De lievelingsknuffel van je kind

23 juli 2015

Bijna ieder kind heeft minstens tien knuffels. Het voeteneind van Finn zijn bed zit ook vol. De eerste scoorde hij al toen hij nog in mijn buik zat. We waren zo in de wolken door de komst van onze baby dat we die lieve, zachte, schattige slingeraap in de etalage niet konden weerstaan. Dat zou zijn lievelingsknuffel worden, zijn maatje. De knuffel die overal mee naartoe moet, die lekker vies en groezelig wordt en niet al te best meer ruikt, maar nooit in de was mag. Waarvan op den duur misschien zijn staartje loslaat of een oog uitvalt, maar desondanks zijn allerbeste vriendje blijft. Aapje.. *mwoap, mwoap, mwoap* Hij zit gezellig tussen de rest van het pluche, maar heeft het nooit tot het hoofdeinde van het bed geschopt. Want Finn koos zijn lievelingsknuffel natuurlijk lekker zelf! En dat had ik kunnen weten, want 34 jaar geleden deed ik hetzelfde. Terwijl mijn oma mij met een prachtige beer verwende, koos ik voor het kraamcadeautje van de stagiaire van mijn moeder: Een goedkoop hondje dat een beetje suffig uit zijn ogen kijkt. En hij zit nog steeds – hoewel nu meer gatenkaas dan hond – aan de rand van mijn bed. *bloos* Als je op zoek bent naar een knuffel voor een kindje, moet je die dus met grote zorg uitzoeken. Want het zou zomaar eens DE knuffel kunnen worden. En dan moet ie nog een tijdje mee. Met al mijn ervaring heb ik een aantal tips op een rijtje gezet die kunnen helpen bij het kopen van een knuffel. Ik hoop dat je er wat aan hebt. En vul ze vooral aan!

1. Bijzonder cadeau

Knuffels die op een bijzonder moment gegeven worden, hebben een grotere kans om het tot favoriet te schoppen. Bijvoorbeeld bij de geboorte van een broertje of zusje, verdriet om het verlies van een huisdier of dierbare of een ziekenhuisopname. Wij zijn onlangs verhuisd en omdat Finn veel heimwee had naar het oude huis, hebben we een speurtocht door het nieuwe huis gemaakt. Zo kon hij op een speelse manier wennen aan zijn nieuwe woonomgeving. En aan het einde van het parcours lag in zijn bed een nieuwe knuffel. Weliswaar niet zijn favoriet, maar hij komt wel op een goede tweede plaats.

2. Waar houdt het kindje van?

Is je dochter gek op paarden? Of ziet de kamer van je zoon eruit als Jurassic Park? Dan zullen ze waarschijnlijk geen gat in de lucht springen om een bruin puppy hondje. Denk als je een knuffel koopt dus goed aan het kindje waarvoor het is. Tekent ze paarden of kleurrijke my little ponies?

3. Vraag het!

Als het kan, kan het geen kwaad om het kindje te vragen naar wat hij leuk zou vinden. Want de interesse van een kind kan per maand verschillen. “Als je een huisdier zou mogen kiezen, wat zou het dan zijn?” Of scroll samen door een webshop met knuffelbeesten en kijk waar de kleine enthousiast op reageert.

knuffel-kind-baby-lieveling-favoriet-ladylemonade_nl4. Go fluffy!

Als je niet weet welk figuur favoriet is, kies dan voor de knuffel met het allergrootste aaibaarheidsgehalte. Het is niet voor niets dat knuffels van pluche zijn. Kinderen houden nu eenmaal van knuffelen met super zachte dingen. Charlie stort zich bijvoorbeeld steeds op ons nieuwe vloerkleed en drukt zijn hoofd er dan in. Helaas voor hem mag die alleen niet mee naar bed!

5. Bekend karakter

Een leuke manier om het lievelingsboek of favoriete tv-programma van een kindje tot leven te brengen, is door de hoofdpersoon in knuffelvorm te geven. Wij gaven Finn Chase van Paw Patrol bij de verhuizing. Hij speelt nu hele nieuwe, eigen verzonnen verhaallijnen met het hondje. Zo leuk om te zien hoeveel creativiteit dat oproept.

6. Leeftijd

Terwijl knuffels voor baby’s vooral super zacht moeten zijn, is een 5-jarige blijer met een knuffel die wat meer tot de verbeelding spreekt. In veel webshops kun je de leeftijd van een kindje aangeven en zal het baby speelgoed al gescheiden worden van de andere knuffels. Dat helpt!

7. Kwaliteit en veiligheid

Als je kind op een oogje kauwt, wil je niet dat het los schiet. Let bij het kopen van een knuffel goed op de details, hoe hij in elkaar zit en of de stof kwalitatief goed aanvoelt. Dat zegt vaak al een heleboel over hoe lang de knuffel mee gaat en of hij bestand is tegen wassen en continu spelen.

8. Shoptip!

Een winkel waar ik graag kom als ik op zoek ben naar een knuffel is plucheknuffel.nl. Daar kun je voor elk kind wel een favoriete knuffel vinden, want ze hebben het grootste assortiment van heel Europa! Van uil, flamingo, kwal, egel tot kikker; ze hebben er echt alles. Het schaapje van Finn komt er ook vandaan. Wat je budget ook is, of je op zoek bent naar klein of groot; de knuffels zijn er origineel, uniek en kwalitatief in orde. En vandaag besteld, is morgen in huis. En daar houd ik van, want ik ben regelmatig te laat met cadeautjes kopen!

DIY: Teken robot
Zelf stoepkrijt maken | Een super leuke lente- en zomeractiviteit voor kids

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter