dopen én verven maar! Trek wel oude kleding aan, want voedingskleurstof krijg je niet altijd meer uit je kleding gewassen.

#30 Nerf parcours

Een groot succes bij ons thuis: maak een Nerf parcours door je huis! Teken met stift schietrozen op stukken karton, stel LEGO of Playmobil poppetjes of badeendjes die geraakt moeten worden etc. Wie de meeste targets raakt die heeft de Nerf wedstrijd gewonnen.

#31 Schaduw tekenen

Ook leuke dingen om te doen in de vakantie: Neem je plastic dieren of ander speelgoed mee naar buiten als de zon schijnt en zet ze in de spotlights. Leg er een vel papier achter en trek met een potlood of stift de schaduw om die op het papier valt. Daarna kun je de dieren natuurlijk ook nog verder inkleuren.

Leuke dingen om te doen in de vakantie | 50+ leuke doe-tips voor kids.

#32 Schrijf een brief met onzichtbare inkt

Onzichtbare inkt maken en er een geheime brief mee schrijven, is een super leuk experiment om ook eens uit te proberen. Er zijn verschillende vloeistoffen waarmee je de inkt kunt maken en ook verschillende manieren waarop je de tekst weer zichtbaar kunt maken. Hier zie je hoe.

#33 Fruit plukken

De zomervakantie is de perfecte tijd van het jaar om een pluktuin te bezoeken. Lekker struinen door prachtige boomgaarden met een rieten mand over je arm, zelf aardbeien, frambozen, peren, kersen, appels en meer plukken om er thuis jam, taart of warme appelcompote mee te maken. Op de website Pluktuinen kun je zien waar er bij jou in de buurt geplukt kan worden.

#34 Schoenendoos schatkist maken en zoeken

Met slechts een schoenendoos kun je ook leuke dingen doen in de vakantie. Je kent de welbekende kijkdoos wel. Maar het is ook leuk om van je doos een schatkist te knutselen waarin je een echte schat – iets lekkers bijvoorbeeld – verstopt. Dan laat je de kinderen de doos verstoppen en een schatkaart tekenen. En dan moeten ze daarmee om de beurt elkaars schatkist proberen te zoeken. Wie hem vindt, mag de inhoud houden!

#35 Insecten bingo

Speel voor Freek Vonk junior en ga met een insectenpotje en vergrootglas in de tuin op zoek naar beestjes. Graaf een gat in de grond, draai een tegel om of haal een bloempot weg en onderzoek de planten. Er zit meer leven in de tuin dan je op het eerste gezicht zou denken. Lukt het jou om deze insecten bingo helemaal af te strepen? Even uitprinten en dan lekker de tuin in!

#36 Speel ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ in het donker

Maak een kamer donker (of speel dit spel tijdens een opblijf avond) en geef iedereen een zaklamp. En met die zaklamp ga je samen het spelletje ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ spelen. Nog best lastig hoor!

Leuke dingen om te doen in de vakantie | 50+ leuke doe-tips voor kids.

#37 Organiseer een modeshow

Heb je nog oude kleding – bijvoorbeeld een paar oude t-shirts van jezelf – of vuilniszakken over? Organiseer een modeshow! Geef de kids een oud shirt of vuilniszak om te verknippen en mooi te maken. En zet daarna lekkere muziek op en laat ze met hun ontwerpen over een catwalk lopen.  Strike a pose!

#38 Waterglijbaan maken in de achtertuin

Leg een zeil in de tuin en smeer hem in met groene zeep en wat water en je hebt een heuse glijbaan in de tuin. Even een aanloopje en glijden maar… Wie komt het aller verste?

#39 Leuk én goed voor het milieu; doe een trashure hunt

Ik had nooit gedacht dat mijn kinderen ooit nog eens lol zouden beleven aan opruimen. Maar deze trashure hunt – een speurtocht naar zwerfafval – bracht daar verandering in. We gingen op jacht naar rondslingerende troep die mensen hebben achter gelaten in de natuur. En dat was echt enorm leuk én goed voor de bewustwording tegelijkertijd. Ook een leuke buiten activiteit dus. Op de website van Natuurmonumenten vind je verder ook nog een heleboel toffe buiten speurtochten zoals schatzoeken met GPS bij het Naardermeer of op watersafari in ’s Graveland om waterbeestjes te vangen en het watermonster te onderzoeken. Er is vast ook iets leuks bij jou in de buurt!

#40 Leer een dansje

Dit is een lekkere activiteit om even wat energie kwijt te raken; dansen! Wij doen dat altijd met Just Dance, dé dans-game hit van dit moment. Je kiest een liedje uit en dan moet je de danspasjes zo goed mogelijk nabootsen. Je kunt lekker met zijn allen samen dansen, maar ook competities tegen elkaar doen. Wij doen dat via onze Nintendo Switch. Maar als je het spel niet hebt, dan kun je ook een heleboel dansvideo’s vinden op het YouTube kanaal van Just Dance. Zet de muziek lekker hard en dans de kamer door!

Leuke dingen om te doen in de vakantie | 50+ leuke doe-tips voor kids.

#41 Ga op schatten jacht met de Geocaching app

Ben je op zoek naar leuke leuke dingen om te doen in de vakantie voor wat oudere kids, ga dan op schatten jacht met de (gratis) Geocaching app. Kijk op de kaart om te zien waar er bij jou in de buurt een schat verstopt ligt en ga op speurtocht met de navigatie in de app. De schat kan van alles zijn; een boekje waar je je naam in achter kunt laten, iets wat je meeneemt en ergens anders weer moet verstoppen of gewoon een kruis op een boomstam. Maar het leuke aan Geocaching is ook niet de schat, maar de (zoek)tocht zelf. Een speurtocht app die leuk is voor wat jongere kinderen is Troovi (voor kids van 4 t/m 10 jaar).

#42 Knutselen met strijkkralen

Met strijkkralen kunnen kinderen ook altijd uren zoet zijn. En niet alleen door ze op een vierkant of rond plankje te leggen en aan elkaar te strijken, maar ook door er bijvoorbeeld armbandjes van te rijgen, een slang van te maken of 3D cactussen of dieren figuren zoals een flamingo. Ter inspiratie heb ik hier de leukste strijkkralen voorbeelden en figuren voor je op een rij gezet!

#43 Foto speurtocht maken

Verstop op verschillende plekken in huis een schat. Bijvoorbeeld wat snoepjes, een klein speeltje of chocolademunten. En van al die verstopplekken fotografeer je met je mobiel een detail. Welk kind heeft naar aanleiding van de foto’s het snelst alle schatten gevonden?

#44 Maak je eigen flipperkast

Als je nog wat hout, spijkers en elastiekjes thuis hebt, dan kun je een flipperkast voor knikkers maken. Uit ervaring weet ik dat het niet alleen te gek is om hem te maken, maar dat hij erna ook nog voor uren speelplezier zorgt. Een dubbel groot succes dus. Hoe je de flipperkast maakt, zie je hier.

Een flipperkast maken - Super tof om te timmeren. En daarna heb je er urenlang speelplezier van!

#45 Klei maken

Met klei spelen is ook heel erg leuk om te doen in de vakantie. En dat kun je zelf maken. Hier vind je het recept. Hier vind je meer dan 30 leuke klei voorbeelden die je kunt maken. En we hebben hier op ons blog ook nog 14 toffe kleispelletjes op een rij gezet.

#46 Stop motion filmpje maken

Een stop-motion filmpje maken is ook een super leuke en leerzame activiteit om te doen in de vakantie. Je maakt zo’n video door heel veel foto’s te maken en die achter elkaar te plakken. Daar zijn leuke apps voor, zoals Stopmotion Studio. Kinderen kunnen zo een eigen verhaal verzinnen met bijvoorbeeld hun LEGO, My Little Pony’s, Playmobil of klei.

#47 Modderkeuken maken

Als klein kind is het een feest om met water en zand te spelen. En het wordt helemaal leuk als je wat potten, pannen en lepels uit de keukenkast haalt en je eigen modderkeuken maakt. Lekker kliederen en je fantasie gebruiken om de mooiste zandtaartjes, griezeligste heksensoep en lekkerste stamppot gras-en-zand te maken.

#48 Waterspelletjes spelen

Als het weer het toelaat zijn kinderspelletjes met water ook heel leuk om in de vakantie te doen. Heb je met de kids bijvoorbeeld wel eens een wedstrijdje bevroren t-shirt aantrekken gedaan? Dino eieren van ijs gesmasht? Het spel ‘Tijd om nat te worden’ gespeeld? Of een watergevecht met zelf gemaakte sponsballen gehouden? Je vindt al deze en nog meer toffe waterspelletjes in dit blog.

#49 Dinosaurus spelletjes & activiteiten

Heb jij net als ik ook een dinosaurus fan thuis? Dan heb ik super leuke dino dingen voor je om te doen in de vakantie. In dit blog vind je namelijk 16 geweldige dino’s om te knutselen. Van zoutdeeg fossielen tot een 3D T-Rex van strijkkralen en dinosaurus skelet van pasta. En ik heb hier ook nog een blog met dino spelletjes en activiteiten online staan. Roarrrrrrr, dat wordt een beestachtig leuke dag binnen. Have fun!

#50 Speelgoed opruimen en schoonmaken

Leuke dingen om te doen in de vakantie kunnen ook praktisch zijn! Maar samen speelgoed opruimen en schoonmaken is best leuk en het ruimt gelijk weer lekker op. Dus vul een grote emmer met water en sop, geef de kids een spons en borstel en laat ze lekker poetsen. Hier deel ik mijn tips & tricks om speelgoed schoon te maken.

#51 Buiten speeltuin bezoeken

De speeltuin om de hoek kennen de kinderen na het zoveelste bezoek deze vakantie waarschijnlijk wel. Dus ga voor de afwisseling eens samen met het gezin naar een te gek outdoor speelparadijs waar van alles en nog wat te doen is. Of bezoek eens een natuur speeltuin waar kinderen hutten en vlotten kunnen bouwen, kunnen klimmen en klauteren en op jacht gaan naar insecten. Dit vinden wij de tien leukste buitenspeeltuinen in Nederland.

#52 Maak iets moois van polymeer klei

Met polymeer klei kun je ontzettend veel leuke dingen maken. Zoals vriendschap armbandjes of kettinkjes, pennen of vrolijke schaaltjes. En je hoeft helemaal geen pro te zijn om er een kunstwerkje van te maken. Super leuk om te doen in de vakantie dus. Deze polymeer klei voorbeelden en ideeën helpen je vast aan inspiratie!

#53 Maak een ‘leuke dingen om te doen in de vakantie bucket list’

En de afsluiter van dit lijstje ‘leuke dingen om te doen in de vakantie’ is eigenlijk meer een tip. Kies uit al deze doe-tips de dingen die jij het allerliefste zou willen doen en schrijf ze op een briefje. Vul het briefje aan met leuke dingen die je zelf nog bedenkt. Dat kan van alles zijn; het voorlezen van een bepaald boek, een stad bezoeken, een ijsje halen etc. En spreek met de kinderen af dat jullie deze zomervakantie bucket list afwerken voor het einde van de vakantie. Dat belooft een leuke zomer!

Leuke dingen om te doen in de vakantie | 50+ leuke doe-tips voor kids.

Afbeeldingen: water glijbaan – Kzenon, kamperen in de tuin – VP Photo Studio, parcours – Sergey Novikov, dino’s tekenen – Pasichnyk Anna, jongen in boot – Soloviova Liudmila, dansende kinderen – Kiselev Andrey Valerevich, moeder en dochter met zaklantaarn – Fizkes, meisje met watermeloen – Bobex-73 voor Shutterstock.

Flamingo knutselen | 14 Leuke manieren om de tropische vogel te maken
Stoepkrijt verf maken | Een simpel recept dat voor úren speelplezier zorgt

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Floris B 2 september 2020 at 5:22 pm

  Jammer dat ik deze blog niet eerder had gevonden. Allemaal leuke tips, waarmee ik mijn kleinkinderen bezig kon houden. Dank je voor het delen van al die tips. Ik zal ze zeker met mijn kleine belhamels uitproberen.

 • Reply Ans 28 juli 2022 at 8:27 am

  Hoi, tip voor een slechtere Zomer. Ik heb een koepeltent op de kop getikt bij een kringloop. Daarvan heb ik alleen de buitentent opgezet. In de tent heb ik het zwembad geplaatst, en lichtjes opgehangen. Zo konden de kleinkinderen bij regen of in het “donker” zwemmen. En de slaapgedeelte hing ik op zolder, haalde bij de kringloop wat aankleding en maakte daar de bovencamping. Ieder een eigen “slaaphut”!
  In het bijschuurtje was de “ontbijtzaal” ; tafel, 3 krukken en een buffet ( stelling)kast waar alle ontbijtspullen instonden. Eigengemaakte servetten en placemats uit oude kleding , een stoffen slinger idem dito, zelfgeplukte (on) kruidboeketten en voila een sfeervolle petit dejeuner gedeelte.
  Spa-middag/avond: twee tuinstoelen plat neergelegd en voetenbankje aangeschoven, grote handdoeken erover, kaarsjes, sfeermuziek, lekker geurtje spuiten / wierook branden en je hebt een spa ruimte. Opgerolde handdoekjes, flesjes lotion, handcrème , after-sun (alles uit eigen kast )op een mooi dienblad/ schaal, met wat zelfgeplukte bloemen in een vaasje erbij , waterglazen met stukje fruit erin.
  Zelf een vrolijk jurkje met bloem in het haar en je eigen Spa- ruimte is klaar.

  Hoop dat je inspiratie opdoet. Mijn kleinkinderen vonden het fantastisch.

  Oma Breda

 • Laat een reactie achter