Test: Hoeveel past er in een luier voordat hij ontploft?

21 april 2016

Living the dream… Vorige week overstroomde er hier ‘s nachts een luier. Charlie’s pyjama, slaapzak, matras én deken zeik- en zeiknat. Daar word je natuurlijk wakker van. Mijn peuter groeit zo hard dat ik even had gemist dat hij toe was aan een luiermaatje groter. Met Finn is me zoiets nog nooit eerder overkomen. Maar Charlie is zo’n zuipschuit dat een luier sowieso van goede huize moet komen wil hij zijn oneindige plaswaterval opvangen. Door de lekkage werd ik wel nieuwsgierig naar hoeveel plas er nou eigenlijk in een luier past, voordat hij begint met lekken. Of nog erger; ontploft! Tijd voor een test! Ik zocht uit hoeveel vocht er gaat in een net nieuw op de luiermarkt gebracht absorberend hoogstandje. En raad eens? Wie het dichtst in de buurt komt van het juiste aantal milliliters wint een maand lang gratis luiers!

Nieuwe luier

luiers; pampers; lekken; exploderen; ontploffen; nacht; avond; slapen; doorlekken; nat; plassen; poepen; absorberen; sterk; droog; pampers; premium; protection; active; fit; magical pods; kanalen; hangen; baby; kind; lopen; kruipen; bewegen; benen; buik; De nieuwe luier die ik voor mijn experiment gebruikte is de Pampers Premium Protection Active Fit. Ten opzichte van het oude ontwerp heeft deze Pamper magische, absorberende kanalen gekregen die het vocht nog beter verdelen, waardoor de luier langer droog blijft. Ook gaat hij veel minder hangen, waardoor je kleintje niet meer in ganzenpas hoeft met een volle luier, maar gewoon lekker vrij kan blijven bewegen.

De test

Voor dit experiment heb ik steeds meer water in de luier gegoten net zo lang totdat hij begon te lekken. En daar maakte ik dit filmpje van.

Een maand lang gratis luiers

Denk jij te weten hoeveel milliliter water ik uiteindelijk in de Pamper geschonken heb voordat hij ontplofte? Laat het me weten in een reactie op onze Facebook pagina of onder deze post. Degene die het dichtst bij de juiste hoeveelheid zit, wint een maand lang gratis luiers!

Volgende week zal ik deel 2 van mijn video hieronder uploaden en maak ik bekend wie de winnaar is.

De uitslag!

We zijn inmiddels een week verder en jullie hebben flink wat gokjes gewaagd of dit experiment misschien zelfs thuis uitgeprobeerd? De antwoorden varieerden van 110 ml tot 1400 ml. Maar Roby van Gent zat met 780 ml het dichtst bij het juiste antwoord; namelijk 800 milliliter vocht. Roby, jij wint een maand lang gratis luiers. Van harte gefeliciteerd!

Footer_03

Nieuw: zonnebrandcrème van NAÏF SPF 50
8 dingen waar je luiers nog meer voor kunt gebruiken (behalve poep & plas!)

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

 • Reply Mariska Schragen 21 april 2016 at 8:44 pm

  I hate it when it happens. Maar helaas ook hier heel herkenbaar. Ik denk 776 ml!

 • Reply Jerney 21 april 2016 at 8:46 pm

  Ik denk dat die kan wel leeg gaat! 1 liter en 5 ml gok ik!

 • Reply Dionne 21 april 2016 at 8:48 pm

  In babyplasjes zou ik het wel uit kunnen drukken: een stuk of 5 maximaal. Maar hoeveel millimeter dat is? Ik denk 625.

 • Reply Patricia 21 april 2016 at 8:49 pm

  863 ml

 • Reply Fenna 21 april 2016 at 8:53 pm

  Jack is wel eens met zijn luier in bad gaan zitten. Dat geeft echt ellende. De luier plofte helemaal uit elkaar en al die korrels kwamen eruit. Kon gelijk een nieuw badje maken. Ik verwacht niet dat deze luier een compleet badje kan absorberen. Maar ik denk dat 950 ml wel moet lukken.

 • Reply Elvera 21 april 2016 at 10:31 pm

  Hahaha bekent probleem!!
  Blij dat ik gister vrij was en het mooi weer was en het matras wasbaar is.. Dus je raad het al..
  Ik gok….. 550 ml

 • Laat een reactie achter