Luieren

24 juni 2013

Bij wasbare luiers dacht ik tot voor kort nog aan stapels was- en strijkwerk, poepspoelen en lekkages. Maar de nieuwste generatie wasbare luiers doet qua pasvorm niet onder voor een wegwerpluier, absorbeert minstens zo goed en verschoon je op dezelfde manier als die van je vertrouwde merk. Maar het allerbelangrijkste: Je draagt een steentje bij aan een goed milieu. Voor mij een reden om de pampers te laten staan en Finn zijn billen een week lang in de wasbare luiers van Panda Baby te wikkelen.
Ik ben waarschijnlijk niet de enige sceptische moeder en daar speelt Panda Baby handig op in. Ze sturen hun wasbare luiers door heel Nederland uit logeren. Je geeft je op en krijgt als het jouw beurt is een grote doos met luiers, boosters en inlegdoekjes die je twee weken lang gratis mag testen. En met die ervaring rijker kun je beslissen of je de overstap maakt.

wasbare, luiers, katoenen, bamboe, baby, kind, pampers, stof, booster, poepen, plassen, billen, zacht, goedkoop, geld, besparen, milieuvriendelijk, milieu, bewust, eco

Toen de doos bij mij op de stoep stond, moest ik wel even slikken. Daar gaan we dan! Maar de luiers maakten al snel vrolijk, want wat zijn ze leuk! Van sterrenmotief, autoprintjes tot tijgervel… Ze zijn er in alle soorten en maten. Ook Finn was meteen enthousiast. Hij begint net zijn eigen ik te ontdekken, dus vindt het heerlijk als hij iets te kiezen heeft. Ik kon de luier probleemloos omdoen, terwijl hij normaal op de commode ligt te kontje draaien. Het dichtmaken van de luier gaat hetzelfde of misschien zelfs wel makkelijker als bij een exemplaar dat in de prullenbak eindigt. Je sluit hem aan de voorkant met drukknoopjes en hoeft niet op te letten of de flapjes bij de pijpjes wel naar buiten gedraaid zijn. De plas wordt geabsorbeerd door boosters van microvezel of bamboe en de poep wordt opgevangen door bamboe inlegvelletjes. Zo kon ik Finn’s grote boodschap dus meteen weggooien, zonder luiers uit te hoeven wassen. De luier en de booster verdwenen daarna in de wasmachine en kwamen er keurig schoon weer uit. Na één dag waren Finn en ik al helemaal gewend en waren al mijn vooroordelen overboord. Het enige nadeel vond ik dat Finn’s billetjes veel te veel in de luiers werden gelegd. Want ik had stiekem gehoopt dat hij de wasbare luiers zo oncomfortabel zou vinden, dat hij er spontaan zindelijk van zou worden. Maar in plaats daarvan bleef zijn kontje gewoon net zo zacht en soepel als daarvoor. En dat is dan ook de enige reden waarom ik de overstap naar wasbare luiers niet maak. Ik hoop dat Finn binnenkort op het potje gaat en vind het dus zonde om voor korte tijd nog een aantal wasbare luiers aan te schaffen. Maar als hij in de toekomst een broertje of zusje krijgt, dan weet ik mijn weg naar de wasbare luiers te vinden!

wasbare, luiers, katoenen, bamboe, baby, kind, pampers, stof, booster, poepen, plassen, billen, zacht, goedkoop, geld, besparen, milieuvriendelijk, milieu, bewust, eco

Wil jij ook eens een wasbare luier proberen? Geef je dan nu op als logeeradres. En je kunt er bij ons ook één naar keuze winnen, inclusief twee boosters van microvezel. Like dit bericht op Facebook en wie weet loopt jouw kind straks met een exemplaar om zijn billen.

 

 

 

 

 

Huup Huup Barbatruc
Spetter prinses

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reply Steffi Schellinck 25 juni 2013 at 7:58 pm

  Super dat de wasbare luiers je zo goed zijn bevallen! Er bestaan ook altijd wasbare oefenbroekjes om je kleine man te helpen bij het zindelijk worden. Even schattig, even handig en ook erg ecologisch!

  Groetjes,

  Steffi
  Beheerder fbgroep “wasbare luiers”

 • Reply Marit 27 juni 2013 at 8:02 am

  Ik ben nieuwsgierig naar deze luiers,en wat zijn er veel leuke kleurtjes!

 • Reply Annemieke 28 juni 2013 at 7:58 pm

  Marit, jij hebt de wasbare luier gewonnen! Van harte gefeliciteerd. Veel luier plezier.

 • Reply Rianne Moore 10 januari 2014 at 9:05 am

  Hallo!

  Sinds een maandje ongeveer is mijn website live in wasbare luiers. Na jarenlang zelf geluierd te hebben ben ik dit begonnen. Veel nieuwe merken en hippe printjes. Kwaliteit en etisch gekozen. Benieuwd hoe ze vergelijken met de panda!
  Complete luierpakketten vanaf 285 euro! dat is inclusief luieremmer.

  Er staat veel info op onze site, ook een berekening ter vergelijking met wegwerp.

  Mocht je interesse hebben een luier uit te proberen of je weet een andere blogger met een gevolg van 150+ ouders/verzorgers, die wasbare luiers interessant vindt, ik kan een luier op sturen om over te bloggen?

  Groetjes,
  Rianne Moore

 • Laat een reactie achter