Het vernieuwde Levensweg; een super tof gezinsspel & winactie!

29 april 2021
Het vernieuwde Levensweg; een super tof gezinsspel & winactie!

Kennen jullie deze nog, nog nog, nog?! Levensweg heb ik in mijn kinderjaren echt hélémaal stuk gespeeld. Je begint met wat geld en een auto en dan draai je het rad van avontuur. Waar je terecht komt, hangt af van je geluk aan het rad en de keuzes die je onderweg maakt. Net als het echte leven kent het spel voor- en tegenspoed. En het is altijd spannend tot aan het laatste moment. Omdat het bordspel echter niet meer helemaal van deze tijd was – zo móest je onderweg bijvoorbeeld trouwen – hebben de makers het in een nieuw, modern jasje gestoken. En wat is het leuk om deze versie nu weer met mijn eigen kinderen te kunnen spelen!

Het bordspel Levensweg

De kans is groot dat jij Levensweg ook wel eens hebt gespeeld of zelfs thuis hebt. Het spel bestaat namelijk al meer dan 60 jaar. Je gaat met een auto over het spelbord en het rad bepaald hoeveel stappen je steeds vooruit mag zetten. Zo rijd je langs je hele levensweg, vanaf de schoolbanken tot aan je pensioen. En onderweg kom je langs stop-vakjes; de belangrijke mijlpalen in het leven. Zo moet je een baan kiezen, beslissen of je wel of niet wilt trouwen of een gezin wil stichten en of je vervroegd met pensioen gaat of niet. Ook kun je investeren in huizen of een gokje wagen door te investeren. En actiekaarten vormen de kleinere geluks- en ongeluksmomenten in het leven die je soms geld kosten en soms geld opleveren. Je moet je geld verstandig uitgeven, want de winnaar is degene die aan het eind van het spel het grootste fortuin heeft.

‘Lees ook: Geheimschrift | 10 Coole manieren voor kids om in geheimtaal te schrijven.’
Het vernieuwde Levensweg; een super tof gezinsspel & winactie!

Wat is er nieuw?

Waren bij het oude Levensweg oude tradities zoals trouwen nog verplicht, zo kun je bij deze nieuwe versie je leven helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Trouwen of kinderen krijgen? Mag, maar hoeft niet. En ook de beroepen zijn veelzijdiger en meer van deze tijd. Zo kun je nu bijvoorbeeld ook vlogger worden. Of als hobby kattenfilmpjes opnemen die viraal gaan, een crowdfunding campagne opzetten of je inzetten voor het milieu.

En ook visueel heeft het gezinsspel een opfrisbeurt gekregen. Het bord is namelijk kleurrijker geworden. En de pinnetjes – de inzittenden van de auto – zijn er nu niet meer alleen in het roze en blauw maar in alle kleuren van de regenboog. Dus hoeft een gezin niet meer perse te bestaan uit een man, vrouw en kinderen en kun je het naar eigen voorkeur samenstellen. Verder is Levensweg nog hetzelfde heerlijke spel van toen.

‘Lees ook: Leuke dingen om te doen in de vakantie | 50+ leuke doe-tips voor kids.’

Een geweldig gezinsspel

In dit nieuwe jasje bezorgt Levensweg mijn kinderen net zoveel plezier als dat het mij al die jaren heeft gegeven. Het is een aanwinst in onze spelletjeskast. De spelregels zijn simpel en dus goed aan kinderen uit te leggen. Officieel is het spel geschikt voor kids vanaf 8 jaar, maar mijn zoon van net 7 jaar speelt het ook al zelfstandig. En de speelduur is ook perfect; een potje duurt ongeveer een half uur. Niet te lang en niet te kort. En geen spelletje is hetzelfde, dus klinkt hier heel vaak “Nog een keer!”. Dit is echt onze nieuwe spelletjes favoriet.

Levensweg is o.a. te koop op Bol.com en kost €25,95.

Het vernieuwde Levensweg; een super tof gezinsspel & winactie!

Levensweg winnen

Lijkt Levensweg jou ook super leuk? Doe dan mee met onze winactie. We mogen namelijk zo’n te gek gezinsspel weggeven! Wat moet je doen om kans te maken? Dat is niet heel ingewikkeld; je hoeft je alleen maar hieronder in te schrijven voor deze winactie.*

Veel succes. Volgende week maken we de winnaar bekend!

Ik doe mee!

*Wie zich inschrijft geeft tevens toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.

Leuke dingen om te doen in de meivakantie met kids
Schimmenspel | Toffe tips & ideeën voor het maken van een schaduwspel

Dit vind je misschien ook leuk

10 Reacties

 • Reply elisabeth maria martina 29 april 2021 at 9:24 pm

  spelletjes spelen blijft een feest daarvan genieten de kleinkinderen toch altijd het meest

 • Reply Angela Koster 29 april 2021 at 10:21 pm

  Oh dat zouden onze drie kids echt te gek vinden. En mamma stiekem ook.

  We zouden dit spel heel graag willen proberen. Ik zet alvast wat lekkers klaar!

 • Reply Kimberley Schreuder 30 april 2021 at 8:55 am

  Ooit dit spel gespeeld en sindsdien op ons verlanglijstje! Lijkt me zo leuk om met onze dochter te spelen ?

 • Reply Yolanda 30 april 2021 at 9:31 am

  Eerlijk gezegd dit spel hebben we nog nooit gespeeld, Terwijl we toch een spelletjes familie zijn. haha. Dus ik ben erg benieuwd!

 • Reply Marian B 30 april 2021 at 11:04 am

  Leuk! Al zo vaak van dit spel gehoord, maar nog nooit gespeeld. .. Wij zouden het hier thuis graag gaan ontdekken, want sinds COVID-19 zijn we veel vaker spelletjes gaan spelen. Wij zijn benieuwd en gaan de uitdaging graag aan.

 • Reply Kirsten 30 april 2021 at 2:02 pm

  Nostalgie!
  Binnen een paar weken verwachten wij ons vierde kindje. Hoe leuk zou het zijn om dan het spel cadeau te doen aan de grote zussen!

 • Reply Yvonne 1 mei 2021 at 6:41 am

  Fantastisch leuk! Mijn broer heeft de oude versie thuis, waar ik stiekem toch wel jaloers op ben ?

 • Reply Heidie 1 mei 2021 at 9:41 am

  Nee, nog nooit gespeeld in heel mijn leven. Maar het lijkt me wel heel erg leuk om met de kinderen te doen, zo’n soort spel hebben we niet dus zeker een aanwinst voor ons mochten we winnen.

 • Reply Joke 1 mei 2021 at 3:20 pm

  Ik kijk er al naar uit het met mijn kinderen te kunnen spelen. Onze jongste zoon (6) is verliefd op een klasgenootje, maar gaat toch niet met haar trouwen. Nee, want “dan moet je naar de vrouw luisteren” 😀
  Niet trouwen, dat past dus al helemaal in de nieuwe gezinsvormen van Levensweg 🙂

 • Reply Lotte 2 mei 2021 at 4:43 pm

  Super fijne herinneringen aan Levensweg! Lange avonden ons mee vermaakt; wat zou het fantastisch zijn om dit ook met mijn eigen kinderen weer te herbeleven!

 • Laat een reactie achter