Een logeerplek creëren in een klein huis? 3 tips!

17 november 2022
Een logeerplek creëren in een klein huis? 3 tips!

Als je in een klein huis woont, is er meestal geen kamer over om in te richten als logeerkamer. Maar waar laat je je gasten als ze toch eens willen blijven slapen, omdat het zo gezellig is of omdat ze te ver weg wonen om na een leuke avond nog terug te rijden naar huis? Wij geven je drie handige tips voor het creëren van een tijdelijke logeerplek of slaapgelegenheid!

Slaapbank

De meest prijzige optie – die overigens wel zeer praktisch is! – is investeren in een mooie slaapbank voor in de woonkamer, studeerkamer of een andere plek in huis. Deze kun je gewoon gebruiken als bank. Maar als het nodig is, kun je hem uitklappen en er een bed van maken. Dit kost je geen enkele opslagruimte, omdat de constructie volledig ingebouwd is in de bank. Bij sommige modellen is er zelfs een bergruimte voor een deken en hoofdkussen in de bank verwerkt. Er zijn slaapbanken met diverse afmetingen die je kunt uitklappen tot een één- of tweepersoonsbed. De perfecte logeerplek voor in een klein huis.

Luchtbed

Luchtbedden zijn een goed alternatief om te overwegen wanneer je geen slaapbank hebt of wilt kopen. Onopgeblazen nemen ze niet zo heel veel plaats in beslag en dus kunnen ze relatief makkelijk opgeborgen worden. En met een luchtbed kun je op een snelle manier een comfortabele extra slaapplek creëren. Want de luchtbedden van tegenwoordig zijn behoorlijk luxe; dik en met een zachte toplaag aan de bovenkant. Er zijn luchtbedden voor 2 persoons of 1 persoons gebruik, kinderluchtbedden en luchtbedden die zelfs een ingebouwde pomp hebben. e steekt in dat geval de stekker in het stopcontact en het bed pompt zichzelf vanzelf op.

Een logeerplek creëren in een klein huis? 3 tips!

Slaapmatje en slaapzak

Wil je het liefst zo min mogelijk geld uitgeven aan een logeerplek? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een slaapmatje aan te schaffen, zodat je logé in ieder geval niet op de vloer of bank hoeft te slapen. Wel is het dan fijn om ook voor een slaapzak te zorgen, omdat dat voor een extra zacht laagje onder het lichaam zorgt en dus voor iets meer comfort. Dit is natuurlijk geen hele fijne oplossing als iemand meer nachten blijft logeren. Maar voor incidentele, korte logeerpartijen kun je het zeker overwegen.

Natuurlijk kun je ook een oud matras achter de hand houden en onder je eigen bed schuiven als daar plek is. Maar een matras kun je niet kleiner maken en neemt daardoor veel opslagruimte in beslag. Bovendien zijn matrassen vaak zwaar en niet zo makkelijk te verplaatsen. Een comfortabel luchtbed is in die zin dus een stuk praktischer. Je koopt ze hier.

(Weer) fit worden? Zo doe je dat!
Dit zijn dé voordelen van online boodschappen doen! Doe jij het al?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter